پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : تغییر اقلیم

وعدۀ رشد اقتصادی ۸ درصدی متوهمانه است

دور دوم تبلیغات کاندیداهای ریاست‌جمهوری با رقابت بین دو کاندیدا یعنی «سعید جلیلی» و «مسعود پزشکیان» آغاز شده است. این دو کاندیدا در حوزه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و همین‌طور اقتصادی، برنامه‌های خود را اعلام کرده‌اند. بااین‌حال بخشی از ادعاها و وعده‌های آنان قابل‌توجه است. سعید جلیلی کاندیدای جبهۀ موسوم به پایداری، در بخش اقتصادی وعده‌هایی داده است که دو مورد شاخص آن یعنی «دست‌یابی به رشد ۸ درصدی اقتصادی» و «رفع ناترازی بانک‌ها» را در گفت‌وگو با دکتر «محمود جامساز»، اقتصاددان، بررسی کنیم. جلیلی در مناظرات قبلی خود عنوان کرده است که با برنامه‌های اقتصادی خود هم می‌تواند به رشد اقتصادی ۸ درصدی برسد و هم مشکل ناترازی بانک‌ها را حل کند ادعایی که از نظر «جامساز» چندان نزدیک به واقعیت نیست.
وعدۀ رشد اقتصادی ۸ درصدی متوهمانه است

در جست‌وجوی نسخه شفابخش آلودگی هوا

آلودگی هوا، یکی از مهم‌ترین مشکلات محیط‌زیستی شهرهای جهان است. بررسی مشخصات زمانی و مکانی در زمینه تغییرات غلظت آلودگی هوا، مشخص کردن عمدۀ منابع آلاینده، تخمین تأثیرات آن بر روی سلامت انسان، هزینه‌های اقتصادی تحمیل شده در این زمینه و پیشنهادهای مناسبی برای بهبود وضعیت موجود، از ضرورت‌های انکارناپذیر پژوهشگران و مسئولان شهری به حساب می‌آید. کلان‌شهر تهران یکی از آلوده‌ترین شهرهای جهان به شمار می‌رود که شناخت وضعیت آن از نظر علمی می‌تواند به مثابه ابزاری علمی در خدمت سیاست‌گذاری بهتر عمل کند.
در جست‌وجوی نسخه شفابخش آلودگی هوا

پول و قدرت در طرد اقتصادی زنان هم‌پیمانند

گرچه آمارها نشان می‌دهند سهم زنان و مردان از جمعیت دانشجویان دانشگاهی برابر شده، حتی در آمارهایی مثل سهم ورودی‌های دانشجویان در دانشگاه‌های سراسری طی سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ سهم زنان به بالای ۶۰ درصد رسیده است، اما هنوز سهم زنان از اشتغال رسمی نهایتاً به ۱۴ درصد می‌رسد. این یعنی سرمایۀ کمتر، مالکیت کمترو سهم بسیار کمتر زنان از موقعیت‌های شغلی به‌ویژه رده‌های بالا که با آمارها هم می‌خواند. به شکلی عجیب، زنان در ایران، حتی به نسبت کشورهای منطقه و مشابه ما، فقیر هستند و این تصادفی نیست. این حاصل پژوهشی در خصوص خشونت اقتصادی علیه زنان است.
پول و قدرت در طرد اقتصادی زنان هم‌پیمانند

مهاجران اقلیمی و چالش‌های دولت آینده

مهاجران اقلیمی و چالش‌های دولت آینده

جدال نابرابر ویلاسازی با صنعت چای

«تا چشم کار می‌کند ساختمان است.» این خلاصۀ حرف‌های «حسن افشاری» کارشناس چای دربارۀ وضعیت این روزهای مزارع چای شمال ایران است. او معتقد است کیفیت چای تولیدی افت داشته و همین سبب تغییر ذائقۀ مردم و مصرف بیشتر چای خارجی شده. افشاری در گفت‌وگویی مفصل با «پیام ما» دربارۀ وضعیت چای ایران از تولید تا مصرف، رتبه‌اش در کلاس جهانی و آنچه بر مزارع چای گذشته می‌گوید.
جدال نابرابر ویلاسازی با صنعت چای

ویروس‌های نجات‌بخش؟!

|پیام ما| دانشمندان اخیراً ویروس‌های غول‌پیکری را کشف کرده‌اند که جلبک‌های موجود در لایه‌های یخی «گرینلند» را آلوده می‌کنند و می‌توانند رشد آن‌ها را محدود کنند. انبوهی از این ویروس‌های غول پیکر، روی لایه‌های یخی این محدوده که دومین پهنهٔ یخی بزرگ جهان محسوب می‌شود، زندگی می‌کنند. آن‌ها این احتمال را مطرح می‌کنند که محدودشدن شکوفایی جلبک‌های موجود در ورقه‌های یخ قطبی، می‌تواند تأثیر تغییر اقلیم را کاهش دهد.
ویروس‌های نجات‌بخش؟!

شفافیت مالی؛ مطالبهٔ مغفول‌مانده انتخابات

شفافیت مالی؛ مطالبهٔ مغفول‌مانده انتخابات

رایگان‌کردن خدمات شهری تهران از وعده تا اجرا

این روزها کاندیداهای انتخاباتی برنامه‌های مخـتلفی را برای جـذب آراء مـردمی ارائه می‌کـنند. مـهم‌تـرین آن‌هـا در خـصوص معیـشت و رفـاه و بـهـبود سبک زنـدگی شهـرونـدان اســت. باایـن‌حـال یـکـی از بـرنامه‌هـایی کـه در روزهـای اخیـر بسـیار هـم‌رسـانی شـد، موضـوع «رایگان‌شدن» خدمات بیمه برای زنان باردار، کودکان زیر ۷ سـال و نیز افراد مسن جامعه بوده است که از سـوی «علیرضا زاکانی» شهردار تهران و کاندیدای ریاست‌جمهوری ایران داده شده است.
رایگان‌کردن خدمات شهری تهران از وعده تا اجرا

پاسخ‌های محیط زیستی «پزشکیان»

|پیام ما| نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برای بهبود وضعیت شاخص‌های محیط زیستی ایران چه برنامه‌ای دارند؟ برای پاسخ به این پرسش راهبردی، «پیام ما» به نقل از کارشناسان، پنج پرسش را از نامزدها مطرح کرده بود. کمیتهٔ محیط زیست ستاد «مسعود پزشکیان» نخستین ستادی بود که به این پرسش ها پاسخ داده است. «پیام ما» آمادگی دارد پاسخ سایر نامزدها را هم در فرصت باقیمانده منتشر کند.
پاسخ‌های محیط زیستی «پزشکیان»

بهبود تعامل با جهان مطالبۀ بخش خصوصی

|پیام ما| رئیس اتاق بازرگانی ایران در سیزدهمین نشست دوره‌ای نمایندگان پارلمان بخش خصوصی، مطالبات این بخش را از دولت چهاردهم اعلام کرد. به‌گفتۀ «صمد حسن‌زاده»، یکی از مطالبات مهم بخش خصوصی بهبود تعامل با دنیا است و مادام که کشور در انزوا به سر برد و ایران در زنجیره‌های ارزش منطقه‌ای و جهانی جایی نداشته یا ابتدای زنجیره به خام‌فروشی بماند، اوضاع کشور بهبود نخواهد یافت. رئیس اتاق ایران تأکید کرده است که هم‌اکنون سهم ارزش‌افزودۀ ایران از کل جهان کمتر از ۱ درصد است و رفع این مسئله فقط با دیپلماسی سازنده و صلح‌آمیز دولت آینده میسر می‌شود.
بهبود تعامل با جهان مطالبۀ بخش خصوصی