پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : آثارباستانی

سنگ‌نگاره‌های «تیمره» در خطرند

در ادامۀ شب‌های بخارا، شب «منظر تاریخی فرهنگی و طبیعی تیمره، میراثی در خطر» منطقه‌ای بین روستای «غرقاب» در شهرستان گلپایگان واقع در استان اصفهان و روستای «مزاین» در شهرستان خمین واقع در استان مرکزی که دارای سنگ‌نگاره‌های ارزشمند است، (یکشنبه، ۳۱ تیر) برگزار شد. در این نشست، «حکمت‌الله ملاصالحی» پژوهشگر «فلسفه باستان‌شناسی»، «علی عصار» عضو شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی (ایکوموس)، «محمدمهدی کلانتری» دبیر پویش ملی نجات بناها و بافت‌های تاریخی ایران و «علی دهباشی» سردبیر مجلۀ «بخارا»، در این نشست دربارۀ «تیمره» که مستعد ثبت در «یونسکو» است، صحبت کردند.
سنگ‌نگاره‌های «تیمره» در خطرند

لرستان برای رونق گردشگری نیازمند ثبت جهانی آثار است

استان لرستان با وجود برخورداری از آثار مهمی همچون دره خرم‌آباد و قلعه فلک‌الافلاک تا کنون ثبت جهانی نداشته است. ثبت جهانی این آثار و تبلیغ آن‌ها موجب جذب گردشگران خارجی و در نتیجه رونق صنعت گردشگری در این استان خواهد شد. این امر مستلزم تلاش جمعی نهادهای دولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد است.
لرستان برای رونق گردشگری نیازمند ثبت جهانی آثار است

سفیر هند: همه ایران قابلیت ثبت جهانی دارد

سفیر هند: همه ایران قابلیت ثبت جهانی دارد

۳۰ مسجد تاریخی ایران واجد شرایط ثبت جهانی یونسکو است

قائم‌مقام وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اعلام کرد در حال حاضر ۳۰ مسجد تاریخی در ۱۲ استان شناسایی شده‌ که واجد شرایط ثبت جهانی یونسکو هستند.
۳۰ مسجد تاریخی ایران واجد شرایط ثبت جهانی یونسکو است

کشف نخستین اثر دوران اسلامی در ماسولهٔ جنوب

ماسولهٔ ایران نامیده می‌شود؛ روستایی در استان هرمزگان که به‌تازگی برگ دیگری به همهٔ روایت‌های تاریخی‌ که درباره‌اش می‌دانیم یا حتی نمی‌دانیم، اضافه شده است. پیش از این روستای «کهتویه» در شهرستان بستک در استان هرمزگان را به‌عنوان یک مقصد گردشگری می‌شناختیم که گاهی با نام ماسولهٔ جنوب ایران هم یاد می‌شد، اما حالا علاوه بر سازه‌های آبی و قلعه‌ای که یادگار دوران ساسانی و اشکانی هستند، یک کتیبهٔ قاجاری هم در محوطهٔ تاریخی آن پیدا شده است. کتیبه‌ای که بر اثر یک اتفاق و کاوش، در محوطهٔ تاریخی به دست آمد و حالا مطالعه دربارهٔ آن در حال انجام است.
کشف نخستین اثر دوران اسلامی در ماسولهٔ جنوب

گردشگری یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد کشور است

«گردشگری می‌تواند موتور پیشران توسعه اقتصادی کشور باشد. اگر بخواهیم این صنعت را توسعه دهیم باید به زیرساخت‌های گردشگری توجه کنیم. گردشگری یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد کشور است.» این گفته‌های پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران در سومین سمپوزیوم ملی گردشگری و سرمایه‌گذاری سبز است. او در این رویداد که در روزهای ۲۹ و ۳۰ خردادماه سال جاری در محل اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، گفت: در زیست‌بوم گردشگری، هم در طرف عرضه و هم در طرف تقاضا، ظرفیت‌های زیادی وجود دارد. آنچه مهم است، همرسانی صحیح و دقیق عرضه و تقاضا است. اگر بنا بر افزایش سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی است باید زمینه و ابزارهای لازم برای این همرسانی را ایجاد کنیم.
گردشگری یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد کشور است

بودجه‌ به «میراث»‌ نرسید

|پیام ما| نگاهی به تاریخچۀ اعتباری «تخت‌جمشید» و «پاسارگاد» نشان می‌دهد این آثار از سال ۱۳۹۴ دارای بودجۀ دائمی ملی شدند؛ بودجه‌ای که ۱۰ میلیارد تومان تعیین شده بود. مجموعۀ جهانی تخت‌جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصلۀ ۶۰ کیلومتری شمال شیراز واقع شده و یکی از آثار ثبت‌شدۀ استان فارس در فهرست آثار جهانی است که در سال ۱۹۷۹ میلادی با شمارۀ ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) ثبت شد. یادمان تاریخی پاسارگاد نیز در شهرستان پاسارگاد با مرکزیت سعادت‌شهر در فاصلۀ ۱۰۰ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد. دو مجموعۀ تاریخی یادشده متعلق به دورۀ «هخامنشیان» است که این سلسله از سال ۳۳۰ تا ۵۵۰ پیش از میلاد در ایران حکومت کردند. با این تصمیم از سال ۱۳۹۵ در لایحۀ بودجه، یک ردیف بودجه به میزان ۱۰ میلیارد تومان برای تخت‌جمشید و پاسارگاد در نظر گرفته شد.
بودجه‌ به «میراث»‌ نرسید

ضرورت مشارکت گردشگری ایران و روسیه

وزیران و مقامات مسئول کشورهای گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس روز جمعه (یکم تیر) در پایان نشست دوروزۀ خود در مسکو، نقشۀ راه گردشگری کشورهای عضو را برای سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ میلادی امضا کردند. این نشست که نخستین مجمع گردشگری کشورهای بریکس محسوب می‌شد، با شرکت حضوری و ویدیوکنفرانس مقاماتی از جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین، هند، برزیل، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی و امارات متحدۀ عربی همراه بود.
ضرورت مشارکت گردشگری ایران و روسیه

برای «فرهاد نظری» به پاس خدمت به میراث فرهنگی

برای «فرهاد نظری» به پاس خدمت به میراث فرهنگی

«خانۀ هدی» بزرگ شد

درحالی‌که در رویکرد رایج، پروژه‌های توسعه‌ای را معمولاً با ساخت و تجهیز یک ساختمان آغاز می‌کنند، بنیاد توسعۀ کارآفرینی زنان و جوانان، ساختمان جدید «خانۀ هدی» را بعد از پانزده سال فعالیت در محلات حاشیه‌ای زاهدان احداث کرده است. این ساختمان پایگاهی برای ادامۀ فرآیندهای توسعۀ محلی، توان‌افزایی اجتماعی‌اقتصادی زنان و کودکان زاهدان و همچنین ارتقاء آموزش و سلامت خواهد بود.
«خانۀ هدی» بزرگ شد