ثبت حضور ۶ پلنگ در منطقه شکار ممنوع کوه سفید دماوند





ثبت حضور ۶ پلنگ در منطقه شکار ممنوع کوه سفید دماوند

8 مهر 1405، 11:20

اداره حفاظت محیط‌زیست دماوند از شناسایی ۶ قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کوه سفید خبر داد. در راستای اقدامات حفاظتی، آبشخور جدیدی نیز برای این گونه ارزشمند در زیستگاه طبیعی آن احداث شده است.

نقی میرزاکریمی، رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان دماوند، از پایش موفقیت‌آمیز جمعیت پلنگ‌ها در منطقه شکار ممنوع کوه سفید خبر داد. بر اساس داده‌های به‌دست‌آمده از دوربین‌های تله‌ای نصب‌شده در این منطقه، حضور ۶ قلاده پلنگ تأیید و ثبت شده است.

اقدامات حفاظتی برای «پریزاد»

در راستای برنامه‌های مدیریتی برای حفاظت از گونه‌های حیات‌وحش، یکی از این پلنگ‌های ماده با نام «پریزاد» شناسایی شده است. محیط‌بانان و محیط‌یاران شهرستان دماوند برای تسهیل دسترسی حیات‌وحش به منابع آبی و کاهش تعارضات احتمالی، اقدام به ساخت یک آبشخور همخوان با طبیعت در محدوده زیستگاهی این گونه کرده‌اند.

اهمیت پایش زیست‌گاهی

ثبت این تعداد از پلنگ‌ها در یک منطقه محدود، نشان‌دهنده اهمیت اکولوژیک منطقه شکار ممنوع کوه سفید برای بقای گوشتخواران بزرگ است. استفاده از تجهیزات تله‌ای (دوربین‌های تله‌ای) ابزار اصلی محیط‌زیست دماوند برای پایش، شناسایی و حفاظت از این گونه‌های در معرض تهدید است.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *