پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : جنگ

گره «آب» با آرزو گشوده نمی‌شود ‌

طی دو سال گذشته علاوه‌بر تشدید خشکسالی در منطقه، تحولات سیاسی از جمله قدرت‌ گرفتن دوبارهٔ طالبان در افغانستان، تعجیل در تکمیل پروژه‌های آبی ترکیه، مناقشات آذربایجان و ارمنستان و حوادثی مانند آن، بر حوزهٔ آب و مناقشه‌های آبی ایران در آب‌های فرامرزی مؤثر بود؛ مناقشه‌هایی که حل‌وفصل آنها نیازمند بهره‌گیری از ابزارهای دیپلماتیک بود. از سویی به‌نظر می‌رسد باوجود اقداماتی که دستگاه دیپلماسی کشور دربارهٔ رودخانه‌های مرزی انجام می‌دهد، این تلاش‌ها کمتر به نتیجه رسیده است. یکی از نتایج ناکامی طولانی‌مدت در تلاش‌های دیپلماتیک در حوزه‌های محیط‌زیستی، تشدید تنش‌ آبی و مشکلاتی مانند گرد‌وغبار و ریزگرد با منشأ خارجی است. «محمدجواد ظریف»، وزیر سابق امور خارجهٔ کشورمان، تمام این تلاش‌ها را ناکام نمی‌داند، اما معتقد است «نابسامانی در تصمیم‌گیری و راهبری در سیاست خارجهٔ کشور» مهمترین ضعف کشور در حوزهٔ دیپلماسی است. این ضعف عمومی به حوزه‌هایی مانند دیپلماسی آب‌های فرامرزی و مسائل محیط‌زیستی نیز سرایت کرده است. اگرچه موضوع این گفت‌وگو سیاست خارجی در حوزهٔ آب‌های فرامرزی بود، اما بخش اعظم آن به مسئلهٔ حقابهٔ ایران از رودخانهٔ هیرمند و تلاش‌های دولت پیشین برای احقاق آن اختصاص یافت. هرچند برخی تحولات مانند استقرار دوبارهٔ طالبان به‌عنوان زمامداران کشور افغانستان، این تلاش‌ها را یک‌شبه به نقطهٔ شروع بازگرداند.
گره «آب» با آرزو گشوده نمی‌شود   ‌

کودکان، قربانیان بی‌تقصیر حملات اسرائیل

صهیونیست‌ها تاکنون بیش از ۴۶۳۰ کودک را به‌شهادت رسانده‌اند
کودکان، قربانیان بی‌تقصیر حملات اسرائیل

میراث «غزه» زیر بمباران

هرچند درگیری‌های فعلی میان فلسطین و اسرائیل از ۱۵ مهر امسال آغاز شد، اما این درگیری‌ها در تاریخ اتفاق جدیدی نیست؛ درگیری‌هایی که از نیمه‌های قرن گذشته (بیستم) آغاز شد و تا کنون ادامه دارد و در همهٔ این دهه‌ها، علاوه‌بر فاجعه‌های انسانی، منجر به تخریب میراث فرهنگی بسیاری در نوار غزه و فلسطین شده است. در همین روزهای اخیر هم خبر می‌رسد درگیری‌های حال حاضر، تخریب کلیسای تاریخی غزه را به‌دنبال داشته است و از سوی دیگر، شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) نیز دربارهٔ بی‌توجهی به حفاظت از اموال فرهنگی و افزایش احتمالی قاچاق و تخریب اشیای فرهنگی و تاریخی در این منطقه هشدار داده است.
میراث «غزه» زیر بمباران

ستاندن حیات از غزه

|پیام ما| هم‌زمان با انتشار تصاویری که رسانه‌های عبری از حملهٔ زمینی به غزه منتشر کردند، مجمع عمومی سازمان ملل نیز تشکیل جلسه داد و قطعنامهٔ پایان جنگ را به تصویب رساند. اما امریکایی‌ها اعلام کردند که از رژیم اسرائیل پشتیبانی خواهند کرد. در چنین شرایطی، بیست‌ودومین روز جنگ در غزه آغاز شد. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که شمار شهدای حملات اسرائیلی‌ها به غزه از هفت‌ هزار و ۷۰۰ نفر گذشت. خبرنگاران غربی وضعیت مردم در غزه را اسفبار و وحشتناک گزارش کردند و تصاویر صف‌های طویل اهالی غزه برای دریافت آب آشامیدنی را در رسانه‌ها منتشر کردند.
ستاندن حیات از غزه

شهادت ۲ هزار و ۹۰۰ کودک بر اثر حملات اسرائیل

حملات پیاپی ارتش اسرائیل به غزه همچنان ادامه دارد
شهادت ۲ هزار و ۹۰۰ کودک بر اثر حملات اسرائیل

خاورمیانه یک بشکه باروت است

خاورمیانه یک بشکه باروت است

تصویر پوشالی شکست‌ناپذیری اسرائیل به‌هم ریخت

محمد جواد ظریف:
تصویر پوشالی شکست‌ناپذیری اسرائیل به‌هم ریخت

افزایش شمار شهدای غزه به چهار هزار و ۱۳۷ تن

در چهاردهمین روز حملات اسرائیل به غزه رخ داد؛
افزایش شمار شهدای غزه به چهار هزار و ۱۳۷ تن

کودکان قربانی جنگ‌افروزان

زمین از هر زمان دیگری برای زندگی نا‌امن‌تر شده است‌
کودکان قربانی جنگ‌افروزان

جنایت

«جنایت»؛ این دقیق‌ترین واژه برای توصیف حمله به بیمارستان «المعمدانی» غزه است. سه‌شنبه شب بود که وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد «ارتش اسراییل بیمارستان المعمدانی در مرکز نوار غزه را بمباران کرده است.» در این اطلاعیه شمار جان باختگان قریب به ۵۰۰ نفر اعلام شده بود. ساعتی بعد منابع اسراییلی اعلام کردند که این حادثه بر اثر انحراف و برخورد موشک‌های «جهاد اسلامی» رخ داده و این رژیم در آن نقش نداشته است. ادعایی که دیروز در همصدایی با نتانیاهو، از سوی رئیس جمهوری آمریکا هم تکرار شد. در این میان آنچه فراموش شد شمار شهدایی است که در این بیمارستان به جای درمان، جانشان را از دست دادند.
جنایت