پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : میراث

ترکیب ناموزون نامزدهای میراث

|پیام ما| کمیتۀ معرفی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، شامل: «بهمن نامور مطلق» (معاون سابق صنایع‌دستی و رئیس کمیته)، «مهدی حجت» (رئیس سابق سازمان)، «محمد بهشتی» (رئیس سابق سازمان)، «مسعود سلطانی‌فر» (رئیس سابق سازمان)، «حسن طالبیان» (معاون سابق میراث فرهنگی)، «یحیی رحمتی» (معاون سابق صنایع‌دستی)، «مصیب امیری» (رئیس سابق پژوهشگاه)، «یوسف منصورزاده» (رئیس سابق مرکز آموزش عالی)، «محمدرضا کارگر» (مدیرکل سابق موزه‌ها)، »حسین اله‌بداشتی» (مدیرکل سابق تشکل‌ها)، «دلاور بزرگ‌نیا» (مدیرکل سابق استانی)، «سیدحسین حجازی» (مدیرعامل منطقۀ گردشگری عباس‌آباد)، «حسین بختیاری» (نمایندۀ تشکل‌های صنایع‌دستی)، «سیدمحسن حاج‌سعیدی» (نمایندۀ تشکل‌های گردشگری)، «بابک مغازه‌ای» (تشکل‌های مردم‌نهاد)، «سیامک صحافی» (نمایندۀ بخش خصوصی)، «آرمان وطن‌دوست» (نمایندۀ اهل سنت)، «سپنتا نیکنام» (نمایندۀ زرتشتیان)، «هربرت کریم‌مسیحی» (نمایندۀ مسیحیان و فعال بخش خصوصی)، «علامه عزیزی» (نمایندۀ جوانان)، «لیلا اژدری» (نمایندۀ بانوان)، «نرگس رجایی» (نمایندۀ بانوان) و «سیدمحسن میر» (دبیر کمیته)، اسامی پانزده نامزد پیشنهادی برای کرسی این وزارتخانه را اعلام کرد. اسامی پانزده نفر برگزیده در مرحلۀ نخست به‌ترتیب امتیازات اعلام شد: «سمیع‌الله حسینی مکارم»، «سیدرضا صالحی امیری»، «یدالله طاهرنژاد»، «علیرضا تابش»، «غلام‌حیدر ابراهیم بای سلامی»، «ولی تیموری»، «سیدمحمدرضا سیدحسینی»، «مرتضی رحمانی موحد»، «محمدابراهیم زارعی»، «حسن فرطوسی»، «علی رحیم‌پور»، «علی هاشمی بهرمانی»، «کاظم ماندگاری»، «سعید اوحدی» و «پروانه سلحشوری» شنیده‌ها حاکی است که فهرستی پنج نفره از این تعداد هم تعیین شده‌اند. با همۀ این‌ها اما این اسامی صدای اعتراض فعالان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی را بلند کرد و بسیاری به آن واکنش نشان دادند.
ترکیب ناموزون نامزدهای میراث

امیدواریم ختم‌به‌خیر شود

امیدواریم ختم‌به‌خیر شود

معرفی نامزدهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

کمیته معرفی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اسامی نامزدهای این وزارتخانه را اعلام کرد و گزارشی از چکیده‌ اقدامات انجام شده ارائه داد.
معرفی نامزدهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

بررسی ۲۵ محوطه تاریخی، فرهنگی و مختلط

چهل‌وششمین اجلاس میراث جهانی یونسکو از تاریخ ۲۱ تا ۳۱ جولای (۳۱ تیرماه تا ۱۰ مرداد) در دهلی نو (هند) برگزار می‌شود و ۱۹ محوطه تاریخی فرهنگی، ۴ محوطه طبیعی و ۲ محوطه مختلط (تاریخی و طبیعی) برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو بررسی می‌شوند. ضمن اینکه دو محوطه نیز برای اصلاحات عمده در عرصه و اعیان مورد بازبینی قرار می‌گیرند.
بررسی ۲۵ محوطه تاریخی، فرهنگی و مختلط

سنگ‌نگاره‌های «تیمره» در خطرند

در ادامۀ شب‌های بخارا، شب «منظر تاریخی فرهنگی و طبیعی تیمره، میراثی در خطر» منطقه‌ای بین روستای «غرقاب» در شهرستان گلپایگان واقع در استان اصفهان و روستای «مزاین» در شهرستان خمین واقع در استان مرکزی که دارای سنگ‌نگاره‌های ارزشمند است، (یکشنبه، ۳۱ تیر) برگزار شد. در این نشست، «حکمت‌الله ملاصالحی» پژوهشگر «فلسفه باستان‌شناسی»، «علی عصار» عضو شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی (ایکوموس)، «محمدمهدی کلانتری» دبیر پویش ملی نجات بناها و بافت‌های تاریخی ایران و «علی دهباشی» سردبیر مجلۀ «بخارا»، در این نشست دربارۀ «تیمره» که مستعد ثبت در «یونسکو» است، صحبت کردند.
سنگ‌نگاره‌های «تیمره» در خطرند

تیشه بر سقف بنای قاجاری

|پیام ما| تخریب‌ میراث فرهنگی و بناهای تاریخی این‌بار به بافت تاریخی لنگرود رسیده است. چند روز پیش بود که اخبار و تصاویری از تخریب خانۀ «مدیری» شهرستان لنگرود که متعلق به اواخر دورۀ قاجار است، منتشر شد. گرچه این خانه هنوز به ثبت ملی نرسیده‌، اما بنای آن در جرگۀ بنا‌های واجد ارزش محسوب می‌شود؛ به‌طوری که هرگونه تخریب ساختمان ممنوع و حفظ بنا با تثبیت وضعیت موجود اجتناب‌ناپذیر است. با همۀ این‌ها، مالک خصوصی این بنا بدون داشتن مجوز، سقف خانه را تخریب کرد. این بنای تاریخی در نزدیکی راستۀ بازار شهر لنگرود قرار دارد.
تیشه بر سقف بنای قاجاری

زنگ‌ خطری جدی برای باغستان سنتی قزوین

باغستان سنتی قزوین با عمری بیش از ۱۰۰۰ سال در گذشته نقش مهمی در اقتصاد قزوین ایفا می‌کرد. متأسفانه این میراث گرانبهای قزوین به علت توسعه نامتوازن شهر و برداشت بی‌رویه آب از رودخانه‌های سیراب‌کننده باغ‌های سنتی توسط روستاهای بالادست و دست‌اندازی شهرداری قزوین در طول زمان‌ با معضلات جدی روبه‌رو شده و اکنون آتش‌سوزی خطر جدی برای آن است.
زنگ‌ خطری جدی برای باغستان سنتی قزوین

امید به پیمان‌سپاری ۲۰ درصدی صنایع‌دستی

پیمان‌سپاری ارزی صنایع‌دستی و فرش همراه با تحریم‌های جهانی به تأکید چندبارۀ فعالان این حوزه، تراژدی ترسناک ۵ سال اخیر بوده است. هرچند که سال گذشته در بودجۀ ۱۴۰۲ یک بند قانون برای کاهش این پیمان‌سپاری لحاظ شد و در بازۀ زمانی کوتاه (۱۵ بهمن تا پایان اسفند ۱۴۰۲) هم اجرا شد، اما شیرینی آن به کام صادرکنندگان و فعالان این حوزه دوام چندانی نداشت و به ۱۴۰۳ نرسید. البته اواخر هفتۀ گذشته، رئیس بانک مرکزی یک کورسوی امید در این حوزه باز کرد و با تأکید بر مصوبهۀ هیئت دولت در مورد صادرات صنایع‌دستی گفت: «اعمال معافیت از پیمان‌سپاری ارزی، از جمله مشوق‌های مهم دولت برای رونق تولید و صادرات صنایع‌دستی است.» خبری که امیدواری را دوباره به کانون فعالان بین‌المللی صنایع‌دستی و فرش برگردانده است.
امید به پیمان‌سپاری ۲۰ درصدی صنایع‌دستی

کشف ظروف شیشه‌ای در نزدیکی سواحل بلغارستان

استان‌شناسانی که در «بورگاس» واقع در بلغارستان مشغول کاوش بودند بیش از ۱۰۰ شیء‌ شیشه‌ای متعلق به دوران امپراتوری عثمانی را در نزدیکی ساحل پیدا کردند.
کشف ظروف شیشه‌ای در نزدیکی سواحل بلغارستان

رفع خطر تخریب از تیمچه تاریخی امین‌الدوله کاشان

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان از رفع خطر تخریب و نم‌زدگی پشت‌بام تیمچه تاریخی امین‌الدوله توسط کارشناسان این اداره خبر داد.
رفع خطر تخریب از تیمچه تاریخی امین‌الدوله کاشان