ایرج خسرونیا: اگر سیاستگذاری‌های صحیحی در زمینه سالمندی انجام نشود، با مشکلات متعددی مواجه خواهیم شد.

زنگ خطر پیری جمعیت ایران به صدا درآمد





زنگ خطر پیری جمعیت ایران به صدا درآمد

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۸:۴۲

ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در نشست خبری خود اعلام کرد که جمعیت سالمندان کشور هر روز در حال افزایش است و در صورت عدم اتخاذ سیاست‌های مناسب، این موضوع می‌تواند منجر به چالش‌های جدی برای کشور شود.

به گزارش به گزارش پیام ما به نقل از تسنیم، خسرونیا اظهار کرد: «بر اساس هرم سنی و جمعیتی، باید قاعده هرم را جوانان زیر پانزده سال تشکیل دهند و راس هرم را افراد بالای 65 سال، اما متاسفانه تناسب این هرم در حال برهم خوردن است.» وی افزود که حدود سی سال گذشته تنها پنج درصد جمعیت کشور سالمند بودند، اما این رقم به 10 درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: «در کل جهان، به طور میانگین از هر 6 نفر، یک نفر سالمند است. انتظار می‌رود هر صد سال، جمعیت سالمندان دو برابر شود، اما در ایران این رقم در هر بیست تا سی سال دو برابر می‌شود.»

خسرونیا با اشاره به نیازهای سالمندان به پزشکان متخصص و امکانات درمانی خاص، خاطرنشان کرد که استانداردهایی برای این نیازها تدوین شده، اما در عمل نتایج قابل مشاهده‌ای از آن دیده نمی‌شود.

رئیس سی و پنجمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران تصریح کرد: «امسال در این کنگره که از 23 تا 26 اردیبهشت 1404 در مرکز همایش‌های رازی برگزار می‌شود، به ابعاد مختلف طب سالمندی و تازه‌های امراض داخلی پرداخته خواهد شد.»

وی همچنین به کاهش علاقه به تحصیلات تخصصی پزشکی در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: «این مسئله نه تنها در ایران، بلکه در آمریکا و اروپا نیز وجود دارد و بسیاری از ظرفیت‌های دوره‌های تخصص و فوق تخصص خالی مانده است.»

خسرونیا تصریح کرد: «یک متخصص داخلی خبره می‌تواند با معاینه و ویزیت اولیه به درمان بیمار کمک کند و انتظار داریم دغدغه‌های اقتصادی و اجتماعی پزشکان داخلی در این کنگره مطرح و کمبودها و چالش‌ها بررسی شوند.»

وی در پایان تاکید کرد: «تقویت رشته داخلی و راه‌اندازی رشته “هاسپیتالیست” می‌تواند به کاهش سردرگمی بیماران و صرف هزینه‌های اضافی کمک کند و امید است که مسئولان به این توصیه‌ها توجه کنند.»

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بنزین؛ گره کور ناترازی و معیشت

اعلام عرضه آزمایشی بنزین با نرخ جدید در کرمان و توقف آن پیش از اجرا نگرانی‌ها از پیامدهای تغییر قیمت سوخت را آشکار کرد

بنزین؛ گره کور ناترازی و معیشت

جهش قیمت قطعات خودرو تا ۸۰ درصد؛ چرا بازار به سمت قطعات دست‌دوم سوق یافته است؟

جهش قیمت قطعات خودرو تا ۸۰ درصد؛ چرا بازار به سمت قطعات دست‌دوم سوق یافته است؟

راز مرگ نوجوان ۱۷ ساله در جنوب تهران برملا شد

اعتراف پدر به جنایت

راز مرگ نوجوان ۱۷ ساله در جنوب تهران برملا شد

تداوم سیاست خصوصی‌سازی در صنعت خودرو

سایپا در مسیر تحول مدیریتی

تداوم سیاست خصوصی‌سازی در صنعت خودرو

سایه جنگ و نااطمینانی چگونه بازار کار ایران را کوچک کرد؟

گزارش اقتصادی

سایه جنگ و نااطمینانی چگونه بازار کار ایران را کوچک کرد؟

هشدار ربیعی درباره «بحران عدم درک» تاب‌آوری ادراکی در جامعه و دولت

هشدار ربیعی درباره «بحران عدم درک» تاب‌آوری ادراکی در جامعه و دولت

کشمکش بر سر ثبت‌نام مدارس در تهران

کشمکش بر سر ثبت‌نام مدارس در تهران

صف انتظار برای حداقل‌های زندگی

«پیام ما» در گفت‌وگو با مدیر «کمپین معلولان» مشکلات معیشتی افراد دارای معلولیت را بررسی می‌کند

صف انتظار برای حداقل‌های زندگی

تکرار کابوس تولد مرگبار

«پیام ما» اهمیت سلامت مادران باردار را در پی مرگ مادر باردار چابهاری بررسی می‌کند

تکرار کابوس تولد مرگبار

برای تمرکز بر امور مجلس، از مسئولیت‌های مذاکراتی کناره‌گیری کنید

انتقاد نقدعلی از قالیباف

برای تمرکز بر امور مجلس، از مسئولیت‌های مذاکراتی کناره‌گیری کنید

بیشترین نظر کاربران

مرگ مادری به بم رسید

مرگ مادری به بم رسید