مدیرکل محیط زیست آذربایجان شرقی

دریاچه ارومیه در وضعیت هشدار

رهاسازی ۵۰ رأس مارال پس از ۳۰ سال





دریاچه ارومیه در وضعیت هشدار

۹ شهریور ۱۴۰۵، ۱۱:۴۰

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی در نشست خبری خود با تشریح آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و وجود ۳ میلیارد مترمکعب آب در آن، از آغاز فاز نهایی رهاسازی ۵۰ رأس مارال به طبیعت زاگرس پس از سه دهه خبر داد. وی همچنین به ضرب‌الاجل پسماند به شهرداری‌ها و پایش آنلاین آلایندگی صنایع اشاره کرد.

دریاچه ارومیه؛ فرصتی دوباره برای احیا با مدیریت حق‌آبه‌ها

محمدحسین حسن‌زاده، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی، در نشست خبری هفته دولت با اشاره به ذخیره فعلی حدود ۳ میلیارد مترمکعب آب در دریاچه ارومیه گفت: «بارش‌های اخیر بهبود مقطعی ایجاد کرده است، اما این به معنای احیای کامل نیست، بلکه فرصتی دوباره برای اصلاح الگوی کشاورزی و تامین حق‌آبه‌های زیست‌محیطی است.» وی تأکید کرد که حق‌آبه محیط‌زیست پس از آب شرب، حیاتی‌ترین اولویت استان است.

رهاسازی ۵۰ رأس مارال به دامان طبیعت پس از ۳۰ سال

حسن‌زاده از اجرای طرح بازگرداندن مارال‌ها به زیستگاه‌های طبیعی استان در پاییز امسال خبر داد و تشریح کرد: «پس از ۳۰ سال تلاش حفاظتی، حدود ۵۰ رأس مارال که در سایت ۱۸۰ هکتاری تحت نظارت زیسته‌اند، آماده رهاسازی هستند.» وی آموزش‌های فشرده جوامع محلی را پیش‌نیاز اصلی امنیت این گونه‌های ارزشمند برشمرد.

پایش هوشمند ۱۱ هزار واحد صنعتی و ضرب‌الاجل پسماند به شهرداری‌ها

مدیرکل محیط‌زیست استان با اعلام پایش آنلاین صنایع از طریق فناوری‌های نوین و ایستگاه‌های سنجش زمینی، افزود: از میان ۱۱ هزار واحد صنعتی فعال در استان، ۱۷۰۰ واحد مشمول خوداظهاری فصلی هستند. ما با تولید آلاینده مخالفیم و با متخلفان برخورد قانونی می‌کنیم.

وی همچنین مدیریت غیراصولی پسماند شهری را از چالش‌های بزرگ استان خواند و هشدار داد: «به شهرداری‌ها فرصت داده شده تا برنامه ۳ تا ۴ ساله مدیریت پسماند خود را ارائه دهند؛ در غیر این صورت، پرونده آن‌ها به مراجع قضایی ارجاع خواهد شد.»

توسعه پایدار از مسیر مشارکت مردم و بخش خصوصی

این مقام مسئول واگذاری مدیریت مناطق تحت حفاظت و تالاب‌ها به جوامع بومی را راهبرد نوین این اداره‌کل دانست و اعلام کرد اولویت اصلی استان، ایجاد تعادل میان تسهیل سرمایه‌گذاری اقتصادی و صیانت از سلامت محیط‌زیست و حقوق نسل‌های آینده است.

مدیرکل محیط زیست آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه در وضعیت هشدار؛ رهاسازی ۵۰ رأس مارال پس از ۳۰ سال

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *