دستگیری حفاران غیرمجاز در حریم امامزاده یحیی (ع) ورامین





دستگیری حفاران غیرمجاز در حریم امامزاده یحیی (ع) ورامین

11 مهر 1405، 0:30

دو نفر که در حریم بنای تاریخی و ثبت‌شده امامزاده یحیی (ع) در شهرستان ورامین اقدام به حفاری غیرمجاز کرده بودند، با همکاری پلیس امنیت و یگان حفاظت میراث فرهنگی دستگیر و به مراجع قضایی تحویل داده شدند.

شناسایی و دستگیری متهمان در منطقه کهنه‌گل

محمدرضا تاجیک، رئیس دفتر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ورامین، با اعلام این خبر گفت: در پی گزارش‌های دریافتی مبنی بر فعالیت مشکوک در منطقه‌ کهنه‌گل و حریم امامزاده یحیی (ع)، مأموران پلیس امنیت فراجا شرق استان تهران با هماهنگی دستگاه قضا به محل اعزام شدند. در این عملیات، دو نفر حین حفاری غیرمجاز دستگیر شدند.

کشف حفاری ۳۰ متری به سمت مقبره

بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد متهمان با هدف یافتن اشیای عتیقه و با استفاده از دستگاه‌های فلزیاب، اقدام به حفر تونلی به عمق ۳۰ متر از کف یک واحد مسکونی به سمت مقبره امامزاده یحیی (ع) کرده بودند. پرونده این متخلفان جهت طی مراحل قانونی تشکیل و روند قضایی برای شناسایی دیگر عوامل احتمالی دخیل در این تعرض ادامه دارد.

اهمیت حفاظتی امامزاده یحیی (ع)

بنای امامزاده یحیی (ع) به شماره ۱۹۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مجموعه تاریخی دارای تزئینات گچبری کتیبه‌دار به خط ثلث متعلق به سال ۷۰۷ هجری قمری است. شهرستان ورامین دارای بیش از ۴۰۰ محوطه و اثر تاریخی است که ۷۵ مورد از آن‌ها در فهرست آثار ملی ثبت شده‌اند و حفاظت از آن‌ها به‌دلیل تعرض سودجویان، نیازمند نظارت مستمر و همکاری‌های مردمی است.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *