پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : محیط زیست

پلاستیک‌ها اینجا دفن شدند

کیلومتر ۱۸ جاده کلاردشت به عباس آباد؛ حجم زباله‌های دفن شده زیر خروارها خاک آنقدر زیاد است که هرچه پلاستیک‌های پوسیده شده را از دل زمین بیرون می‌کشی همراهت کش می‌آیند. کمی دورتر از حاشیه جاده و در شیب دره، سبزی جنگل زباله‌های انباشته شده را توانسته پوشش دهد و پاکسازی آن نیازمند کمک گروه‌های تخصصی است.
پلاستیک‌ها اینجا دفن شدند

خلأ قانونی مدیریت پسماند پرتوزا

|پیام ما| مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی که اخیرا منتشر کرده به «الزامات قانونی مدیریت پسماندهای پرتوزا در کشور» پرداخته است. بر اساس این گزارش کاربردهای فناوری هسته‌ای به تولید برق محدود نمی‌شود و پرتوهای هسته‌ای کاربرد وسیعی در حوزه‌هایی مانند پزشکی، صنعت و کشاورزی دارند. ازجمله مهم‌ترین زیرساخت‌های مورد نیاز برای اینگونه کاربردها، راکتورهای هسته‌ای تحقیقاتی هستند. منابع اصلی تولید پسماند پرتوزا در کشور، نیروگاه اتمی بوشهر، تأسیسات چرخه سوخت هسته‌ای، راکتورهای تحقیقاتی، مراکز پزشکی هسته‌ای و صنایع استفاده کننده از مواد پرتوزا هستند. با اینحال بر اساس این گزارش، عمده پسماند پرتوزای سطح بالای کشور، مربوطه به نیروگاه اتمی بوشهر و راکتور تحقیقاتی تهران است. اما راهبردهای کلی کشور در زمینه توسعه کاربردهای فناوری هسته‌ای و همچنین مدیریت پسماندهای پرتوزا در اسناد بالادستی و قوانین مربوطه تعیین نشده‌اند. از طرف دیگر، منابع مالی برای تأمین هزینه‌های مدیریت پسماندهای پرتوزا پیش‌بینی نشده و نهادهای نظارتی نیز صلاحیت قانونی لازم برای نظارت بر ایمنی مدیریت پسماندهای پرتوزا را ندارند.
خلأ قانونی مدیریت پسماند پرتوزا

شناسایی مشکلات آلایندگی استان خوزستان

نماینده مردم اهواز، کارون، حمیدیه و باوی ضمن بیان مشکلات محیط زیستی استان خوزستان، از اجرای موفق طرح «خوزستان پاکیزه» در استان و پیگیری جمع‌آوری فلرسوزی در محدوده اهواز خبر داد.
شناسایی مشکلات آلایندگی استان خوزستان

۲۱ همت خسارت سه سال سیل به کشور وارد شد

سخنگوی سازمان مدیریت بحران:
۲۱ همت خسارت سه سال سیل به کشور وارد شد

تاثیر رنگ بام‌ها در مدیریت گرمای شهری

یک مطالعه در انگلیس نشان داده است که رنگ‌آمیزی بام‌ها به زنگ سفید یا استفاده از پوشش‌های بازتابنده در مدیریت گرمای شهری تاثیر بسزایی دارد.
تاثیر رنگ بام‌ها در مدیریت گرمای شهری

تشدید بحران در آبخوان‌های خراسان رضوی

جدول منتشر شده از وضعیت آبخوان‌های کشور در ۱۵ استان کشور که عموماً محل استقرار دشت‌های ممنوعه و ممنوعۀ بحرانی هستند، نشان می‌دهد کسری تجمیعی در آبخوان‌های خراسان رضوی دارای شرایط بسیار حاد و بیشترین میزان در کشور است. این عدد برای استان‌های کرمان، تهران، قزوین، قم و مرکزی نیز قابل‌توجه است. بنا بر آمارهای رسمی، آبخوان‌های کشور تا نیمۀ تیرماه حدود ۱۴۰ میلیارد مترمکعب کسری دارند و این درحالی‌است که هم‌اکنون در سراسر کشور در ۴۳۰ نقطه، طرح‌های تغذیۀ مصنوعی و پخش سیلاب اجرا می‌شود. بااین‌حال به نظر میزان برداشت گسترده، اجازۀ تأمین و جبران به وسیلۀ تغذیۀ آبخوان‌ها را نمی‌دهد.
تشدید بحران در آبخوان‌های خراسان رضوی

دولت سبز برای بریتانیا

|پیام ما| با مشخص شدن پیروزی حزب کارگر در انتخابات، کارشناسان می‌گویند که این انتخاب می‌تواند شروعی برای تبدیل بریتانیا به اقتصاد و جامعه‌ای سبز و کم‌کربن باشد. به‌گفتۀ «صلح سبز»، تحرکات محافظه‌کاران در حوزۀّ محیط‌زیست به بدترین شکست انتخاباتی‌شان در دوران مدرن بدل شد. حزب سبز همچنین قوی‌ترین عملکرد خود را در انتخابات سراسری تا به حال داشت و تعداد نمایندگان خود را در پارلمان چهار برابر کرد و همین هم دلیلی است که به‌گفتۀ کارشناسان و فعالان مبارزات انتخاباتی، «کا‌یر استارمر» نخست‌وزیر جدید، مأموریتی قوی یافته تا در مورد حفظ محیط‌زیست اقداماتی جسورانه انجام دهد.
دولت سبز برای بریتانیا

ساخت بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی جهان در چین

یک شرکت برق دولتی در چین اعلام کرد که قصد دارد بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی جهان را بسازد که بتواند انرژی یک کشور کوچک را تأمین کند. این پروژه ۸.۵ میلیارد پوندی در منطقه مغولستان داخلی شمال چین ساخته خواهد شد و برق را به خوشه شهری جینگ جین-جی متشکل از پکن، تیانجین و هبی ارسال خواهد کرد. تأسیسات هشت گیگاواتی موردنظر بیش از نیمی از کل ظرفیت خورشیدی نصب‌شده در سراسر بریتانیا ظرفیت خواهد داشت و قادر است برق بیش از ۶ میلیون خانه را تأمین کند.
ساخت بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی جهان در چین

ادعای رشد ۴ برابری حجم آب «دریاچۀ ارومیه»

|پیام ما| خرداد گذشته خبر کاهش ۶۲ سانتی‌متری سطح تراز آب «دریاچۀ ارومیه» از سوی ستاد احیاء دریاچۀ ارومیه، یعنی استانداری آذربایجان غربی در وب‍سایت رسمی این ستاد منتشر و آمار نیز توسط دفتر مطالعات پایۀ منابع آب شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی تولید شد؛ بااین‌حال رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور آن را رد کرد. این‌بار و در فاصلۀ کمتر از یک ماه، وزارت نیرو ادعا کرده است که حجم آب دریاچۀ ارومیه ۴ برابر شده و نوبت گام‌های دیگر اجراست.
ادعای رشد ۴ برابری حجم آب «دریاچۀ ارومیه»

۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست

۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست