برگزاری نشست ارزیابی ظرفیت‌های اجتماعی مدیریت حریق در چالوس





برگزاری نشست ارزیابی ظرفیت‌های اجتماعی مدیریت حریق در چالوس

7 آبان 1405، 14:17

نشست شناخت و ارزیابی مشارکتی ظرفیت‌های اجتماعی مدیریت حریق در مناطق چهارگانه شهرستان چالوس با حضور نمایندگان جوامع محلی و با تأکید بر بهره‌گیری از تجربه حریق الیت برگزار شد.

برگزاری نشست ارزیابی ظرفیت‌های اجتماعی مدیریت حریق در چالوس

نشست شناخت و ارزیابی مشارکتی ظرفیت‌های اجتماعی مدیریت حریق، روز چهارشنبه ۶ آبان‌ماه ۱۴۰۵ به میزبانی شهرستان چالوس و با حضور نمایندگان جوامع محلی مرتبط با مناطق تحت حفاظت برگزار شد. این نشست در چارچوب فاز دوم برنامه توسعه ظرفیت مدیریت حریق استان مازندران و با تسهیلگری امید سجادیان برگزار شد و شناخت تجربه حریق‌های گذشته، بررسی ظرفیت‌های اجتماعی و نیازهای آمادگی پیشگیرانه در دستور کار آن قرار داشت. تجربه حریق منطقه حفاظت‌شده چهارباغ در محدوده الیت، اهمیت شناخت ظرفیت‌های محلی و ایجاد زمینه‌های همکاری هماهنگ پیش از وقوع حوادث را بیش از پیش نمایان کرده است.

ضرورت آمادگی پیشگیرانه پیش از وقوع حادثه

محمد نصیرناتری، رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان چالوس، با اشاره به مناطق حفاظت‌شده البرز مرکزی و چهارباغ و تجربه حریق الیت گفت: تجربه حریق نشان داده است که آمادگی مؤثر باید پیش از وقوع حادثه شکل گیرد. وی افزود: شناخت ظرفیت‌های جوامع محلی، برقراری ارتباط منظم و بررسی زمینه‌های همکاری از ضرورت‌های افزایش آمادگی و مدیریت هماهنگ حریق است و این مشارکت باید متناسب با توان و سطح آموزش افراد و در چارچوب ساختار رسمی مدیریت حادثه تعریف شود.

نقش بازخوانی تجربه‌ها در توسعه ظرفیت مدیریت حریق

امید سجادیان، تسهیلگر نشست، بیان کرد: بازخوانی تجربه‌های گذشته زمانی به توسعه ظرفیت منجر می‌شود که بتوان از آن‌ها برای شناخت نقاط قوت، محدودیت‌ها و نیازهای همکاری استفاده کرد. وی تأکید کرد که حضور جوامع محلی در این فرآیند به واقع‌بینانه‌تر شدن شناخت مسئله و طراحی سازوکارهای مشارکت در مراحل بعدی کمک می‌کند.

خروجی نشست؛ مبنای طراحی سازوکارهای همکاری

در این نشست، شناخت تجربیات میدانی، ظرفیت‌های اطلاع‌رسانی و پشتیبانی و محدودیت‌های مشارکت ایمن در مدیریت حریق مورد توجه قرار گرفت. نتایج ارزیابی مشارکتی در کنار یافته‌های سایر پهنه‌های هدف استان، مبنای طراحی سازوکارهای همکاری، برنامه‌ریزی آموزش‌ها و تمرین‌های بعدی قرار خواهد گرفت.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین نظر کاربران

زنگ خطر برای پارک جنگلی دزفول

زنگ خطر برای پارک جنگلی دزفول