پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : جامعه

باز هم به خیابان برمی‌گردند

| پیام ما| جمع‌آوری می‌شوند، اسکان داده می‌شوند و سپس ر‌ها می‌شوند. آن‌وقت باز هم آن‌ها هستند و آغوش گرم مواد مخدر! گرم که نه، بلکه سوزان و ویرانگر. معتادان متجاهر سال‌های زیادی است که به‌صورت متمرکز یا پراکنده از محله‌های جرم‌خیز و شناخته‌شده جمع‌آوری می‌شوند. دیدگاه بسیاری از منتقدان جمع‌آوری این نوع معتادان است که از چهرۀ شهر زدوده شوند و نگرانی ساکنان دیگر محله‌های مذکور را تشدید نکنند. نگرانی از ایجاد مزاحمت، افزایش جرم و بزهکاری و دزدی و بیشتر از همه تربیت سخت فرزندان و نوجوانان در این مکان‌های شهری. بااین‌حال اگرچه جمع‌آوری معتادان مسکنی کوتاه‌مدت و کم اثر است، برخی به همین هم رضایت می‌دهند؛ اما در نهایت چه؟ بسیاری از مسئولان شهری و انتظامی و امدادی، جمع‌آوری بیشتر این نوع افراد را موفقیت عنوان می‌کنند. از اینکه در شهر نمی‌توان آن‌ها را دید، پس مشکل حل یا کم شده است؟ کافی است به تازه‌ترین نکاتی که در اظهارات اخیر مسئولان مربوطه دربارۀ جمع‌آوری معتادان متجاهر عنوان می‌شود، نگاهی بیندازیم.
باز هم به خیابان برمی‌گردند

مسمومیت مشکوک

پنج روز از شروع ثبت نخستین مراجعه با علائمی شبیه مسمومیت در رضوانشهر استان گیلان می‌گذرد و شمار این مبتلایان اکنون به حدود ۴۰۰ نفر رسیده است. دلیل این مشکل عمومی هنوز اعلام نشده است. در حالی که رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان می‌گوید آزمایش‌های کشت آب در حال انجام است و تا اعلام نتیجه معلوم نیست آب آلوده بوده یا نه، آبفای کشور آلودگی آب را رد می‌کند. با این حال دانشگاه علوم پزشکی به شهروندان توصیه کرده است آب را پس از جوشاندن استفاده کنند. تغییر کیفیت آب در مناطق از گیلان در گذشته نیز اتفاق افتاده است.
مسمومیت مشکوک

گرۀ قلابی فرش!

کاهش فروش فرش ایرانی در بازار جهانی، مدت‌هاست که به موضوعی نگران‌کننده بدل شده و مهم‌ترین دلایل آن در تمام این سال‌ها نکاتی از جمله تحریم‌های اقتصادی، رقابت سایر کشورها و تغییر در ترجیح‌ مصرف‌کنندگان عنوان می‌شود. اما حالا برخی ادعا کرده‌اند، علاوه‌بر مسائل مطرح‌شده، کیفیت برخی فرش‌های ایرانی به دلایل مختلف کاهش پیدا کرده و این وضعیت از نگاه خریداران خارجی هم دور نمانده است. ادعایی که البته مورد تأیید متولیان این حوزه نیست و به‌گفتۀ رئیس کمیسیون فرش و صنایع‌دستی اتاق تعاون ایران به «پیام‌ ما»، فرش ایرانی تنها فرشی است که در دنیا شناسنامه‌دار شده و در سازمان بین‌المللی «DC1» ثبت جهانی می‌شود؛ به‌همین‌دلیل ادعای کاهش کیفیت آن صحت ندارد. اما چون در نمایشگاه‌های خارجی حضور نداریم، رقبا از هر ظرفیتی برای پایین‌‌آوردن جایگاه فرش دستباف ایران استفاده می‌کنند.
گرۀ قلابی فرش!

اعتماد مردم به کارآمدی انتخابات باید بازسازی شود

یک جامعه‌شناس گفت: در ایران با جامعه‌ای سر و کار داریم که این جامعه تجربۀ تاریخی دارد جامعه‌ای است که عمق، ریشه، تاریخ و فرهنگ دارد و این جامعه را نمی‌توان هرطور که خواستند، بکشانند؛ فرقی هم نمی‌کند؛ چه حکومت این تصور را داشته باشد و چه سیاست‌مداران. جامعۀ ایران جامعۀ ژله‌ای نیست و این انتظار که بخواهند هرطور دلشان می‌خواهد با این مردم رفتار کنند و یا احزاب و گروه‌ها هر وقت دلشان خواست مردم را به صف کنند، انتظار غلطی است.
اعتماد مردم به کارآمدی انتخابات باید بازسازی شود

تداوم توفان غبار در سیستان

|پیام ما| با تداوم بادهای ۱۲۰ روزه، طوفان گردوغبار باعث ایجاد شرایط بحرانی در منطقۀ سیستان‌وبلوچستان شده و تلاش‌های فوری برای ارائۀ خدمات درمانی و رسیدگی به بیماران درحال انجام است. این توفان سرعت ۱۱۵ کیلومتر در ساعت منطقۀ سیستان واقع در شمال استان سیستان‌وبلوچستان را درنوردید.
تداوم توفان غبار در سیستان

نوای تنبور گروه «دنگ دار» در تالار مهر

کنسرت گروه تنبورنوازان «دنگ دار» به سرپرستی و خوانندگی علی مومیوند، چهارشنبه ۱۳ تیرماه در تالار مهر حوزه هنری برگزار می‌شود. در این اجرا قطعاتی در دستگاه شور و آوازِ اصفهان خوانده و نواخته می‌شود.
نوای تنبور گروه «دنگ دار» در تالار مهر

۱۳۸ مبتلا به تب دنگ/همه‌گیری در شهریور و مهر

معاون بهداشت وزارت بهداشت خبر داد:
۱۳۸ مبتلا به تب دنگ/همه‌گیری در شهریور و مهر

قطار معلقی که یک شهر آلمانی را به شهرت رساند

«ووپرتال» (Wuppertal) در شرق دوسلدورف، شهری کمتر شناخته‌شده در آلمان، اما خانه یکی از هیجان‌انگیزترین راه‌آهن‌های جهان است که آن را به شهرتی بین‌المللی رساند.
قطار معلقی که یک شهر آلمانی را به شهرت رساند

رهاشدگی مرکز دپوی پسماند و جاری شدن فاضلاب در منطقه ۱۹

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران هشدار داد:
رهاشدگی مرکز دپوی پسماند و جاری شدن فاضلاب در منطقه ۱۹

تبدیل مکان‌های فراموش‌شده شهری به فضاهای قابل‌استفاده

شهرها دائم دستخوش تغییرات و بسیاری از فضاهای درون بافت شهری فراموش می‌‌شوند. همان‌طور که ساختمان‌های تاریخی بدون استفاده بازسازی می‌شوند و استفاده مجدد تطبیقی آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد، همین روند برای فضاهای عمومی بدون استفاده نیز قابل اجرا است. مداخلات کوچک با استفاده از منابع ساده و راه‌حل‌های نوآورانه، راه مناسبی برای زنده‌کردن کوچه‌ها، میدان‌ها و بزرگراه‌های نادیده گرفته‌شده و ادغام مجدد آن‌ها با فضای شهر است. تجربه چند شهر در جهان نشان می‌دهد که بسیاری از فضاهای فراموش‌شده درون بافت شهری را می‌توان با مداخله، احیا و آن‌ها را به مکانی عمومی برای تفریح، استراحت و تعامل شهروندان با یکدیگر تبدیل کرد.
تبدیل مکان‌های فراموش‌شده شهری به فضاهای قابل‌استفاده