پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : جامعه

تردید را چاشنی نگاه‌مان کنیم

آیا وقتی با یک پیام مواجه می‌شویم، آن را باور می‌کنیم؟ یا منبع و درستی پیام را جـویـا مـی‌شـویـم و سپـس دربـارۀ قابل‌اعتمادبودن آن تصمیم می‌گیریم؟ واقعیت این است که تعداد پیام‌هایی که روزانه با آن‌ها مواجه می‌شویم فراوان است و نمی‌توان درستی هریک را پایش کرد. بنابراین به نظر می‌رسد تنها راه معقول ، حفظ تردید دربارۀ فرسته‌های رسانه‌های اجتماعی و تحقیق در مورد برخی و نادیده گرفتن شمار بسیاری از پیام‌هاست. اما آیا همه این کار را انجام می‌دهند؟ این‌ها پرسش‌هایی است که برای نویسندگان مقالۀ «مدیریت دانش در عصر پیام‌های غیرقابل‌اعتماد» مسئله‌ساز شده است. در ادامره بـا مـرور ایرن پـژوهـش، بـه ایـن پرـسش‌ها پاسخ می‌دهیم.
تردید را چاشنی نگاه‌مان کنیم

آیین تعزیه، تنها مخاطب هنر زره‌بافی

تا چند روز دیگر با آغاز ماه محرم، آیین تعزیه دوباره رونق می‌گیرد و میهمان مراسم تعزیه می‌شویم. هنر «زره‌بافی» هم با مراسم تعزیه پیوند دیرینه دارد و یکی از بازارهای اصلی زره‌بافی همین لباس‌های تعزیه است. زره، تن‌پوشی از مفتول‌های فلزی است که در زمان قدیم از سوی سربازان استفاده می‌شد و بعدها برای اجرای آیین تعزیه راه خودش را ادامه داد.
آیین تعزیه، تنها مخاطب هنر زره‌بافی

تجهیز تئوریک ایدۀ «مدرسۀ طبیعت»

«عبدالحسین وهاب‌زاده» خالق ایده و مؤسس نهاد «مدرسۀ طبیعت» در ایران است. ایده‌ای که در گسترش فراگیر در مدت‌زمانی کوتاه، توفیقی چشم‌گیر داشت؛ گرچه موانعی بر سر راه گسترش نهاد مدرسۀ طبیعت قرار گرفته است، اما ترویج ایده متوقف نمانده و با تجهیز تئوریک در حوزۀ اندیشه و ایجاد بحث‌های پرشور در سطح جامعه، راه خود را از میانۀ معابر پرپیچ‌وخم و سنگلاخی، عمیق‌تر و جدی‌تر گشوده است. بسیاری از مکاتب و اندیشه‌های تربیتی یا مبتنی بر شاخه‌ای از فلسفه هستند، (ایده‌الیسم، رئالیسم، طبیعت‌گرایی، اگزیستانسیالیسم و ...) و یا مبتنی بر نوعی ایدئولوژی (ملی‌گرایی، لیبرالیسم، محافظه‌کاری، آرمانشهرگرایی و ...)؛ اما ایدۀ مدرسۀ طبیعت که در آن پرورش مقدم بر آموزش است و طبیعت نخستین مدرسه به حساب می‌آید، هرچند ممکن است قرابتی در ظاهر با فلسفۀ تربیتی طبیعت‌گرایانه «روسو» و نزدیکی‌هایی با ایدئولوژی تربیتی لیبرالیستی «جان لاک» داشته باشد، اما نگاه به کودک و شیوۀ یادگیری و محیط مساعد برای پرورش و شکوفا شدن او از تاریخ زیستی گونۀ انسان و زیستگاه و شیوه‌های قدیمی و آزموده شده در بستر طبیعت و تاریخ تکامل انسان سرچشمه می‌گیرد.
تجهیز تئوریک ایدۀ «مدرسۀ طبیعت»

رفع «ایران هراسی»ماموریت دولت آینده

فعالان گردشگری از سهم این حوزه در برنامه‌های نامزدهای چهارمین دورۀ ریاست‌جمهوری رضایت ندارند و معتقدند هیچ‌یک از کاندیداها اساساً برنامۀ مشخصی برای اقتصاد گردشگری و توسعۀ بازار سفر ارائه نکرده‌اند. در برنامه‌هایی که کاندیداها برای جذب آراء مردم داشتند، به‌جز کلی‌گویی‌هایی دربارۀ گردشگری سلامت و بحث توسعۀ روابط بین‌الملل که یکی از نامزدها مطرح کرد و البته وعدۀ سفر سه روزۀ رایگان به تمام مردم از سوی یکی دیگر از کاندیداها، حرف خاصی زده نشد و بنابراین خیلی نتوانستند توقعات اهالی گردشگری را برآورده کنند. به همین دلیل در «پیام ما»، با فعالان صنعت گردشگری که این روزها روزگار خوشی را سپری نمی‌کند، گفت‌وگو کردیم و نظرات آن‌ها را دربارۀ علت کم‌رنگ‌بودن نقش این صنعت در برنامه‌های کاندیداها جویا شدیم. فعالانی که در این گزارش همکاری کرده‌اند، به اتفاق دو مسئلۀ اولویت نداشتن گردشگری در نگاه حاکمیتی و بحث سیاست خارجی و توان پایین دیپلماسی را به‌عنوان عوامل اصلی عدم توسعۀ گردشگری کشور بیان کرده‌اند.
رفع «ایران هراسی»ماموریت دولت آینده

جولان ببر آسیایی در شهرهای ایران

پشه آئدس به مرز هشدار رسید
جولان ببر آسیایی در شهرهای ایران

کنسرت تخت جمشید استاندارد برگزار می‌شود

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به ابراز نگرانی‌هایی که برای اجرای کنسرت علیرضا قربانی در تخت جمشید شده است، امروز در حیاط دولت به بیان روند برگزاری کنسرت و رعایت استانداردهای لازم برای محافظت از تخت جمشید پرداخت.
کنسرت تخت جمشید استاندارد برگزار می‌شود

تاثیر معکوس بازی‌های المپیک بر صنعت گردشگری پاریس

پاریس، بدون گردشگر در بحبوحه بازی‌های المپیک مانده است. به نظر می‌رسد که بازی‌های المپیک تأثیر معکوسی بر صنعت گردشگری و هتل‌داری پاریس داشته و هزینه‌های بالا در کنار گرمای شدید، گردشگران را از رزرو هتل در این شهر برای تماشای بازی‌ها منصرف کرده است.
تاثیر معکوس بازی‌های المپیک بر صنعت گردشگری پاریس

«ناصرالدین شاه و ببری خان بدغذا» در سعدآباد

نمایش «ناصرالدین شاه و ببری خان بدغذا» به نویسندگی و کارگردانی سجاد آقابابائی در مجموعه فرهنگی سعدآباد اجرا می‌شود. این نمایش به عنوان یک تئاتر موزه و با ترکیبی از برگزاری آیین باستانی تیرگان روی صحنه می‌رود.
«ناصرالدین شاه و ببری خان بدغذا» در سعدآباد

بررسی موسیقی «کوچه بازاری» در فرهنگسرای ارسباران

نشست پژوهشی موسیقی دستگاهی ایران با عنوان «موسیقی لاله‌زار» پنجشنبه ۱۴ تیرماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. زمان برگزاری این نشست ساعت  ۱۸ با ارائه «کتایون ملک مطیعی»، موسیقیدان و پژوهشگر است.
بررسی موسیقی «کوچه بازاری» در فرهنگسرای ارسباران

ارائه برنامه برای حل مشکلات کمبود پرستار

رئیس شورای عالی نظام‌پرستاری مطرح کرد:
ارائه برنامه برای حل مشکلات کمبود پرستار