با تشدید تخاصم آمریکا و ونزوئلا به بهانه نارکوتروریسم، ایالات متحده با حمله هوایی و نیروهای ویژه زمینی به کاراکاس «نیکلاس مادورو» ،رئیس جمهور ونزوئلا را ربود

حمله آمریکا به قلب ونزوئلا





حمله آمریکا به قلب ونزوئلا

۱۳ دی ۱۴۰۴، ۱۷:۴۶

پیام ما| شنبه، سوم ژانویه (۱۳ دی‌ماه)، ساعت ۲ بامداد به‌وقت کاراکاس نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا حملات گسترده‌ای را علیه ونزوئلا آغاز کرد و هم‌زمان اعلام شد که نیروهای آمریکایی رئیس‌جمهور ونزوئلا را ربوده و به خارج از خاک این کشور انتقال دادند.

دستگیری مادورو

 پس از این حملات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ایالات متحده آمریکا با موفقیت حمله گسترده‌ای را علیه ونزوئلا و رهبر آن، رئیس‌جمهور «نیکولاس مادورو» انجام داده است.»

 ترامپ همچنین در این بیانیه ادعا کرد: «مادورو به همراه همسرش دستگیر و از کشور (ونزوئلا) خارج شده است.»

 به گفته او این عملیات با همکاری «نهادهای مجری قانون ایالات متحده» انجام شده است.

 پس از اظهارات ترامپ، «دلسی رودریگز»، معاون رئیس‌جمهور ونزوئلا، اعلام کرد که در حال حاضر موقعیت مکانی مادورو نامشخص است.

 به گزارش ایسنا، رودریگرز ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت رئیس‌جمهور ونزوئلا، از دولت ایالات متحده خواست تا هرچه سریع‌تر «نشانه حیات» و مستنداتی که سلامت او را تأیید کند، ارائه دهد.

 معاون رئیس‌جمهور ونزوئلا این اقدام واشنگتن را نقض تمام معاهدات بین‌المللی دانست و تأکید کرد: «مسئولیت جان رئیس‌جمهور ونزوئلا بر عهده دولت آمریکاست.»


اجرایی‌شدن قانون وضعیت فوق‌العاده در ونزوئلا

 ادعای ترامپ و اظهارات معاون رئیس‌جمهور ونزوئلا مبنی بر سرنوشت مادورو و همسرش در حالی است که «ولادیمیر پادرینو لوپز» وزیر دفاع ونزوئلا، ساعاتی پس از آغاز تجاوز نظامی آمریکا به این کشور، در سخنانی از اجرایی‌شدن قانون وضعیت فوق‌العاده و فرمان «آشوب ملی» در تمام کشور به دستور مادورو رئیس‌جمهور این کشور خبر داد و اعلام کرد: «در حال حاضر، نیروهای مسلح در قالب یک اتحاد منسجم با پلیس و گروه‌های مردمی، در تمامی ابعاد زمینی، هوایی و دریایی مستقر شده‌اند تا نظم و صلح را در سراسر کشور بازگردانند.»

 او با «وحشیانه» توصیف‌کردن این حملات، اعلام کرد: «ارتش آمریکا با استفاده از بالگردهای جنگی و شلیک موشک، نقاطی در کاراکاس، آراگوآ و مناطق دیگر را هدف قرار داده است.»

 وزیر دفاع ونزوئلا همچنین بهانه آمریکا برای حمله به ونزوئلا را دروغ‌هایی درباره «نارکو تروریسم» یا «تروریسم مرتبط با مواد مخدر» خواند و با بیان اینکه امپریالیسم آمریکا به دنبال تغییر رژیم در ونزوئلا است، بر طمع آمریکا به منابع طبیعی ونزوئلا تأکید کرد و گفت: «ما بر حق سلب‌ناشدنی خود برای دفاع از خویش تأکید می‌کنیم. «


محاکمه مادورو در آمریکا و توقف اقدام نظامی

 پس از این سخنان بود که تصاویری از مادورو در میان دو نفر از نیروهای ویژه «دلتا فورس» آمریکا منتشر شد و هم‌زمان «مایک لی» سناتور جمهوری‌خواه ایلات متحده با اشاره به مکالمه تلفنی خود با مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا در «ایکس» نوشت: «روبیو به من اطلاع داد که نیکولاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا توسط پرسنل آمریکایی دستگیر شده است تا به اتهامات جنایی در ایالات متحده محاکمه شود و اقدامی که امشب شاهد آن بودیم برای محافظت و دفاع از کسانی بود که حکم دستگیری را اجرا می‌کردند.»

 به گفته لی حملات دیگری از سوی ایالات متحده آمریکا به خاک ونزوئلا انتظار نمی‌رود و این پایان اقدام نظامی کنونی آمریکا است.

 پس از حملات آمریکا به ونزوئلا، «طارق ویلیام ساب» دادستان کل این کشور ضمن محکومیت شدید، تجاوز نظامی آمریکا به خاک ونزوئلا، گفت: «در پی این حمله تروریستی و جنایت‌کارانه، تعدادی از شهروندان بی‌گناه به‌شدت مجروح شده و برخی دیگر جان خود را ازدست‌داده‌اند.»

 دادستان کل ونزوئلا با دعوت از مردم برای حفظ اتحاد در برابر تجاوز خارجی، از شهروندان خواست با «آرامش و هوشیاری» در خیابان‌ها حضور یابند.

 هم‌زمان با اظهارات ویلیام ساب، «پاملا باندی» دادستان کل آمریکا روز شنبه از صدور کیفرخواست «نیکلاس مادورو» و همسرش «سیلیا فلورس» در ناحیه جنوبی نیویورک خبر داد.

 باندی اتهامات مادورو را «توطئه تروریسم مواد مخدر، توطئه واردات کوکائین، در اختیار داشتن سلاح و وسایل تخریبی و توطئه برای در اختیار داشتن سلاح و وسایل تخریبی علیه ایالات متحده آمریکا اعلام کرد و گفت: «مادورو و همسرش «به‌زودی خشم تمام‌معنای عدالت آمریکایی را در خاک آمریکا تجربه خواهند کرد.»


موج محکومیت جهانی

 در پی حملات هوایی و موشکی ایالات متحده آمریکا علیه ونزوئلا، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران این حمله را محکوم و نقض فاحش حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی این کشور خواند.

 وزارت امور خارجه ایران در بیانیه خود اعلام کرد: «حمله نظامی آمریکا به ونزوئلا نقض آشکار اصول بنیادین منشور ملل متحد و قواعد اساسی حقوق بین‌الملل، به‌ویژه بند ۴ ماده ۲ منشور مبنی بر ممنوعیت توسل به زور و مصداق کامل «عمل تجاوزکارانه» است که باید فوراً از سوی سازمان ملل متحد و همه دولت‌هایی که دغدغه حاکمیت قانون، صلح و امنیت بین‌المللی دارند، صریحاً محکوم شود.»

 این وزارت‌خانه ادامه داد: «تجاوز نظامی آمریکا علیه یک دولت مستقل عضو سازمان ملل متحد، نقض فاحش صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است که پیامدهای آن متوجه کل نظام بین‌الملل بوده و نظام مبتنی بر منشور سازمان ملل را بیش‌ازپیش در معرض فرسایش و تخریب قرار خواهد داد.»

 در پایان این بیانیه آمده اعلام شد: «وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن یادآوری حق ذاتی ونزوئلا برای دفاع از حاکمیت ملی، تمامیت سرزمینی و حق تعیین سرنوشت خود، مسئولیت قانونی و اخلاقی همه دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی، به‌ویژه سازمان ملل متحد و شورای امنیت آن سازمان برای توقف فوری تهاجم غیرقانونی آمریکا علیه ونزوئلا را خاطرنشان کرده و بر ضرورت اتخاذ تدابیر لازم برای پاسخ‌گو کردن طراحان و عاملان جنایات ارتکاب‌یافته در جریان این تجاوز نظامی تأکید می‌کند.»

وزارت خارجه روسیه هم ضمن محکومیت این حملات اعلام کرد: «این کشور از آمریکا می‌خواهد فوراً اعلام کند که رئیس‌جمهور ونزوئلا و همسرش کجا هستند.»

 روسیه همچنین بهانه‌های مورداستفاده برای توجیه این حملات را «بی‌اساس» خواند و اعلام کرد: «خصومت ایدئولوژیک بر عمل‌گرایی تجاری و تمایل به ایجاد روابط مبتنی بر اعتماد و پیش‌بینی‌پذیری غلبه کرده است.»

 وزارت امور خارجه روسیه همچنین بر اهمیت جلوگیری از تشدید بیشتر تنش و تمرکز بر یافتن راهی برای خروج از طریق گفتگو تأکید کرد.

 در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «ما معتقدیم که همه شرکایی که ممکن است از یکدیگر شکایت داشته باشند، باید از طریق گفت‌وگو به دنبال راه‌حل برای مشکلات باشند. ما آماده‌ایم تا از آنها در این زمینه حمایت کنیم.»

 این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که آمریکای لاتین «باید همان‌طور که در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد، منطقه صلح باقی بماند» و ونزوئلا «باید حق تعیین سرنوشت خود را بدون هیچ‌گونه مداخله مخرب خارجی، چه رسد به مداخله نظامی، تضمین کند.»

 «گابریل بوریک» رئیس‌جمهور شیلی هم عصر شنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس»، حملات هوایی و موشکی آمریکا به خاک ونزوئلا را محکوم کرد و نوشت: «اگرچه شیلی همواره منتقد وضعیت حقوق بشر و دموکراسی در ونزوئلا بوده است، اما بمباران و مداخله نظامی هرگز راهکار درستی برای حل اختلافات سیاسی نیست.»

 

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

، ،





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین نظر کاربران

سینماگران پای کارِ ایران

سینماگران پای کارِ ایران