پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : میراث

آغاز عملیات مرمت کاروانسرای کبوترخان رفسنجان

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رفسنجان خبر از آغاز عملیات مرمت و نجات‌بخشی کاروانسرای تاریخی کبوترخان داد.
آغاز عملیات مرمت کاروانسرای کبوترخان رفسنجان

مدفون‌شدن یک کشتی باستانی در یک مزرعه

چند سال پیش ده‌ها پرچ آهنین در مزرعه‌ای واقع در نروژ کشف شده‌ بود و حالا باستان‌شناسان به این نتیجه رسیده‌اند این پرچ‌ها می‌توانند بخشی از یک کشتی خاکسپاری وایکینگ‌ها باشند.
مدفون‌شدن یک کشتی باستانی در یک مزرعه

سالِ حادثه‌خیزِ سیستان‌وبلوچستان

بررسی فهرست در دسترس حوادث و سوانح کشور نشان می‌دهد که مدیریت اطلاعات و مستندسازی حوادث و سوانح، نیازمند تدوین فرآیندی یکپارچه مبتنی بر روش‌های علمی و تعاریف واحد و ثبت دقیق و به‌موقع اطلاعات در راستای کاهش آسیب‌ها و خسارات ناشی از حوادث و سوانح است. همچنین، تحلیل روندها، ثبت نظام‌یافته و یکپارچۀ تجربه‌ها و تدوین درس‌آموخته‌ها، منجر به شناخت علت وقوع حوادث و سوانح، کاهش اثرات ناشی از آن‌ها و ارتقاء کیفیت فرآیند مدیریت ریسک و بحران در کشور خواهد شد. پژوهشگاه سوانح طبیعی کشور با انتشار گزارشی بر این نکات تأکید کرده است و آماری از میزان سوانح طبیعی کشور در سالی که گذشت ارائه داده است. طبق داده‌های این گزارش، سیستان‌وبلوچستان بیشترین میزان خسارت سوانح طبیعی غیر از زلزله و آتش‌سوزی را در سال ۱۴۰۲ تجربه کرده است.
سالِ حادثه‌خیزِ سیستان‌وبلوچستان

جدال نابرابر ویلاسازی با صنعت چای

«تا چشم کار می‌کند ساختمان است.» این خلاصۀ حرف‌های «حسن افشاری» کارشناس چای دربارۀ وضعیت این روزهای مزارع چای شمال ایران است. او معتقد است کیفیت چای تولیدی افت داشته و همین سبب تغییر ذائقۀ مردم و مصرف بیشتر چای خارجی شده. افشاری در گفت‌وگویی مفصل با «پیام ما» دربارۀ وضعیت چای ایران از تولید تا مصرف، رتبه‌اش در کلاس جهانی و آنچه بر مزارع چای گذشته می‌گوید.
جدال نابرابر ویلاسازی با صنعت چای

دست‌بافته‌های ارغوانی

بافته‌های چوبی به هر بخشی از این سرزمین که می‌رسد، خودش را با اقلیم همسو و سازگار می‌کند و اسمی متفاوت می‌گیرد. در همدان به «مرواربافی»، در گیلان به «حصیربافی» و در برخی دیگر از شهرهای شمالی به «بامبوبافی»، در شوش به «ترکه‌بافی»، در مراغه به «چم‌بافی» و در لرستان به «درج‌بافی» معروف است. در آذربایجان شرقی از درخت «موسون»، در مرند از ساقۀ گندم، در خراسان جنوبی از بید، بادامک و گز بافته‌های چوبی تولید می‌شود. درختان خودروی ارغوان در منطقۀ هورامان کردستان سبب شده تا هنر ارغوان‌بافی با این دیار پیوند دیرینه داشته‌ باشد.
دست‌بافته‌های ارغوانی

نترسید، واگذار کنید!

به بهانۀ سومین نشست گفت‌وگوهای آبی
نترسید، واگذار کنید!

دستگیری پس از حک‌کردن اسم روی دیوار یک خانه باستانی

یک گردشگر پس از حک کردن حروف نامش روی دیوار یک خانه باستانی در پمپئی ایتالیا، دستگیر شد.
دستگیری پس از حک‌کردن اسم روی دیوار یک خانه باستانی

مراسم باستانی «استونیایی‌»ها برای استقبال از نیمه تابستان

«استونیایی‌»ها هر ساله با انجام یک مراسم باستانی به استقبال نیمه تابستان می‌روند. 
مراسم باستانی «استونیایی‌»ها برای استقبال از نیمه تابستان

خالی‌شدن بازار تاریخی کرمان از حجره‌های صنایع دستی

فعالان میراث فرهنگی کرمان خبر داده‌اند بازار کرمان از مشاغل سنتی خود خالی شده و جای کارگاه‌ها و حجره‌های تولید و فروش صنایع‌دستی را طلافروش‌ها گرفته‌اند.
خالی‌شدن بازار تاریخی کرمان از حجره‌های صنایع دستی

تقلب در جاذبه‌های گردشگری

اواسط خرداد امسال بود که انتشار یک فیلم در فضای مجازی از بلندترین آبشار طبیعی آسیا در کشور چین، مورد توجه و انتقاد گرفت. مرتفع‌ترین آبشار زیبای چین، «یونتای» است که یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری کوهستانی در این کشور به شمار می‌رود و سالانه میلیون‌ها بازدیدکننده هم دارد. اما انتشار ویدئویی از این آبشار نشان داد در بالای آن لوله‌های فلزی بزرگ تعبیه شده که آب آبشار را تأمین می‌کنند. به‌نوعی فیلم منتشرشده از این آبشار نشان می‌دهد، «یونتای» نتیجۀ فناوری مدرن و مصنوعی است و بسیاری از کاربران فضای مجازی و گردشگران این مسئله را جعل در گردشگری عنوان کردند و بلندترین آبشار آسیا، شاهکار طبیعت نیست! هرچند که مقامات چینی این ادعای کاربران را قبول نداشتند؛ البته دست‌کاری در جاذبه‌های طبیعی گردشگری، اتفاق جدیدی نیست و در برخی کشورها متولیان حوزۀ گردشگری برای جذب گردشگر، در مقاصد و جاذبه‌ها دست به اقدامات گمراه‌کننده و فریبنده می‌زنند که بخشی از آن‌ها در ادامه مورد بررسی قرار گرفته است.
تقلب در جاذبه‌های گردشگری