پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : جنگ

اجساد هزاران کودک مفقودشده غزه زیر آوار مدفون هستند

 معاون مدیر اجرایی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به شورای امنیت سازمان ملل گزارش داده اجساد هزاران کودک مفقودشده در غزه زیر آوار مدفون هستند.
اجساد هزاران کودک مفقودشده غزه زیر آوار مدفون هستند

خطر مرگ برای سه هزار کودک در غزه

صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) درباره وضعیت تغذیه و درمان سه هزار کودک در نوار غزه ابراز نگرانی کرد و از نبود امکانات و دسترسی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به این افراد خبر داد.
خطر مرگ برای سه هزار کودک در غزه

جنایت در آخرین پناهگاه

|پیام ما| حمله یکشنبه شب اسرائیل به پناهگاه بی‌خانمان‌ها انتقاد گستردهٔ افکار عمومی جهان را در پی داشته است. رژیم اسرائیل یکشنبه‌شب شمال غربی رفح را مورد حمله موشکی قرار داد. فاجعه به بار آمده آنقدر سهمگین است که هنوز آمار دقیقی از کشته شدگان و مجروحین در دست نیست. رسانه‌های مختلف کشته‌شدگان این حمله را بیش از ۵۰ نفر تخمین زده‌اند که زنده زنده سوخته‌اند و‌ اکثریت آنها را زن‌ها و کودکان تشکیل می‌دهند. به گزارش الجزیره، اسرائیل این حمله را پاسخی به حمله مدتی پیش حماس دانسته که منجر به کشته شدن دو تن از نیروهای نظامی این رژیم شده بود. مقامات رژیم اسرائیل اذعان کرده‌اند که از مشتعل شدن شعله این حمله و کشته شدن شهروندان غیر‌نظامی در خلال این حمله نیز آگاه بوده‌اند.
جنایت در آخرین پناهگاه

پناه‌بردن از جنگ به طبیعت

عکاسی به واسطه بازنمایی عین به عین از جهان بیرون، در همان آغاز اختراع خیلی زود به جهان رسانه‌ها وارد و سویه استنادی آن سبب شد که عکاسان شاهدان صادق عرصه مطبوعات باشند. تصاویر جنگ‌ها از جبهه نبرد که تا قبل از ورود دوربین‌های عکاسی توسط نقاشان بر صفحات روزنامه‌ها تصویرسازی می‌شد جای خود را به عکاسی جنگ داد و در این میان عکاسانی که سری نترس داشتند به شوالیه‌های رسانه‌های خود بدل شدند. «دان مک‌کالین»، روزنامه‌نگار و عکاس بریتانیایی از عکاسانی بود که همیشه بوی مرگ می‌داد.
پناه‌بردن از جنگ به طبیعت

باز می‌خواهند رقیب نامزد اصلی انتخاب آرای باطله باشد؟

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در مراسم هفتمین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: برای اولین بار در سال ۹۸ و ۱۴۰۰ ما انتخابات حداقلی داشتیم؛ این درد را کجا ببریم؟ چرا سال ۹۸ کاری کردید که اکثریت مردم پای صندوق رای نیامدند؟ تاریخ در این روزها درباره شورای نگهبان قضاوت خواهد کرد؛ باز می‌خواهند رقیب نامزد اصلی، آرای باطله باشد؟
باز می‌خواهند رقیب نامزد اصلی انتخاب آرای باطله باشد؟

بحران محیط زیستی در غزه

آخرین ارزیابی از تصاویر ماهواره ۴۵ روز پس از آغاز جنگ اشغالگران اسرائیلی در غزه، از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ اکنون می‌توان برآورد کرد که حدود نیمی از ساختمان‌ها در شهر غزه تخریب شده است. ولی غزه اساسا کجاست؟ غزه در دوران باستان، یکی از شهرهای اصلی فلسطینیان بوده است. شهر و نوار غزه به طور متناوب از سوی مصر و اسرائیل اشغال شده است (۶۷-۱۹۴۹). پس از جنگ شش روزه تحت حکومت اسرائیل (۱۹۶۷-۱۹۹۴) بوده و با توافقنامه اسلو در سال ۱۹۹۴ انتقال قدرت طی مراحلی پیش‌بینی شد تا که منجر به خودمختاری شود. غزه با مصر و اسرائیل هم مرز است. نوار غزه ۴۱ کیلومتر طول و ۱۰ کیلومتر عرض دارد و محل زندگی ۲.۲ میلیون نفر است. در بعضی منابع کلمه غزه را برگرفته از کلمه عبری عزه Azzah به معنای «شهر قوی» دانسته‌اند. ‌موضوع «قدرت» در کتاب مقدس به‌طور غیرمستقیم با غزه مرتبط است. بر اساس کتاب قضات، سامسون فوق بشری قبل از اینکه قدرت خود را بازیابد و معبد داگون را ویران کند، توسط فلسطینیان در غزه زندانی شد‌. مصریان آن را «غزت» (شهر با ارزش) می نامیدند. از سوی دیگر معانی غزه به نوعی از حلزون های دریایی یا پارچه نازکی که برای پوشاندن زخم‌ها استفاده می‌شود (در پزشکی «گاز استریل» به همین نام به کار می‌رود)، و همچنین مستحکم، قوی اطلاق شده است. منابع طبیعی غزه شامل زمین‌های قابل کشت است. نوار غزه تا حد زیادی به آب «وادی غزه» وابسته است که اسرائیل را نیز تامین می‌کند. ‌بیشتر آب از چاه‌های آب زیرزمینی به‌دست می‌آید (۹۰ درصد در سال ۲۰۲۱). کیفیت آن پایین است و بیشتر آن برای مصرف انسان نامناسب است. مابقی آن در کارخانه‌های آب شیرین کن تولید می شود یا از ‌اسرائیل خریداری می‌شود. ذخایر گاز دریایی غزه در فاصله ‌۳۲ کیلومتر از خط ساحلی نوار غزه گسترش یافته و حجم آن ۳۵ میلیارد متر مکعب‌‌ محاسبه شده است‌.
بحران محیط زیستی در غزه

کودکان، قربانیان بی‌تقصیر حملات اسرائیل

صهیونیست‌ها تاکنون بیش از ۴۶۳۰ کودک را به‌شهادت رسانده‌اند
کودکان، قربانیان بی‌تقصیر حملات اسرائیل

میراث «غزه» زیر بمباران

هرچند درگیری‌های فعلی میان فلسطین و اسرائیل از ۱۵ مهر امسال آغاز شد، اما این درگیری‌ها در تاریخ اتفاق جدیدی نیست؛ درگیری‌هایی که از نیمه‌های قرن گذشته (بیستم) آغاز شد و تا کنون ادامه دارد و در همهٔ این دهه‌ها، علاوه‌بر فاجعه‌های انسانی، منجر به تخریب میراث فرهنگی بسیاری در نوار غزه و فلسطین شده است. در همین روزهای اخیر هم خبر می‌رسد درگیری‌های حال حاضر، تخریب کلیسای تاریخی غزه را به‌دنبال داشته است و از سوی دیگر، شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) نیز دربارهٔ بی‌توجهی به حفاظت از اموال فرهنگی و افزایش احتمالی قاچاق و تخریب اشیای فرهنگی و تاریخی در این منطقه هشدار داده است.
میراث «غزه» زیر بمباران

ستاندن حیات از غزه

|پیام ما| هم‌زمان با انتشار تصاویری که رسانه‌های عبری از حملهٔ زمینی به غزه منتشر کردند، مجمع عمومی سازمان ملل نیز تشکیل جلسه داد و قطعنامهٔ پایان جنگ را به تصویب رساند. اما امریکایی‌ها اعلام کردند که از رژیم اسرائیل پشتیبانی خواهند کرد. در چنین شرایطی، بیست‌ودومین روز جنگ در غزه آغاز شد. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که شمار شهدای حملات اسرائیلی‌ها به غزه از هفت‌ هزار و ۷۰۰ نفر گذشت. خبرنگاران غربی وضعیت مردم در غزه را اسفبار و وحشتناک گزارش کردند و تصاویر صف‌های طویل اهالی غزه برای دریافت آب آشامیدنی را در رسانه‌ها منتشر کردند.
ستاندن حیات از غزه

شهادت ۲ هزار و ۹۰۰ کودک بر اثر حملات اسرائیل

حملات پیاپی ارتش اسرائیل به غزه همچنان ادامه دارد
شهادت ۲ هزار و ۹۰۰ کودک بر اثر حملات اسرائیل