مدیریت تالاب آق‌قشلاق با صدور سند رسمی مالکیت وارد فاز جدید شد





مدیریت تالاب آق‌قشلاق با صدور سند رسمی مالکیت وارد فاز جدید شد

15 اردیبهشت 1405، 10:00

تالاب‌های ملی آق‌قشلاق در خراسان شمالی پس از صدور سند رسمی مالکیت به نام اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان، وارد مرحله تازه‌ای از مدیریت و حفاظت شدند. به گفته مسئولان، این اقدام زمینه شفاف‌سازی وضعیت حقوقی اراضی، جلوگیری از تصرفات غیرمجاز و اجرای برنامه‌های حفاظتی را فراهم کرده است.

به گزارش پیام ما، تالاب‌های ملی آق‌قشلاق پس از اخذ سند رسمی مالکیت به نام اداره‌کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، وارد فاز تازه‌ای از مدیریت و حفاظت شده‌اند. تمرکز این مرحله جدید بر تثبیت وضعیت حقوقی اراضی، جلوگیری از مداخلات غیرقانونی و برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای صیانت از این پهنه ارزشمند آبی است.

رضا شکاریان، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، در تشریح ابعاد این اقدام گفت: اخذ سند رسمی مالکیت تنها یک اقدام ثبتی نبود، بلکه نقطه آغاز یک رویکرد جدید در مدیریت تالاب‌های آق‌قشلاق محسوب می‌شود. به گفته وی، از این پس هرگونه تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای این تالاب‌ها بر پایه یک وضعیت حقوقی روشن و مستحکم انجام خواهد شد.

وی با اشاره به جایگاه زیست‌محیطی تالاب‌های آق‌قشلاق در استان افزود: این تالاب‌ها از نظر اکولوژیک یکی از حساس‌ترین و ارزشمندترین نقاط خراسان شمالی هستند و نقش مهمی در حفظ تنوع زیستی، تنظیم رژیم آبی و پشتیبانی از زیستگاه پرندگان مهاجر و گونه‌های بومی ایفا می‌کنند.

شکاریان یکی از مهم‌ترین نتایج تثبیت مالکیت را ایجاد مانع قانونی در برابر تخریب و تصرفات غیرمجاز دانست و اظهار کرد: نبود شفافیت در وضعیت حقوقی اراضی، طی سال‌های گذشته یکی از چالش‌های اصلی مدیریت منابع طبیعی بوده است. اکنون با ثبت رسمی بخش وسیعی از مجموعه تالاب‌های آق‌قشلاق به نام محیط زیست، امکان برخورد با مداخلات غیرقانونی و پیگیری حقوقی تخلفات با پشتوانه قوی‌تری فراهم شده است.

به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، این اقدام علاوه بر بهبود مدیریت منابع آب و خاک، بستر مناسبی برای اجرای برنامه‌های حفاظتی، احیایی و توسعه پایدار در محدوده تالاب ایجاد می‌کند و اجرای طرح‌ها با اتکای بیشتری به ظرفیت‌های قانونی انجام خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به فرآیند طولانی صدور سند، از همکاری اداره‌کل ثبت اسناد و املاک و اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی قدردانی کرد و این اقدام را نمونه‌ای از هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی در مسیر حفاظت از سرمایه‌های ملی دانست.

بر اساس اعلام مسئولان، با رسمی شدن مالکیت این پهنه آبی، مدیریت زیست‌بوم تالاب‌های آق‌قشلاق از حالت پراکنده و واکنشی به سمت مدیریت کنترلی، پیش‌نگر و برنامه‌ریزی‌شده تغییر خواهد کرد. این تغییر می‌تواند در ارتقای وضعیت زیستگاه پرندگان مهاجر و گونه‌های بومی و همچنین بهبود خدمات اکوسیستمی منطقه مؤثر باشد.

طبق اطلاعات منتشرشده، سند رسمی تالاب‌های ملی آق‌قشلاق در تاریخ دهم اردیبهشت ۱۴۰۵ به نام اداره‌کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی صادر شده و حدود ۸۰۰ هکتار از اراضی این تالاب را شامل می‌شود.

تالاب آق‌قشلاق
تالاب آق‌قشلاق

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

تلف شدن یک قلاده خرس در بزرگراه شیراز – اصفهان

تلف شدن یک قلاده خرس در بزرگراه شیراز – اصفهان

آغاز طرح ساختمان سبز در کرمانشاه با ارائه مشوق‌های ساخت‌وساز

آغاز طرح ساختمان سبز در کرمانشاه با ارائه مشوق‌های ساخت‌وساز

تسریع در تکمیل سایت پرنده‌نگری تالاب هشیلان کرمانشاه

تسریع در تکمیل سایت پرنده‌نگری تالاب هشیلان کرمانشاه

دستگیری متخلفان شکار پرندگان وحشی در شهرستان کنگاور

دستگیری متخلفان شکار پرندگان وحشی در شهرستان کنگاور

«سهراب» در خانه پرندگان مهاجر

گزارش «پیام ما» از «هورالعظیم» به مناسبت ۱۸ مهر، روز جهانی پرندگان مهاجر

«سهراب» در خانه پرندگان مهاجر

مناطق حفاظت‌شده از مراتع حفاظت نکردند

یک پژوهش با بررسی روند ۳۱ساله در قفقاز، از گرجستان تا ایران و ترکیه، نشان می‌دهد مناطق حفاظت‌شده همیشه مانع تخریب مراتع نمی‌شوند

مناطق حفاظت‌شده از مراتع حفاظت نکردند

فاضلاب، «کمبل» گچساران را آلوده می‌کند

موضوع آبیاری سبزیجات با آب آلوده به فاضلاب حل شد، اما ورود فاضلاب به رودخانه همچنان ادامه دارد

فاضلاب، «کمبل» گچساران را آلوده می‌کند

تهران؛ آرمان‌شهر و ویران‌شهر

به بهانه «هفته تهران» و دگرگونی‌های سیاه و سپید آن

تهران؛ آرمان‌شهر و ویران‌شهر

تأکید بر دیپلماسی محیط زیست و برنامه مقابله با افت تراز آب

سخنرانی پزشکیان در نشست سران خزر

تأکید بر دیپلماسی محیط زیست و برنامه مقابله با افت تراز آب

ثبت تصویر یک قلاده پلنگ جوان در منطقه رودافشان دماوند

ثبت تصویر یک قلاده پلنگ جوان در منطقه رودافشان دماوند