پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب :

مشاهده یک قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی سالوک خراسان شمالی+فیلم

یک قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی سالوک از توابع خراسان شمالی مشاهده و توسط محیط بانان تصویربرداری شد.
مشاهده یک قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی سالوک خراسان شمالی+فیلم

کشفی تازه در غرب ایران

باستان‌شناسان ایرانی در دشت دهلران، کتیبه آجری به خط «اَکدی» به همراه آجر نقش‌دار احتمالا از سیستم آبرسانی عیلامی‌ها را کشف کرده‌اند، که اهمیت سیاسی ـ اقتصادی «گاران» در سرحدات غربی تمدن عیلام را نشان می‌دهد.
کشفی تازه در غرب ایران

نسبت به بازسازی زیستگاه‌های دارای گونه‌های در معرض خطر اقدام کنید

نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازمان حفاظت از محیط‌زیست را مکلف کردند تا نسبت به بازسازی زیستگاه‌های حساس به‌ویژه زیستگاه‌های آبی دارای گونه‌های در معرض خطر اقدام کند.
نسبت به بازسازی زیستگاه‌های دارای گونه‌های در معرض خطر اقدام کنید

چانه‌زنی بر سر «حفاظت خصوصی»

حفاظت داوطلبانه در برخی مناطق آزاد یزد و کرمان از سال ۱۳۸۹ شروع شد، شش سال بعد آنها به‌شکل رسمی عنوان «قرق اختصاصی» دریافت کردند؛ عنوانی که از سال ۱۳۴۶ در قانون شکار و صید مطرح شده بود، ولی دستورالعمل‌های مرتبط با آن تصویب نشده بود. از همین زمان انتقادات به آنها شدت گرفت و دو طیف موافقان و مخالفان روبه‌روی هم ایستادند. موافقان از قرق‌ها به‌عنوان ضربه‌گیر مناطق چهارگانه نام می‌برند و در مقابل مخالفان می‌گویند قرق‌ها بخشی از حیات‌وحش مناطق را به خود جذب می‌کنند و به‌این‌ترتیب، آمارشان را بالا نشان می‌دهند و براساس همین آمار غیرواقعی پروانهٔ شکار دریافت می‌کنند. باوجود اینکه تنها پنج قرق اختصاصی مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند و بیش از ۲۰ منطقهٔ دیگر در انتظار تصویب به‌عنوان قرق اختصاصی یا حفاظتگاه مردمی هستند، اما هنوز اختلافات میان موافقان و مخالفان ادامه دارد. در ادامهٔ همین بحث‌ها، هفتهٔ گذشته نشستی با عنوان «حفاظتگاه‌های خصوصی و قرق‌های اختصاصی در ایران؛ چالش‌ها و راهکارها» در دانشکدهٔ منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد و دو طیف موافق و مخالف بار دیگر در یک فضای دانشگاهی دغدغه‌‌هایشان را مطرح کردند.
چانه‌زنی بر سر «حفاظت خصوصی»

نسخهٔ نجات‌بخش «بمو»

فیلمی که یکی از اعضای جامعهٔ محلی و فعالان محیط زیست حاشیهٔ پارک ملی بمو می‌فرستد، رد بزرگی از خون نشان می‌دهد و جای دیگری زیر بوته‌ها، شاخ پازنی افتاده است. فردی که فیلم را فرستاده، از این می‌گوید که این پارک ملی بدل به جولانگاه شکارچیان شده است. شاید همین موضوع باعث شده است گروهی از فعالان محیط زیست استان فارس دست‌به‌دست هم دهند بلکه «بمو» از زیر بار فشار بالای شکار غیرمجاز کمر راست کند. البته کسانی هم هستند که می‌گویند اگر امروز اداره‌کل محیط زیست استان حرف از مدیریت مشارکتی می‌زند،‌ ازاین‌روست که آنقدر آش شور شده و منطقه آسیب دیده است که برای نشان دادن اقدامی عملی برای حفاظت ناچار به حرف زدن در این باره شده‌اند، این گروه به حسن نیت اداره‌کل شک دارد.
نسخهٔ نجات‌بخش «بمو»

حبس اطلاعات با بودجه عمومی

سامانه داده‌های مکانی محیط زیست راه‌اندازی شد اما دسترسی عمومی به آن ممکن نیست
حبس اطلاعات با بودجه عمومی

یوزپلنگ با نا امیدی حفظ نمی‌شود