انتقال تجهیزات فوق‌سنگین به مجتمع مس سونگون

گامی کلیدی برای جهش تولید در فاز ۳ تغلیظ





انتقال تجهیزات فوق‌سنگین به مجتمع مس سونگون

27 خرداد 1405، 11:39

در راستای تحقق اهداف کلان توسعه‌ای در صنعت مس ایران، پوسته بالمیل‌های ۷۳۰ تنی فاز ۳ تغلیظ مجتمع مس سونگون پس از طی مسیری طولانی و انجام یک عملیات لجستیکی پیچیده و بی‌سابقه، به محل اجرای این پروژه در استان آذربایجان شرقی منتقل شدند. این تجهیزات راهبردی که نقشی تعیین‌کننده در مدار خردایش دارند، نویدبخش افزایش قابل‌توجه ظرفیت فرآوری مس در کشور و تکمیل یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های ملی هستند.

انتقال این محموله فوق‌سنگین، یکی از چالش‌برانگیزترین عملیات‌های لجستیکی در کشور به شمار می‌رود. این تجهیزات عظیم‌الجثه که مجموع وزن آن‌ها به ۷۳۰ تن می‌رسد، طی یک برنامه ۴۸ روزه و با بهره‌گیری از ۱۰ دستگاه کشنده فوق‌سنگین، مسافتی بالغ بر ۱۹۰۰ کیلومتر را از بندرعباس تا سایت مجتمع مس سونگون در آذربایجان شرقی طی کردند. ابعاد و وزن این تجهیزات به اندازه‌ای قابل‌توجه است که جابه‌جایی آن‌ها در شمار کم‌سابقه ترین بارهای فوق‌سنگین کشور قرار می‌گیرد که با موفقیت و تحت نظارت متخصصان به مقصد نهایی رسید.

بالمیل‌ها به عنوان تجهیزات استراتژیک و حیاتی در مدار خردایش کارخانه‌های تغلیظ شناخته می‌شوند. هر یک از این بالمیل‌های نصب‌شده در فاز ۳ تغلیظ سونگون، از توان عملیاتی ۲۱ مگاوات برخوردار هستند که پس از نصب نهایی و بهره‌برداری، عنوان بزرگ‌ترین بالمیل‌های مورد استفاده در کارخانه‌های تغلیظ سراسر کشور را به خود اختصاص خواهند داد. ورود این قطعات کلیدی، عملاً فاز اجرایی پروژه را وارد مرحله جدیدی از تکمیل تجهیزات نموده است.

بر اساس آخرین گزارش‌ها، پروژه فاز ۳ تغلیظ مجتمع مس سونگون هم‌اکنون با پیشرفت فیزیکی ۶۸ درصدی در حال اجراست و با سرعت به سمت تکمیل نهایی پیش می‌رود. این پروژه با ظرفیت فرآوری سالانه ۲۱ میلیون تن سنگ سولفوری طراحی شده است که در صورت بهره‌برداری کامل، ظرفیت تولید سالانه ۴۵۰ هزار تن کنسانتره مس را به آمار تولیدی شرکت ملی صنایع مس ایران اضافه خواهد کرد. این میزان تولید، جهش قابل‌توجهی در زنجیره ارزش و تولیدات معدنی کشور ایجاد خواهد کرد.

ورود موفقیت‌آمیز این تجهیزات به سایت عملیاتی، گامی بلند در مسیر تکمیل یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین پروژه‌های توسعه‌ای شرکت ملی صنایع مس ایران محسوب می‌شود. علاوه بر تأثیرات اقتصادی مستقیم، این پروژه نقش مهمی در اشتغال‌زایی و تقویت توان صنعتی منطقه ایفا خواهد کرد. با توجه به اهمیت استراتژیک مس در اقتصاد کشور، تکمیل فاز ۳ تغلیظ سونگون نه تنها ظرفیت تولید کنسانتره را ارتقا می‌دهد، بلکه جایگاه ایران را در بازارهای جهانی محصولات مسی تقویت کرده و به تحقق اهداف جهش تولید در بخش معدن کمک شایانی می‌کند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

فرار از انزوای تجاری روی کاغذ ممکن نیست

انتقاد از حبس ظرفیت‌های تولیدی در بازارهای سنتی و عقب‌ماندگی در اشتغال‌زایی

فرار از انزوای تجاری روی کاغذ ممکن نیست

کشف ۳۶۲ دستگاه استخراج رمزارز غیرمجاز در شهرک صنعتی اشتهارد

کشف ۳۶۲ ماینر در اشتهارد

کشف ۳۶۲ دستگاه استخراج رمزارز غیرمجاز در شهرک صنعتی اشتهارد

پایان انتظار جاماندگان سهام عدالت؛ فعلاً واگذاری جدید نداریم

پایان انتظار جاماندگان سهام عدالت؛ فعلاً واگذاری جدید نداریم

بررسی نرخ لحظه‌ای BTC در ۲۶ شهریور ۱۴۰۵

تحلیل نوسانات قیمت بیت‌کوین در صرافی‌های داخلی

بررسی نرخ لحظه‌ای BTC در ۲۶ شهریور ۱۴۰۵

قیمت دلار، طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۵

عقب‌نشینی شاخص‌ها در پایان هفته

قیمت دلار، طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۵

نوسان قیمت تتر در صرافی‌های داخلی؛ بررسی آخرین نرخ خرید و فروش USDT در بازار ایران

نوسان قیمت تتر در صرافی‌های داخلی؛ بررسی آخرین نرخ خرید و فروش USDT در بازار ایران

رؤیای درآمد بنزینی و افزایش کالابرگ

«پیام ما» از سیاست‌های اقتصادی دولت در تغییر نرخ بنزین و افزایش میزان کالابرگ گزارش می‌دهد

رؤیای درآمد بنزینی و افزایش کالابرگ

تعطیلی رسمی صرافی کوینکس

ضرب‌الاجل برداشت دارایی‌ها مشخص شد

تعطیلی رسمی صرافی کوینکس

احسان خاندوزی رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر انقلاب شد

احسان خاندوزی رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر انقلاب شد

افزایش پلکانی مبلغ کالابرگ برای دهک‌های کم‌درآمد؛ آخرین وضعیت طرح ساماندهی کارکنان

افزایش پلکانی مبلغ کالابرگ برای دهک‌های کم‌درآمد؛ آخرین وضعیت طرح ساماندهی کارکنان