جلسه اضطراری ۱۴۵ عضو هیئت‌مدیره بعد از حملات اسرائیل

پیام ایکوم جهانی به ایرانیان





پیام ایکوم جهانی به ایرانیان

2 تیر 1404، 20:01

نودوهشتمین جلسه شورای مشورتی ایکوم در تاریخ دوم تیرماه ۱۴۰۴ (برابر با ۲۴ ژوئن ۲۰۲۵) به‌صورت آنلاین برگزار شد و ۱۴۵ نفر از اعضای هیئت‌مدیره و کمیته‌های ملی ایکوم از سراسر جهان در این جلسه حضور فعال داشتند.
در این نشست، با دعوت از کمیته ملی موزه‌های ایران، رئیس ایکوم ایران گزارشی جامع درباره حمله اخیر رژیم اسرائیل به تمامیت سرزمینی ایران ارائه کرد و ضمن تأکید بر اهمیت حفاظت از میراث‌فرهنگی، موارد زیر را برشمرد:
«در پی حمله‌های اخیر، چندین موزه، مکان‌های فرهنگی، آثار تاریخی ثبت‌شده و بیش از ۳۰ سایت ثبت‌شده در فهرست میراث جهانی یونسکو در ایران، در معرض خطر جدی تخریب و آسیب‌های جبران‌ناپذیر قرار گرفته‌اند.
ایکوم ایران با ارسال نامه‌ای رسمی به رئیس ایکوم و یونسکو، ضمن درخواست حمایت و اقدام فوری، بر ضرورت حفاظت از میراث فرهنگی ایران در شرایط بحرانی کنونی تأکید کرده است.
بیش از ۸۰۰ موزه شامل بیش از دو میلیون مجموعه آثار تاریخی ارزشمند در ایران، هم‌اکنون تهدیدی جدی را متحمل می‌شوند که این موضوع نگرانی عمیق جامعه موزه‌داری جهانی را برانگیخته است.
ایکوم ایران حملات بی‌دلیل و غیرقانونی رژیم اسرائیل را که جان انسان‌ها، زیرساخت‌ها و میراث‌فرهنگی غنی ایران را هدف قرار داده است، قویاً محکوم می‌کند.
براساس اسناد و کنوانسیون‌های بین‌المللی که حقوق بین‌الملل عرفی نیز پشتیبان آن است، از جمله کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه برای حمایت از اموال فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه و پروتکل‌های الحاقی آن، کنوانسیون ۱۹۷۲ یونسکو درباره حفاظت از میراث‌فرهنگی و طبیعی جهان و نیز قطعنامه‌های ۲۱۹۹ (۲۰۱۵) و ۲۳۴۷ (۲۰۱۷) شورای امنیت سازمان ملل، حمله عمدی به اماکن فرهنگی، موزه‌ها، بناهای تاریخی و سایر میراث تمدنی در جریان مخاصمات مسلحانه، صراحتاً ممنوع و هرگونه آسیب یا تخریب عمدی وارده به این دارایی‌ها، نقض جدی حقوق بین‌الملل و از مصادیق جرائم بین‌المللی تلقی شده است. بر این اساس، حفاظت از میراث‌فرهنگی نه‌تنها مسئولیتی اخلاقی، بلکه تعهدی حقوقی و الزام‌آور برای جامعه جهانی است. کمیته ملی موزه‌های ایران ضمن تأکید بر این اصول، خواستار اقدام فوری و هماهنگ جهانی برای حفظ جان انسان‌ها، میراث‌فرهنگی و رعایت حقوق بین‌الملل است.»
در ادامه، «اما نردی»، رئیس ایکوم جهانی، دریافت نامه رسمی ایکوم ایران را تأیید و ضمن ابراز همدردی عمیق با مردم ایران، اعلام کرد اقدامات لازم جهت پیگیری موضوع به‌زودی انجام می‌شود. «آنتونیو رودریگز»، رئیس هیئت مشورتی ایکوم، نیز ضمن ابراز تأسف از این حملات، اعلام کرد در اسرع وقت با ایکوم ایران ارتباط برقرار و همکاری‌های لازم را برای حمایت از میراث‌فرهنگی ایران آغاز می‌کند. همچنین، رئیس مرکز بین‌المللی مطالعه حفظ و احیای اموال فرهنگیICCROM) ) گفت این سازمان به‌طور مستمر وضعیت جنگ علیه ایران را رصد می‌کند تا بتواند بهترین راهکارهای حفاظتی را پیشنهاد دهد. به‌عنوان اولین اقدام، ICCROM جلسه‌ای ویژه در این زمینه برگزار و بیانیه‌ای رسمی صادر خواهد کرد. در پایان جلسه، اعضای حاضر ضمن قدردانی از توجه و پیگیری ایکوم ایران به این موضوع حساس، بر حفظ ارتباط مستمر با ایکوم ایران تأکید کردند تا بتوانند حمایت‌های خود را به‌صورت عملی و مؤثر ارائه دهند. همچنین، درخواست شد ایکوم بیانیه‌ای رسمی و قوی در حمایت از ایران و حفاظت از میراث‌فرهنگی آن صادر کند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

میراث اصفهان؛ ثروتی که صاحب ندارد

چهار روایت از یک بحران پنهان در بافت تاریخی اصفهان

میراث اصفهان؛ ثروتی که صاحب ندارد

روایت تهران از دل نقشه‌ها و خاطره‌ها

نمایشگاه «قصه‌های تهران» هم‌زمان با هفته گردشگری در کوشک باغ هنر برپا شده است

روایت تهران از دل نقشه‌ها و خاطره‌ها

مشهدی که زیر شهر جا ماند

بناهای تاریخی مشهد در سایه توسعه شهری تخریب می‌شوند و بسیاری پیش از ثبت از بین می‌روند

مشهدی که زیر شهر جا ماند

تدوین برنامه اجرایی برای احیای کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان

تدوین برنامه اجرایی برای احیای کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان

۵۰ سال خاطره، بدون شناسنامه میراثی

روایت‌های متناقض درباره قدمت سینمای یادمان و بی‌توجهی به ارزش تاریخی آن

۵۰ سال خاطره، بدون شناسنامه میراثی

گزارش عملکرد دو ساله یگان حفاظت میراث فرهنگی

کشف ۱۴ هزار شیء تاریخی و دستگیری ۵ هزار متهم

گزارش عملکرد دو ساله یگان حفاظت میراث فرهنگی

کشف مقبره مجلل ۲۷۰۰ ساله اتروسکی در شهر باستانی وولچی ایتالیا

کشف مقبره مجلل ۲۷۰۰ ساله اتروسکی در شهر باستانی وولچی ایتالیا

ممنوعیت فعالیت معدنی در حریم قلعه تاریخی سموران عنبرآباد

ممنوعیت فعالیت معدنی در حریم قلعه تاریخی سموران عنبرآباد

آغاز ساماندهی مجسمه شاپور اول ساسانی در کازرون با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال

آغاز ساماندهی مجسمه شاپور اول ساسانی در کازرون با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال

هفت روز برای پاک‌کردن یک تاریخ

ابهام در مبنای کارشناسی تصمیم وزارت میراث درباره پلاک خیابان سعدی

هفت روز برای پاک‌کردن یک تاریخ