پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب :

رهاسازی آب از سد گتوند و چالش‌های آن

رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان از هدررفت حجم زیادی آب شیرین در راستای جلوگیری از قطعی برق و ضررهای آن در کمبود آب برای کشت پاییزه خبر داد.
رهاسازی آب از سد گتوند و چالش‌های آن

افتخار به خودکفایی گندم با استخراج آب از چاه ۲۵۰ متری

در جریان رقابت‌های انتخاباتی و ارائه برنامه‌های نامزدهای ریاست جمهوری، کشاورزی و محیط زیست مغفول ماند. نظام پیچیده‌ای از مسائل که پس از انتخابات نیز در هیاهوی جذاب گزینه‌های وزارتخانه‌ها گم شده‌اند. رئیس‌جمهوری منتخب اگر چه در تبلیغات خود به تخریب محیط زیست اشاره کرده و در یک برنامه تبلیغاتی نیز گفته بود که خود روستازاده و قائل به توسعه همپای روستا و شهر است اما به نظر می‌رسد غفلت ساختاری از مسائل اقلیمی و ایضا تامین امنیت غذایی چیزی نیست که صرفا با چند مورد گفته دنبال شود. برخی معتقدند که فرآیند تامین امنیت غذایی و تولید محصولات کشاورزی و نظام توزیعی آب در سال‌های اخیر درگیر بحران‌های هراسناکی شده که تا پیش از این سابقه نداشته‌اند. در این میان وجود چشم‌اندازی برای نظام مسائل کشاورزی و توسعه پایدار ضروری‌ است. این مسائل و ضرورت پرداخت به آن‌ها ما را واداشت تا به سراغ «غلامحسین هادی‌زاده رئیسی»، عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران و پژوهشگر و فعال صنفی بخش کشاورزی برویم. او اگر چه علوم پزشکی خوانده اما در طول عمر خود بیشتر مشغول کشاورزی بوده و اکنون بیش از سه دهه است که در مطالبات صنفی بخش کشاورزی و پژوهشگر این حوزه در ایران و جهان فعالیت می‌کند. هادی‌زاده در این مصاحبه از عمق پیچیدۀ بحران‌های کشاورزی پرده برمی‌دارد و با بیانی صریح از این می‌گوید که در دهه‌های اخیر نظام برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری حوزهٔ توسعه‌، هجوم‌هایی اگرچه از سر غفلت اما همه‌جانبه، به بخش کشاورزی ایران وارد آورده است. مشروح گفت‌وگوی «پیام ما» با او را می‌خوانید.
افتخار به خودکفایی گندم با استخراج آب از چاه ۲۵۰ متری

طرح «بازار سهم آب»، راهی برای حفظ منابع آبی

مدیرعامل شرکت آب قزوین از پیاده‌سازی طرح «بازار سهم آب» به صورت پایلوت در این استان خبر داد.
طرح «بازار سهم آب»، راهی برای حفظ منابع آبی

ممنوعیت استخراج نمک از دریاچه مهارلو

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از ممنوعیت برداشت غیرمجاز نمک از دریاچه مهارلو به علت وجود ناخالصی‌های فراوان خبر داد.
ممنوعیت استخراج نمک از دریاچه مهارلو

تعویق مسابقات شنای المپیک به‌دلیل آلودگی رودخانه سن

آلودگی آب رودخانه سن ممکن است مسابقات شنای المپیک ۲۰۲۴ را به تعویق بیندازد.
تعویق مسابقات شنای المپیک به‌دلیل آلودگی رودخانه سن

قطار معلقی که یک شهر آلمانی را به شهرت رساند

«ووپرتال» (Wuppertal) در شرق دوسلدورف، شهری کمتر شناخته‌شده در آلمان، اما خانه یکی از هیجان‌انگیزترین راه‌آهن‌های جهان است که آن را به شهرتی بین‌المللی رساند.
قطار معلقی که یک شهر آلمانی را به شهرت رساند

تبدیل مکان‌های فراموش‌شده شهری به فضاهای قابل‌استفاده

شهرها دائم دستخوش تغییرات و بسیاری از فضاهای درون بافت شهری فراموش می‌‌شوند. همان‌طور که ساختمان‌های تاریخی بدون استفاده بازسازی می‌شوند و استفاده مجدد تطبیقی آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد، همین روند برای فضاهای عمومی بدون استفاده نیز قابل اجرا است. مداخلات کوچک با استفاده از منابع ساده و راه‌حل‌های نوآورانه، راه مناسبی برای زنده‌کردن کوچه‌ها، میدان‌ها و بزرگراه‌های نادیده گرفته‌شده و ادغام مجدد آن‌ها با فضای شهر است. تجربه چند شهر در جهان نشان می‌دهد که بسیاری از فضاهای فراموش‌شده درون بافت شهری را می‌توان با مداخله، احیا و آن‌ها را به مکانی عمومی برای تفریح، استراحت و تعامل شهروندان با یکدیگر تبدیل کرد.
تبدیل مکان‌های فراموش‌شده شهری به فضاهای قابل‌استفاده

کشف گونه‌‌‌ای از بندپایان در غارهای ایران

مطالعه‌ای جدید روی شناسایی جمعیت بندپایان میکروسکوپی از غار دانیال استان مازندران نشان می‌دهد گونه‌ای جدید از بندپایان با نام plutomurus danialensis شناسایی شده است. این درحالی است که یک حشره میکروسکوپی دیگر نیز توسط غارشناسان در غار مغان خراسان کشف شده است.
کشف گونه‌‌‌ای از بندپایان در غارهای ایران

افزایش سهم صنعت از آب

|پیام ما| بر اساس اعلام سخنگوی صنعت آب و مطابق با نتایج نقشه راه آب کشور در افق 1420 در مقایسه با شرایط فعلی، حجم آب شرب و بهداشت از 9 میلیارد مترمکعب به 13.5 میلیارد مترمکعب، حجم آب صنعت از 3.7 میلیارد مترمکعب به 7.8 میلیارد مترمکعب و حجم آب کشاورزی مطابق با سند دانش بنیان امنیت غذایی از 82 میلیارد مترمکعب به 51.5 میلیارد مترمکعب خواهد رسید. «عیسی بزرگ‌زاده» در شرایطی به تشریح جزئیاتی از سند نقشهٔ راه آب کشور پرداخته است که از زمان تدوین این سند بسیاری از کارشناسان آب منتقد این سند اعلام کرده بودند این سند «کلی»، «آرمان‌گرا» و «غیرمستند» است.
افزایش سهم صنعت از آب

جدال نابرابر ویلاسازی با صنعت چای

«تا چشم کار می‌کند ساختمان است.» این خلاصۀ حرف‌های «حسن افشاری» کارشناس چای دربارۀ وضعیت این روزهای مزارع چای شمال ایران است. او معتقد است کیفیت چای تولیدی افت داشته و همین سبب تغییر ذائقۀ مردم و مصرف بیشتر چای خارجی شده. افشاری در گفت‌وگویی مفصل با «پیام ما» دربارۀ وضعیت چای ایران از تولید تا مصرف، رتبه‌اش در کلاس جهانی و آنچه بر مزارع چای گذشته می‌گوید.
جدال نابرابر ویلاسازی با صنعت چای