ثبت جهانی دریاچه گهر در رامسر به مرحله نهایی رسید





ثبت جهانی دریاچه گهر در رامسر به مرحله نهایی رسید

۲۴ خرداد ۱۴۰۵، ۱۴:۱۹

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از پیگیری‌های انجام‌شده برای ثبت دریاچه گهر به عنوان سایت کنوانسیون رامسر خبر داد و گفت این اقدام می‌تواند دستاوردی مهم برای استان و کشور در حوزه حفاظت از تالاب‌های طبیعی باشد. به گفته او، پرونده ثبت این دریاچه کوهستانی در مراحل نهایی بررسی قرار دارد و در صورت نهایی شدن، جایگاهی جهانی برای این زیست‌بوم ارزشمند ایجاد خواهد شد.

کامران فرمان‌پور، مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان،  از پیگیری برای ثبت دریاچه گهر به عنوان سایت کنوانسیون رامسر خبر داد و اظهار کرد: این اقدام می‌تواند دستاوردی ارزشمند برای استان و کشور در حوزه حفاظت از تالاب‌های طبیعی باشد.

وی با اشاره به موقعیت دریاچه گهر در منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه، گفت: دریاچه و تالاب کوهستانی گهر در ارتفاع حدود ۲۸۰۰ متری از سطح دریا قرار دارند و به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد زیست‌محیطی، ژنتیکی و گردشگری، از سرمایه‌های طبیعی ارزشمند لرستان به شمار می‌روند.

فرمان‌پور افزود: دریاچه گهر علاوه بر ظرفیت‌های گردشگری، از نظر تنوع زیستی و اهمیت اکولوژیکی جایگاه ویژه‌ای دارد و حفاظت از این زیست‌بوم ارزشمند همواره در اولویت برنامه‌های محیط زیست استان بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای ثبت این اثر طبیعی در کنوانسیون رامسر توضیح داد: این کنوانسیون که در سال ۱۹۷۱ در شهر رامسر ایران با هدف حفاظت از تالاب‌های مهم جهان شکل گرفت، یکی از مهم‌ترین معاهدات بین‌المللی محیط‌زیستی به شمار می‌رود و ثبت یک تالاب در این فهرست، جایگاهی جهانی برای آن ایجاد می‌کند.

او ادامه داد: پرونده ثبت دریاچه گهر به عنوان سایت رامسر تهیه و پیگیری‌های لازم انجام شده است و در حال حاضر مراحل نهایی آن در وزارت امور خارجه در دست بررسی قرار دارد.

فرمان‌پور بیان کرد: اگرچه برخی شرایط و اتفاقات ماه‌های اخیر روند کار را با تأخیر مواجه کرد، اما پیگیری‌ها همچنان ادامه دارد و امیدواریم به‌زودی ثبت جهانی دریاچه گهر در کنوانسیون رامسر نهایی شود.

وی خاطرنشان کرد: ثبت این اثر طبیعی ارزشمند می‌تواند زمینه‌ساز توسعه فعالیت‌های پژوهشی، جلب حمایت‌های بین‌المللی برای حفاظت از منطقه و معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌های طبیعی لرستان در سطح جهانی باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان تاکید کرد: ثبت جهانی دریاچه گهر افتخاری برای محیط زیست لرستان و مردم استان خواهد بود و نشان‌دهنده ارزش بالای این زیست‌بوم کم‌نظیر در عرصه‌های ملی و بین‌المللی است.

منبع : ایسنا

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

حفاظت از زاگرس در صدر اولویت‌های محیط زیست لرستان

حفاظت از زاگرس در صدر اولویت‌های محیط زیست لرستان

آتش‌سوزی جنگل‌ها مسئله‌ای فراتر از عملیات فنی است

آموزش و مدیریت بحران‌های زیست‌محیطی

آتش‌سوزی جنگل‌ها مسئله‌ای فراتر از عملیات فنی است

بیستون فراتر از تاریخ، پناهگاه حیات وحش غرب ایران

بیستون فراتر از تاریخ، پناهگاه حیات وحش غرب ایران

مردم؛ شریکان حفاظت از طبیعت

مردم؛ شریکان حفاظت از طبیعت

حفاظت مشارکتی؛ مفهومی که مد شد، اجرا نه

«پیام ما» چالش‌های حفاظت در ایران را در گفت‌وگو با محمدصادق فرهادی‌نیا رئیس کمیته برگزارکننده «کنگره آسیایی حفاظت» بررسی می‌کند

حفاظت مشارکتی؛ مفهومی که مد شد، اجرا نه

صید کوسه‌ماهیان در خلیج فارس زیر تیغ برخورد قانونی رفت

هشدار سازمان حفاظت محیط زیست درباره صید غیرمجاز در خلیج فارس

صید کوسه‌ماهیان در خلیج فارس زیر تیغ برخورد قانونی رفت

تبریک شینا انصاری به وزیر جدید محیط زیست عراق با تأکید بر توسعه همکاری‌های مشترک

در پیام رسمی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران مطرح شد

تبریک شینا انصاری به وزیر جدید محیط زیست عراق با تأکید بر توسعه همکاری‌های مشترک

تنوع فرهنگی ایران برخاسته از تنوع زیستی کشور است

محیط طباطبایی: 

تنوع فرهنگی ایران برخاسته از تنوع زیستی کشور است

مهار آتش در منطقه حفاظت‌شده دیل پس از ۱۳ ساعت عملیات

مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد خبر داد

مهار آتش در منطقه حفاظت‌شده دیل پس از ۱۳ ساعت عملیات

هوش مصنوعی سبز نیست

هوش مصنوعی سبز نیست