معاون سازمان حفاظت محیط زیست:

تا تایید نتایج ارزیابی سد چم شیر اجازه آبگیری نمی‌دهیم

سد چم‌شیر تاکنون ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است





تا تایید نتایج ارزیابی سد چم شیر اجازه آبگیری نمی‌دهیم

۲۷ آذر ۱۴۰۱، ۹:۱۱

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سد چم شیر تاکنون ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، گفت: حتما باید نتایج ارزیابی مطالعات در دریاچه سد چم‌شیر به تایید مراجع ذیصلاح برسد و تا اطمینان حاصل نشود، این سازمان هیچ مجوزی برای آبگیری نخواهد داد.
به گزارش سازمان حفاظت محیط زیست، ایرج حشمتی درباره ابهامات مربوط به آبگیری و بهره‌برداری از سد چم‌شیر، عنوان کرد: موضوعاتی از قبیل واقع شدن دریاچه سد در یک میدان نفتی با چندین چاه نفت و اختلافات فنی و کارشناسی بین دو وزارتخانه نفت و نیرو موجب ایجاد اخلال در ادامه پیگیری برای آبگیری از سد شده است. همچنین وجود احتمالی سازندها و لایه‌های دارای نمک در محدوده پیرامونی و دریاچه سد نیز از جمله ابهاماتی بوده که بحث شوری احتمالی آب دریاچه سد را در آینده افزایش داده است. او افزود: با توجه به پیگیری‌های دستگاه‌های نظارتی و حاکمیتی مانند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، معاونت حقوقی ریاست جمهوری و سازمان حفاظت محیط زیست، موضوع انجام بازدیدها، بررسی‌ها و نمونه‌برداری‌های میدانی توسط این سازمان در دستور کار قرار گرفت.

حتما باید نتایج ارزیابی مطالعات در دریاچه سد چم‌شیر به تایید مراجع ذیصلاح برسد و تا اطمینان حاصل نشود، این سازمان هیچ مجوزی برای آبگیری نمی‌دهد

حشمتی درباره انتشار گزارشی از نشست کارشناسی عوامل و مدیران اجرایی طرح سد چم‌شیر با حضور کارشناس معاونت محیط زیست انسانی گفت: در این نشست موضوعات کارشناسی مرتبط با زمین‌شناسی، چینه‌شناسی، گسل‌ها و ساختمان زمین‌شناسی منطقه و وضعیت ساختگ دریاچه سد و نتایج بررسی‌ها و نمونه‌برداری‌ها مطرح شد. در عین حال مقرر شد بعد از انجام بررسی‌های تکمیلی برای تداخل هرچه کمتر میدان نفتی، بهره‌برداری اصولی و استاندارد از چاه‌های نفت (به‌منظور جلوگیری از هرگونه نشت و انتشار احتمالی مواد نفتی از چاه‌های واقع در دریاچه سد) و نیز بررسی‌های تکمیلی مربوط به میزان حقابه محیط زیستی رودخانه زهره بر مبنای سه سناریوی خشکسالی، ترسالی و نرمال و ارایه جدول رهاسازی ماهانه حقابه در قالب سه سناریوی تعیین شده توسط وزارت نیرو و عوامل اجرایی سد و پس از ارائه نتایج اطمینان بخش آن، نسبت به آبگیری و یا بهره‌برداری از طرح (البته به انضمام تحویل یک دستگاه هیدرومتری آنلاین کمی – کیفی به سازمان) اقدام کنند.
به گفته او اگرچه مسئولان آب منطقه‌ای استان پیشتر اعلام کرده‌اند که نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد انحلال سازندها و شورشدن آب در دریاچه سد منتفی است اما به علت دغدغه کارشناسان و سمن‌ها، ریاست سازمان حفاظت محیط زیست از وزیر نیرو خواست که یک بار دیگر گمانه‌زنی انجام شده و با حفر چاهک به‌صورت تصادفی و در نقاط مختلف، نمونه‌برداری انجام و نتایج نمونه‌برداری از لایه‌های زمین به صورت نیم‌رخ‌های عمقی و عرضی به سازمان محیط زیست داده شود تا مشکلی پیش نیاید.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ارزیابی پشت دیوار محرمانگی

چرا گزارش‌های ارزیابی در اختیار مردم و ذی‌نفعان قرار نمی‌گیرد؟

ارزیابی پشت دیوار محرمانگی

پایان کار شکارچیان پنهان؛ دستگیری سه متخلف در پناهگاه بختگان با پایش هوایی پهپاد

خبر فوری حیات وحش

پایان کار شکارچیان پنهان؛ دستگیری سه متخلف در پناهگاه بختگان با پایش هوایی پهپاد

موفق‌ترین و ویران‌گرترین گونه‌ جهان

در نشست «وزن دنیا» بررسی شد؛ انسان چگونه از شکارچی به گونه‌ای اثرگذار بر سرنوشت زمین تبدیل شد

موفق‌ترین و ویران‌گرترین گونه‌ جهان

تغییر نام «کمجان»، تغییر هویت تالاب است

گفت‌وگوی «پیام ما» با دبیر «تشکل احیاکنندگان تالاب بین‌المللی کمجان» درباره فهرست جدید نام تالاب‌های کشور

تغییر نام «کمجان»، تغییر هویت تالاب است

از هر طرف شلیک می‌شود

خبرنگاران در گفت‌وگو با «پیام ما» از پشت‌صحنه حرفه خود می‌گویند

از هر طرف شلیک می‌شود

پاسگاه‌های محیط‌بانی پارک ملی کویر و منطقه پرور

بازدید معاون سازمان حفاظت محیط زیست از

پاسگاه‌های محیط‌بانی پارک ملی کویر و منطقه پرور

عامل تلف شدن خرس در مشگین‌شهر به توزیع بروشور حیات‌وحش محکوم شد

عامل تلف شدن خرس در مشگین‌شهر به توزیع بروشور حیات‌وحش محکوم شد

کشف ۲.۳ تن چوب تاغ در کوهپایه اصفهان

۸ متخلف دستگیر شدند

کشف ۲.۳ تن چوب تاغ در کوهپایه اصفهان

دریـــا پیش روی شماست

گزارش «اکولوژیست» از حافظان طبیعت لبنان که پس از مرگ «مونا خلیل» حفاظت از لاک‌پشت‌ها را ادامه می‌دهند

دریـــا پیش روی شماست

تعیین تکلیف پرونده فداکاران «آبیدر»، «بدیل» و «خائیز»

تعیین تکلیف پرونده فداکاران «آبیدر»، «بدیل» و «خائیز»

بیشترین نظر کاربران

زن، کار، «ریلیـــــــــف»

زن، کار، «ریلیـــــــــف»