پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : شهر

درخواست توقف تعرض به بوستان‌های تهران

|پیام ما| به‌دنبال حصارکشی بخش زیادی از پارک لاله که گفته می‌شود شهرداری قصد ساخت مکانی فرهنگی در آن دارد، انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز با انتشار بیانیه‌ای خواستار توقف تعرض به پارک‌های تهران شدند. این حصارکشی واکنش اعضای شورای شهر تهران را هم در پی داشت. «مهدی چمران»، رئیس شورا، تلویحاً ساخت مکان فرهنگی را تأیید کرده است و می‌گوید قرار نیست درختی در این محدوده قطع شود. «سوده نجفی»، عضو هیئت‌رئیسهٔ شورای شهر تهران، اما اقدامات شهرداری را به باد انتقاد گرفت و این سؤال را مطرح کرد که آیا در تمام دو هزار متر هیچ درختی وجود ندارد؟
درخواست توقف تعرض به بوستان‌های تهران

منتظر طرحیم، درختی قطع نخواهد شد

رییس شورای شهر تهران درباره حصارکشی درون بوستان لاله تهران گفت:  قرار نیست درختی در این محدوده قطع شود و ما هم اجازه چنین کاری نمی دهیم. هنوز طرحی به شورا ارائه نشده است.
منتظر طرحیم، درختی قطع نخواهد شد

پارک لاله: تقاطع فضای عمومی و حوزهٔ عمومی

پارک لاله: تقاطع فضای عمومی و حوزهٔ عمومی

تخلیهٔ روستاهای «زیرکوه»

بارش‌های بهاره و سامانه‌های بارشی که از نیمهٔ فروردین وارد کشور شده، به‌طور پیاپی در نیمهٔ جنوبی و جنوب‌شرق کشور منجر به سیلاب‌های خسارت‌زا شده است. سامانهٔ اخیر موجب ایجاد خسارت بالا در استان خراسان‌جنوبی به‌ویژه در منطقهٔ «زیرکوه» شده است که علاوه‌بر مسدود کردن مسیرهای دسترسی، آزمون سراسری کنکور در این منطقه را هم تحت‌تأثیر قرار داد. پس از این استان، اصفهان نیز تحت‌تأثیر شدید این بارش‌ها دچار رانش در برخی روستاها شده است. گزارش دقیقی از خسارت هیچ‌یک از یازده استان متأثر از سیل ارائه نشده است. هشدارهای هواشناسی و آماده‌باش دستگاه‌های اجرایی برای کاهش خسارت‌های احتمالی ادامه دارد.
تخلیهٔ روستاهای «زیرکوه»

چه کسی «طرح نور» را طراحی کرد؟

| پیام ما | پس از آنکه عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در شبکهٔ اجتماعی ایکس با انتشار نقل قولی از رهبری به هشدار ایشان دربارهٔ کارهای بی‌قاعده و بدون برنامهٔ گشت ارشاد اشاره کرد، اظهارنظرها دربارهٔ آن بالا گرفت. برخی از فعالان سیاسی آن را تذکر علنی رهبر به رفتارهای ضابطان آن برداشت کردند و عده‌ای دیگر معتقد بودند اگر قرار بر تذکر باشد، مستقیماً از طریق دفتر اطلاع داده می‌شود و نه سایت ایشان. علاوه‌‌بر حمایت‌ها و مخالفت‌ها از این نقل‌قول و رفتار مجریان گشت ارشاد، این پرسش که بالاخره طرح نور از سوی چه ارگانی طراحی شده و کدام سازمان مسئول اجرای آن است، همچنان در اذهان عمومی بی‌پاسخ مانده است.
چه کسی «طرح نور» را طراحی کرد؟

در معماری پایدار از همسایه‌ها عقب افتادیم

گرم‌شدن کره زمین و تغییرات آب‌وهوایی در سراسر جهان، موجب شده تا بحث‌های زیادی پیرامون اهمیت معماری اقلیمی شکل بگیرد. بسیاری از متخصصان حوزه شهرسازی در جهان معتقدند که توجه به ویژگی‌های اقلیمی در صنعت ساخت‌وساز می‌تواند برخی از مشکلات شهرنشینی و زیست‌محیطی امروزه را حل کند. در این میان، گروهی از معماران ایرانی به الگوبرداری از معماری سنتی ایرانی روی آورده‌اند. به اعتقاد این گروه، معماری سنتی ایرانی می‌تواند درس‌های زیادی برای معماران جوان داشته باشد و به پایداری معماری و شهرسازی ایران کمک کند. وحید قبادیان از جمله معمارانی است که در این حوزه مطالعات گسترده‌‌ای داشته و آثارش در کشورهای مختلف به چاپ رسیده است. او حتی پروژه‌هایی را نیز با الگوبرداری از معماری سنتی یزد و ماسوله در دو دهه گذشته اجرا کرده است. به گفته قبادیان، ساختمان‌های سنتی ایرانی نسبت به ساختمان‌های امروزی از نظر مباحث پایداری بسیار بهتر عمل می‌کردند.
در معماری پایدار از همسایه‌ها عقب افتادیم

«هاری» در سال گذشته جان ۱۸ نفر را گرفت

|پیام ما| یک مقام وزارت بهداشت می‌گوید در سال گذشته ۱۸ نفر بر اثر ابتلا به بیماری هاری در پی حیوان‌گزیدگی جان خود را از دست داده‌اند. بخش عمده‌ای از گزارش‌ها دربارهٔ حیوان‌گزیدگی در ایران مربوط به سگ‌هاست که به‌نظر می‌رسد با بالارفتن شمار سگ‌های بلاصاحب و ولگرد در حاشیهٔ شهرها و روستاها، آمار سگ‌گزیدگی در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده است. مرگ ۱۸ نفر بر اثر هاری در‌حالی‌است که بنابر اعلام وزارت بهداشت، سالانه به‌طور متوسط یک میلیون و ۴۰۰ هزار دوز واکسن هاری در ایران تزریق می‌شود، اما بنابر اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس، در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ شمار قربانیان هاری در ایران مجموعاً ۳۰ نفر بوده است.
«هاری» در سال گذشته جان ۱۸ نفر را گرفت

تکرار سیلاب‌های خسارت‌بار

سامانهٔ جدید بارشی در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و کرمان، با بارش‌های رگباری سنگین، منجر به طغیان رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر، انسداد جاده‌ها و متأسفانه موجب جان باختن سه نفر از هموطنان در استان سیستان‌وبلوچستان شد. براساس گزارش‌های منتشرشده، این سامانه تا روز جمعه فعالیت خواهد کرد و دو استان فارس و یزد نیز به دامنهٔ اثر آن اضافه ‌می‌شوند. هنوز جزئیاتی از خسارات جانی و مالی این آبگرفتگی وسیع منتشر نشده اما در مجموع 10 استان کشور تحت تأثیر سیلاب هستند.
تکرار سیلاب‌های خسارت‌بار

زمین‌گیر شدن مترو در ایستگاه وزارت کشور

|پیام ما| یک روز پس از باران سنگین تهران، شرکت کنترل کیفیت هوای تهران وضعیت هوای پایتخت را پاک اعلام کرد. هوایی که چندسالی است به مدد باد و باران، از نظر آلودگی «قابل قبول» می‌شود و در ادبیات مدیران شهری شهری، کمتر دربارهٔ اقداماتشان برای کاهش آلودگی هوا می‌شنویم. این میان گاهی صحبت از توسعهٔ حمل‌ونقل عمومی و خرید اتوبوس‌های جدید و به‌کارگیری واگن‌های مترو می‌شود، اما در زمینِ عمل، ظاهراً اتفاقی خاصی رخ نمی‌دهد و شکایات مردم از نقص‌های حمل‌ونقل عمومی روزبه‌روز بیشتر می‌شود. عده‌ای ترجیح می‌دهند خودروهای شخصی خود را برای تردد استفاده کنند و عده‌ای دیگر نیز ناگزیرند از تاکسی‌های اینترنتی استفاده کنند و درنهایت آنچه باقی می‌ماند، هوایی آلوده برای شهر و هزینه‌های سنگین حمل‌ونقل برای شهروندان است. ظاهراً چندان امیدی هم به وعده‌های شهرداری تهران نیست؛ چراکه در دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تکالیف قانونی توسعهٔ حمل‌ونقل عمومی انجام نشده است. این موضوع صدای عضو رئیس کمیتهٔ منابع انسانی و تشکیلات شورای شهر تهران را درآورده و او گفته است: «تضمینی برای تحقق وعده‌ها در حوزهٔ حمل‌ونقل عمومی در سال ۱۴۰۳ وجود ندارد.»
زمین‌گیر شدن مترو در ایستگاه وزارت کشور

تکرار مرگ مادران باردار چابهار

|پیام ما| زنان باردار چابهار هنوز هم برای به دنیا آوردن فرزندانشان بیمناکند. اسفندماه سال ۱۴۰۰ بود که روزنامه «پیام ما» در گزارشی از مرگ ۱۵ زن باردار طی آن سال در چابهار خبر داده بود. پرونده‌ای که بسیاری از ابعاد آن هنوز هم روشن نشده است. اما گویی پرونده مرگ مادران باردار قرار نیست در این شهر بسته شود. نماینده مردم چابهار، قصرقند، کنارک، نیکشهر، دشتیاری در مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری ایلنا خبر داده که در سه ماه اخیر ۴ زن دیگر هم در چابهار و نیکشهر جان باخته‌اند.
تکرار مرگ مادران باردار چابهار