پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : معیشت پایدار

توانمندسازی بدون تعیین هدف

چندسالی است که تلاش‌های نهادها و سازمان‌هایی چون شهرداری برای تصور، تخیل و تغییر فضاهای شهری به این منظور که شهر، فضایی متعلق به همه‎ٔ اقشار جامعه به‌ویژه خانواده و زنان باشد، جدی‌تر شده است. پروژه‌هایی مانند «تهران، شهر خانواده» و «ریحان‌شهر» هم برآمده از دل همین تفکرات است. این دو رویداد با اتکا به ایده‌پردازی و با هدف بهره‌گیری از پتانسیل و ظرفیت کنشگران اجتماعی و جلب مشارکت زنان و خانواده‌های ساکن در محله‌ها و مناطق شهر تهران به‌دنبال تشویق، حضور ‌و شنیده‌‌ شدن گسترده‌تر صدا و ایده‎های ساکنان شهر تهران بوده است. رویداد «تهران، شهر خانواده» در قالب محورهایی چون حمل‌ونقل و ترافیک شهری، خدمات شهری، معماری و شهرسازی، مبلمان شهری، زیباسازی، فرهنگ و اجتماع و اقتصاد شهری و رویداد «ریحان‌شهر» حول چهار محور اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و فراغتی در راستای تحقق حاکمیت مردم بر شهر و تحقق حکمرانی خانواده‌محور و نیز ایجاد و ارتقای هویت و تعلق زنان و خانواده‌ها به شهر تهران قدم برداشته است. این دو طرح دقیقاً زمانی مطرح شد که شهر تهران نه‌تنها دیگر شهری برای زنان نیست که دیگر شهری برای افراد دارای معلولیت، کودکان، سالمندان و حتی مردان هم نیست. شهرداری تهران بر این باور است که با اجرایی‌شدن این طرح‌ها شاید کمی صدای اعضای خانواده و زنانی شنیده شود که تا به امروز در تجربه‌ٔ شهری نادیده گرفته شده‌اند.
توانمندسازی بدون تعیین هدف

برنامه‌ریزی بنگاه‌های اقتصادی قربانی نااطمینانی‌ها

|پیام ما| آخرین اطلاعات شاخص مدیران خرید (شامخ) که هر ماه توسط اتاق بازرگانی منتشر می‌شود، از رسیدن این شاخص به ۵۵.۷۹ حکایت دارد. این رقم، بیشترین رقم در ۱۰ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ محسوب می‌شود. این گزارش از افزایش عدد شامخ خبر می‌دهد و هشدارهایی جدی نیز در مورد افزایش نرخ تورم، ناتوانی بنگاه‌های اقتصادی برای برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت است. از مهمترین دلایل این ناتوانی نیز، نااطمینانی‌ها از وضعیت اقتصادی و سیاسی است که یکی از تهدیدهای مهم بنگاه‌های اقتصادی به‌حساب می‌آید.
برنامه‌ریزی بنگاه‌های اقتصادی قربانی نااطمینانی‌ها

«برایا»، بازتاب صدای زنان بومی

بسیاری از مردم، جزیرهٔ کیش را به مراکز خرید، هتل‌ها، رستوران‌ها و کافه‌ها می‌شناسند؛ در‌حالی‌که جزیرهٔ کیش مکان‌های دیدنی و پاتوق‌های کمتر شناخته‌‌شده‎ای در روستاهایی به اسم «باغو» و «سفین» دارد که در میان ساخت‌وسازهای انبوه و جریان‌های مخرب جزیره اتفاق‌های نو و خلاقانه‌ای را رقم زده است. یکی از این اتفاق‌های خوب در جزیرهٔ کیش تأسیس «خانه‌ٔ زنان بومی کیش»، احیا و بازسازی گاراژهای قدیمی و تبدیل آن به کافه‌ای برای فروش محصولات خوراکی جنوبی و دکانی برای فروش دست‌سازه‌های زنان است. کافه‌ای دلنشین و زیبا در محلهٔ سفین قدیم، روبه‌روی موزه‌ٔ مردم‌شناسی خانهٔ بومیان کیش که تا چند سال پیش گاراژهای قدیمی بودند که هرگز کسی به آنها توجه نمی‌کرد. تا اینکه «نغمه نقیلو» همراه با تیم ‌«انجمن طرح سرزمین» تصمیم ‌می‌گیرند این مکان را به محلی برای کارآفرینی اجتماعی زنان با هدف توسعهٔ گردشگری پایدار در روستای سفین تبدیل کنند. آنها با پشتکاری که داشتند موفق شدند این مکان را به یکی از جاذبه‌های گردشگری و پاتوق خوراکی، فرهنگی و هنری در بیاورند.
«برایا»، بازتاب صدای زنان بومی

تعیین دستمزد بدون تعیین سبد معیشت

|پیام ما| جلسهٔ تعیین حداقل دستمزد و سبد معیشت کارگران در روز چهارشنبه به نتیجه نرسید و قرار است امروز نیز مذاکرات ادامه داشته باشد. این درحالی‌است که اختلاف عددی که نمایندگان کارفرمایی و نمایندگان کارگری در شورای‌عالی کار برای سبد معیشت کارگران اعلام کرده‌اند، اختلافی نزدیک به شش میلیون تومان دارد. از طرفی نمایندگان کارگری شورای‌عالی نیز می‌گویند تا زمانی که بر سر سبد معیشتی کارگران توافق نشود، وارد موضوع تعیین حداقل دستمزد نخواهند شد. آنها همچنین می‌گویند حذف یکی از اعضای کلیدی گروه کارگری در شورای‌عالی‌ کار غیرقانونی بوده و برخورد خوبی با اعضای گروه کارگری در شورای‌عالی نشده است. وزیر کار نیز روز پنجشنبه گفت در تعیین سبد معیشت، نظر انستیتو تغذیه مورد قبول است.
تعیین دستمزد بدون تعیین سبد معیشت

تجویز سبد معیشت « کم‌کالری» برای کارگران

|پیام ما| جلسات شورای‌عالی کار بر سر تعیین حداقل دستمزد کارگران امسال هم مانند سال‌های گذشته به دقیقهٔ ۹۰ رسید و هنوز اختلاف‌نظر بین نمایندگان کارگری و کارفرمایی بر سر حداقل دستمزد برقرار است. گروه کارفرمایان سبد معیشت کم‌کالری و مقرون‌به‌صرفه به ارزش ۱۵ میلیون تومان را پیشنهاد کرده‌اند، درحالی‌که گروه کارگران می‌گویند باید سبد معیشت دست‌کم ۲۱ میلیون تومان در نظر گرفته شود. به‌علاوه باید پیش‌بینی تورم در این سبد معیشتی نیز انجام شود. با‌این‌حال، پیش‌از‌ظهر روز گذشته (سه‌شنبه) نیز یک جلسهٔ کارشناسی در مورد سبد معیشت کارگران برگزار شد که تا زمان تنظیم این گزارش، جزئیاتی از آن منتشر نشد. از طرفی، اعتراض نمایندگان کارگری به‌دلیل دعوت نشدن یکی از اعضای اصلی به جلسهٔ شورای‌عالی کار، از اخبار روز سه‌شنبه دربارهٔ جلسات تعیین دستمزد بود.
تجویز سبد معیشت « کم‌کالری» برای کارگران

 توجه به معیشت محیط‌بانان، پیش‌نیاز بهبود محیط زیست

  یک مسئول محیط زیست استان فارس بر لزوم توجه به وضعیت معیشتی و رفع مشکلات اقتصادی محیط بانان تاکید می‌کند و این امر را از ملزومات اصلی در راه رسیدن به یک محیط زیست مطلوب توصیف می‌کند.
 توجه به معیشت محیط‌بانان، پیش‌نیاز بهبود محیط زیست

زمزمه‌های بنزین سه‌نرخی؛ نرخ جدید ۸۰۰۰ تومان

خبرگزاری ایلنا در گزارشی از تصمیم برای بنزین سه نرخی در سال آینده خبر داده است.
زمزمه‌های بنزین سه‌نرخی؛ نرخ جدید ۸۰۰۰ تومان

افزایش ۱۰۰ درصدی دستمزد کارگران هم کفایت نمی‌کند

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به این که چرا باید تاوان عدم مدیریت تورم را کارگران بدهند؟ گفت: ماده ۴۱ قانون کار روی زمین مانده و حتی اگر دستمزد امسال کارگران ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند باز هم کفاف زندگی مردم را نخواهد داد.
افزایش ۱۰۰ درصدی دستمزد کارگران هم کفایت نمی‌کند

۴۵۰ هزار چاه غیرقانونی مجوز قانونی گرفتند

عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب گفت: ایران در بحث قانون‌گذاری در صنعت آب کشور مشکل دارد؛ برای نمونه، بیش از ۴۵۰ هزار چاه غیرقانونی در دهه ۶۰ مجوز قانونی گرفتند! دلیل چیست؟
۴۵۰ هزار چاه غیرقانونی مجوز قانونی گرفتند

«سُپ‌بافی»، هنر دست زوج‌ها

«سُپ‌بافی» مصداق بارز صنایع دستی در معرض فراموشی است. شاهد این ادعا هم این است که این هنر فقط در روستای «چاه نهر» لارستان و با دستان هنرمند ۵ نفر خلق می‌شود. از روزگاری که در این روستا زن‌ها و شوهرها کنار هم می‌نشستند و «سُپ‌بافی» می‌کردند، سال‌ها گذشته. اکنون روستا خالی شده و دیگر کسی کنار دست «مش رمضون» و «بی‌بی نسا» نمی‌نشیند تا فوت و فن کار را یاد بگیرد و سینی یا به زبان محلی سُپ ببافد.
«سُپ‌بافی»، هنر دست زوج‌ها