پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : میراث

پرونده پیچیده «آسبادهای ایران» برای ثبت جهانی

مدیر پرونده ثبت جهانی «آسبادهای ایران»، روند تهیه این پرونده را به دلیل تعداد زیاد آسبادها در ایران، پیچیده توصیف کرد.
پرونده پیچیده «آسبادهای ایران» برای ثبت جهانی

عیار سومین اقتصاد ایران در هفته دیزاین تهران

هفتهٔ دیزاین برای نخستین بار با حضور فعالان حوزه طراحی و دیزاین در شهر تهران برگزار شد، رویدادی که برگزاری آن در ایران احساس می‌شد تا فعالان این حوزه خودی نشان دهند و کم کاستی‌های آن در کشور ما نمایان شود.
عیار سومین اقتصاد ایران در هفته دیزاین تهران

کشف دو صورتک ۲ هزار ساله طلا

مدیرکل میراث فرهنگی بوشهر از کشف دو صورتک طلا به همراه ابزارآلات مربوطه به آن خبر داد.
کشف دو صورتک ۲ هزار ساله طلا

دومین ثبت برای درختان فسیلی

|پیام ما| سال ۱۳۹۵ بود که در مشگین‌شهر، درختان فسیلی باقی‌مانده از دوران فعالیت آتشفشان سبلان کشف شد و حالا خبر می‌رسد این درختان که پیش از این در قالب پرونده‌ای با عنوان «درختان فسیلی محوطۀ شیخ محمدلو» مشگین‌شهر در ردیف آثار ملی و طبیعی از سوی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به ثبت رسیده بود، این‌بار از سوی محیط‌زیست به ثبت ملی رسید. چوب‌های فسیل‌شده در سایر نقاط ایران هم دیده می‌شود، اما شاید بتوان گفت اهمیت جنگل فسیلی مشگین شهر، فراوانی کنده‌های بزرگ در این منطقه است که به‌خوبی حفظ شده‌اند. درختان فسیلی شیخ محمدلو در مشگین‌شهر، قدمتی ۵۰۰هزارساله دارند و از فعالیت آتشفشان سبلان به فسیل تبدیل شده‌اند و در مساحتی به وسعت ۱۹۵ هکتار حفاظت می‌شوند.
دومین ثبت برای درختان فسیلی

آغاز کاوش دوباره در محوطه ۴ هزار ساله غرب مازندران

«ایزگام دشت» در جنت رودبار رامسر استان مازندران واقع شده که بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری کاوش در آن با مجوز این پژوهشگاه آغاز شده و قرار است تا پایان شهریورماه ۱۴۰۳ ادامه یابد.
آغاز کاوش دوباره در محوطه ۴ هزار ساله غرب مازندران

واگذاری دو خانه تاریخی دامغان برای احیا و بهره‌برداری

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دامغان از واگذاری دو خانه تاریخی شهرستان به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی خبر داد.
واگذاری دو خانه تاریخی دامغان برای احیا و بهره‌برداری

مبارزه با جست‌وجوی گنج‌

|پیام ما| نشست خبری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، روز یکشنبه ۲۱ مرداد، در محل این پژوهشگاه برگزار شد؛ نشستی که بیش از هر چیز، به موضوع فعالیت‌های غیرمجاز حفاری و همچنین گنج‌یابی‌ها اختصاص داشت. «مصطفی ده‌پهلوان» رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، در این نشست تأکید کرد که کارگروه مبارزه با گنج‌یابی، از استادان دانشگاه، مأموران حفاظت میراث فرهنگی و پژوهشگران تشکیل شده است و فعالیت‌های جدی آن با هدف ایجاد محدودیت در موضوع حفر‌های غیرقانونی انجام می‌شود.
مبارزه با جست‌وجوی گنج‌

تخریب‌ نادیده‌ها

ایران در حوزۀ میراث، ۳۴ هزار اثر ثبتی، ۱۹هزار محوطۀ تاریخی و هزاران بنای تاریخی دیگر دارد که شرایط و میزان آسیب‌پذیری آن‌ها با هم متفاوت است، اما بناهای با ابعاد کوچک یا ثبت‌نشده، در معرض آسیب بیشتری قرار دارند و کمتر هم به آن‌ها پرداخته می‌شود. از تپه‌های تاریخی گرفته تا غارها و سنگ‌نگاره‌ها، همچنین خانه‌ها و کاروانسراهایی که تیغ فرسودگی و تخریب هر روز زخمی‌ترشان می‌کند. پیگیری اخبار منتشرشده در همین چند هفتۀ اخیر، آمار قابل‌توجهی از آسیب‌ها به این میراث ارزشمند را نشان می‌دهد. ارزشی که «محمدرضا کارگر» عضو هیئت علمی دانشگاه میراث و مشاور معاونت میراث فرهنگی هم آن را تأیید می‌کند و دربارۀ ضرورت حفظ تمامی این بناها به «پیام ما» می‌گوید: «حتی بناهای تاریخی با ابعاد کوچک‌تر هم باید در استان‌ها محافظت شوند؛ چون برای گردشگری و اقتصاد یک منطقه اهمیت زیادی دارد. نمونۀ موفق آن هم در کشور مثل ایتالیا رقم خورده و یک طرح خوب دراین‌باره اجرا کرده‌اند.»
تخریب‌ نادیده‌ها

آغاز مرمت خانه تاریخی «بزی‌بزرگ» دزفول

سرپرست میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دزفول از آغاز عملیات مرمت و بازسازی دیوار بیرونی خانه ثبت‌ ملی «بزی‌بزرگ» در این شهرستان خبر داد.
آغاز مرمت خانه تاریخی «بزی‌بزرگ» دزفول

بافت تاریخی گرگان صاحب شهرداری شد

|پیام ما| شهرداری بافت تاریخی گرگان بعد از ۷ سال پیگیری بالاخره تاسیس و اولین شهردار آن هم مشخص شد؛ بافتی که در سال ۱۳۱۰ به عنوان نخستین بافت تاریخی ایران و وسیع‌ترین بافت تاریخی شمال کشور به ثبت ملی رسیده بود و ۱۶۲ هکتار مساحت و سه محلی اصلی دارد. بافت قدیمی گرگان دارای دو بخش اداری و مسکونی است و منازل موجود در بخش مسکونی عمدتا متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل دوران پهلوی هستند. این بافت خانه‌های تاریخی معروفی همچون خانه باقری، خانه مفیدیان، خانه میرشهیدی، خانه خراسانی، خانه شفیعی، خانه شیرنگی و خانه امیرلطیفی را در خود جای داده است.
بافت تاریخی گرگان صاحب شهرداری شد