پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : جامعه

مبارزه با جست‌وجوی گنج‌

|پیام ما| نشست خبری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، روز یکشنبه ۲۱ مرداد، در محل این پژوهشگاه برگزار شد؛ نشستی که بیش از هر چیز، به موضوع فعالیت‌های غیرمجاز حفاری و همچنین گنج‌یابی‌ها اختصاص داشت. «مصطفی ده‌پهلوان» رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، در این نشست تأکید کرد که کارگروه مبارزه با گنج‌یابی، از استادان دانشگاه، مأموران حفاظت میراث فرهنگی و پژوهشگران تشکیل شده است و فعالیت‌های جدی آن با هدف ایجاد محدودیت در موضوع حفر‌های غیرقانونی انجام می‌شود.
مبارزه با جست‌وجوی گنج‌

هاری درمان ندارد

هاری درمان ندارد و به آن بیماری بدون علاج می‌گویند. وقتی سگ‌گزیدگی یا حیوان‌گزیدگی اتفاق می‌افتد، تزریق واکسن یکی از راه‌های درمان است، اما اگر به‌موقع نرسد یا واکسن‌ها که عموماً وارداتی هستند، به‌طور مناسب نگهداری نشوند و کیفیت و خاصیت خود را از دست بدهند، فرد مبتلا به هاری، فرصت بسیار کمی برای زندگی دارد. به‌همین خاطر کارشناسان حوزۀ بهداشت، توصیه‌های بسیاری می‌کنند تا جایی که ممکن است، از قرارگرفتن در معرض حیوانات وحشی خودداری کنیم. اما آخرین وضعیت هاری در ایران چگونه است و از نظر ابتلا در چه وضعیتی قرار داریم؟ «محمدرضا شیرزادی» رئیس ادارۀ مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان وزارت بهداشت، دراین‌باره به «پیام ما» گفت: بیماری هاری یک بیماری بومی در ایران است و متأسفانه گوشت‌خواران و پستانداران، به‌عنوان مخزن بیماری‌ هاری مطرح هستند. اگر این حیوانات فردی را مورد گزش و جراحت قرار بدهند، باعث می‌شود که بیماری به آن‌ها منتقل شود.
هاری درمان ندارد

بحران حکمرانی، عامل دوقطبی‌شدن

|پیام ما| دوقطبی شکل‌گرفته میان حامیان غذارسانی به سگ‌های ولگرد و فعالانی که این کار را برای انسان و محیط‌زیست خطرناک می‌دانند، هر روز بیشتر از گذشته شده است. این شکاف ابعاد گسترده‌ای یافته و راهش را به کشمکش‌های مجازی داده. هر دو سوی طیف، از نظرات خود با جدیت دفاع می‌کنند. مدافعان غذارسانی، دیگران را دشمن حیوانات و حامی کشتار آن‌ها می‌دانند و فعالان محیط‌زیست، حضور بی‌ضابطۀ سگ‌ها و غذارسانی به آن‌ها را، عاملی برای ازبین‌رفتن حیات‌وحش عنوان می‌کنند. در این میان، آمارهای ناشی از سگ‌گزیدگی و حتی کشته‌شدن چند کودک توسط سگ‌های ولگرد در برخی استان‌ها هم به میان آمده است. «ابوالفضل حاجی‌زادگان»، جامعه‌شناس که در تحقیقی گسترده در این زمینه با گروهی از فعالان شرکت داشته، معتقد است دلیل اصلی این شکاف و دوقطبی‌سازی، بحران حکمرانی در این زمینه است. او معتقد است، دولت باید نقش جدی‌تری داشته باشد و تا زمانی که این مسئولیت را برعهده نگیرد، این شکاف هر روز بیشتر از گذشته خواهد شد.
بحران حکمرانی، عامل دوقطبی‌شدن

حیوان‌دوستی افراطی و غفلت از مسئولیت‌ اجتماعی

حیوان‌دوستی افراطی و غفلت از مسئولیت‌ اجتماعی

سرگذشت خواننده ترانه‌های جنگ جهانی دوم در یک کتاب

کتاب «آهنگ سرگذشت» که به‌تازگی منتشر شده روایت زندگی «فهیمه اکبر»، زنی است که با آوازهایش به مبارزه با روس‌ها رفت.
سرگذشت خواننده ترانه‌های جنگ جهانی دوم در یک کتاب

نقد و بررسی «من دیگر کودک کار نیستم»

بیست و دومین نشست از سلسله جلسات عصر دوشنبه‌های مجله بخارا با محوریت نقد و بررسی کتاب «من دیگر کودک کار نیستم» در مرکز مطالعات خاورمیانه برگزار می‌شود.
نقد و بررسی «من دیگر کودک کار نیستم»

نکوداشت بیتا فرهی برگزار می‌شود

مراسم نکوداشت زنده‌یاد «بیتا فرهی» بازیگر پیشکسوت سینما چهارشنبه ۲۴ مرداد ساعت ۱۸ در موزه سینما برگزار می‌شود. همزمان از تندیس و گنجینه زنده‌یاد فرهی در موزه سینما رونمایی خواهد شد.
نکوداشت بیتا فرهی برگزار می‌شود

گالری «سو» به تعطیلات تابستانی رفت

مجموعه‌ هنر معاصر «سو» تا یکم شهریورماه برای تعطیلات تابستانی و آماده‌سازی برای نمایشگاه بعدی خود تعطیل خواهد بود.
گالری «سو» به تعطیلات تابستانی رفت

«میم»‌های خطرناک برای آب‌وهوا

حتماً شما هم وقتی به اینستاگرام سر می‌زنید، با انبوه دایرکت‌هایی پر از «میم»‌های مختلف مواجه می‌شوید که دوستانتان برایتان ارسال کرده‌اند؛ تصاویری طنز که در فضای مجازی با نوشته‌هایی برای توصیف یک رفتار، تصویر و موقعیت، به‌سرعت دست‌به‌دست می‌شوند. اما آیا تابه‌حال فکر کرده‌اید که انتشار بعضی از این میم‌ها، می‌تواند به محیط‌‌زیست آسیب برساند؟
«میم»‌های خطرناک برای آب‌وهوا

لایحۀ پیشگیری از فرونشست‌ در انتظار تصمیم مجلس

|پیام ما| فرونشست‌ها به یکی از ابربحران‌های کشور تبدیل شده است که نه‌تنها شهر تهران، بلکه بسیاری از مناطق شهری و روستایی کشور را درگیر کرده است . کم آبی و خشکسالی، برداشت بی‌رویۀ آب از چاه‌ها و همچنین عدم مدیریت منابع آبی، به این چالش دامن می‌زند. بااین‌حال، شهر تهران به‌جز فرونشست‌ها، با فروریزش‌ها هم مواجه است؛ یعنی ریزش‌هایی که در اثر سیستم فرسودۀ آب شهری رخ می‌دهد. زیرساخت‌های شهری تهران وضعیت ناپایداری پیدا کرده‌اند. آخرین فرونشست در تهران، مربوط به میدان ونک بوده است و مشخص نیست فرونشست بعدی در کدام خیابان شلوغ تهران اتفاق بیفتد؟ چندی پیش «علی بیت‌اللهی» مدیر بخش زلزلۀ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در مورد فرونشست‌ها در گفت‌وگو با «پیام ما» تأکید کرده بود، شهرداری تهران با برعهده‌گرفتن مالکیت قنات‌های تهران، اقدام به ساماندهی موضوع فرونشست‌ها کند. همچنین آب و فاضلاب برای نوسازی و بهسازی شبکۀ آب شهری، اقدامی اساسی انجام دهد.
لایحۀ پیشگیری از فرونشست‌ در انتظار تصمیم مجلس