نشست «کاپ ۷» در تهران؛ خزر در انتظار عبور از گفتگو به اقدامات عملی





نشست «کاپ ۷» در تهران؛ خزر در انتظار عبور از گفتگو به اقدامات عملی

30 شهریور 1405، 15:18

هفتمین اجلاس کنوانسیون تهران (COP7) با حضور نمایندگان پنج کشور ساحلی دریای خزر به میزبانی ایران آغاز شد. در این نشست، مقابله با نوسانات تراز آب خزر، حفاظت از فک خزری و مدیریت پسماند به‌عنوان اولویت‌های حیاتی برای عبور از فاز مطالعاتی به فاز اقدامات اجرایی مطرح شد.

آغاز رایزنی‌های تخصصی کاپ ۷ در تهران

نشست کارشناسی هفتمین اجلاس کشورهای متعاهد کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر (کاپ ۷) صبح ۳۰ شهریورماه در تهران آغاز به کار کرد. این اجلاس با هدف بررسی اسناد راهبردی، برنامه بودجه ۲۰۲۶-۲۰۲۷ و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای برای حفظ زیست‌بوم خزر برگزار می‌شود.

ضرورت گذار از بررسی به اقدام عملی

احمدرضا لاهیجان‌زاده، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ایران، با اشاره به گذشت دو دهه از اجرایی شدن کنوانسیون تهران، تصریح کرد: «نسل‌های آینده درباره نحوه حفاظت ما از این میراث مشترک قضاوت خواهند کرد.» وی تأکید کرد که حفاظت از خزر نیازمند تبادل داده‌های علمی و تبدیل تعهدات به اقدامات قابل اندازه‌گیری است.

نوری جماشوف، معاون وزیر محیط‌زیست ترکمنستان نیز با تأکید بر شرایط بحرانی تغییر اقلیم و کاهش سطح تراز آب خزر، خاطرنشان کرد: «باید از مرحله بررسی و مطالعات عبور کرده و به سمت اجرای عملیاتی پروتکل‌ها حرکت کنیم.» وی همچنین بر لزوم هماهنگی توسعه اقتصادی با استانداردهای زیست‌محیطی (اکوپورت) تأکید کرد.

محورهای کلیدی اجلاس

نمایندگان کشورهای روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان در این نشست بر موضوعات زیر تمرکز دارند:

  • مدیریت سطح آب: تدوین برنامه اقدام سازگاری با نوسانات تراز آب خزر.
  • تنوع زیستی: اجرای برنامه منطقه‌ای برای حفاظت از فک خزری و پایش زیستگاه‌ها.
  • سیاست‌گذاری کلان: نهایی‌سازی متن «بیانیه وزیران» که جهت‌گیری همکاری‌های منطقه‌ای را در سال‌های آتی ترسیم خواهد کرد.

این نشست‌های کارشناسی تا روز چهارشنبه اول مهرماه ادامه خواهد داشت و در نهایت با حضور وزیران محیط زیست کشورهای ساحلی به کار خود پایان خواهد داد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *