استاندار سیستان‌وبلوچستان در پاسخ به «پیام ما»:

سدسازی در افغانستان منابع آبی ما را محدود کرده‌ است





سدسازی در افغانستان منابع آبی ما را محدود کرده‌ است

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۷:۵۸

استاندار سیستان‌وبلوچستان با بیان اینکه وفاق ملی که شعار دولت چهاردهم است، در این استان به‌خوبی محقق شده، گفت: وفاق ملی رمز توسعه و امنیت پایدار است.

به گزارش «پیام ما»، «منصور بیجار» در دومین نشست خبری با اصحاب رسانه سیستان‌وبلوچستان، گفت: «دو نکته مهم را در نخستین جلسه در هیئت دولت مطرح کردم؛ اول، شرایط اجتماعی خاص استان و شکاف اجتماعی بین مردم و حاکمیت که نیازمند فرصت، وقت و تصمیمات ویژه برای ترمیم آن بود؛ نارضایتی اجتماعی و احساس تبعیض در مقایسه با سایر نقاط کشور از جمله دلایل این شکاف بود؛ دوم، ورود به بحث‌های توسعه‌ای و شاخص‌های زیربنایی و اقتصادی برای اقناع‌سازی و جلب رضایت مردم.»

استاندار سیستان‌وبلوچستان در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه «پیام‌ما» در زاهدان درباره وضعیت منابع آبی استان و راهکارهای اجرایی کوتاه‌مدت و بلندمدت برای عبور از بحران در این زمینه گفت: «باید پذیرفت آنچه امروز در سیستان شاهد آن هستیم، اتفاقی نیست که صرفاً مربوط به امروز یا حتی یکی-دو سال گذشته باشد؛ بلکه ریشه در تاریخی صدساله دارد. عملکرد دیپلماسی ما در گذشته، ظرفیت‌هایی که می‌توانست فعال شود و اقداماتی که انجام نشده، امروز ما را در شرایطی قرار داده که سدسازی در افغانستان بخش عمده‌ای از منابع آبی ما را محدود کرده‌ است. بنابراین، در کوتاه‌مدت تلاش داریم با تکیه بر ظرفیت‌های محلی گام برداریم.»

او افزود: «باور ما این است که اگر طرح‌های دولتی گذشته تا امروز اثر مطلوبی نداشته‌اند، باید از ظرفیت‌های اجتماعی بسیار ارزشمندی که در مجاورت مرزها وجود دارد، بهره‌برداری شود. به همین دلیل، طرحی در دو سال گذشته پیگیری شد که در قالب طرح اضطراری، چاه‌هایی در دشت‌هایی همچون دشتک حفر و مقرر شد با احداث آب‌شیرین‌کن، بخشی از آب به زاهدان و بخشی به سیستان منتقل شود.»

استاندار در ادامه گفت: «در حال حاضر عملیات لوله‌گذاری از چاه‌های بندان به‌سمت سیستان تقریباً کامل شده و تنها دو تا سه کیلومتر باقی مانده‌ است. اجرای مخازن این طرح نیز در دست اقدام است و امیدواریم تا دو ماه آینده این پروژه تکمیل شود. این اقدامات در کنار برنامه‌های دیگر، این امکان را به ما می‌دهد که بخشی از فشار بار آبی زاهدان را از روی چاه‌نیمه‌ها برداریم.»

او با اشاره به مصرف سالانه ۳۵ میلیون مترمکعب آب در زاهدان بیان کرد: «۲۷ میلیون مترمکعب از این مقدار را به‌سمت دشت تهلاب هدایت کرده‌ایم که اکنون با پیشرفت ۴۰ درصدی همراه است. هدف ما این است که پس از تکمیل این طرح، بخش زیادی از بار تأمین آب زاهدان و حومه را از منابع سیستان حذف کنیم.»

بیجار افزود: «این مسائل می‌بایست سال‌ها پیش مورد توجه قرار می‌گرفت، اما متأسفانه آن زمان زاهدان و مرکز استان به چاه‌نیمه‌ها وابسته شد. امروز باید تأمین آب را از مسیرهای دیگر دنبال کنیم. در هر شرایطی، استان به این آب‌ها نیاز دارد و ناگزیر به تأمین آن هستیم.»

او همچنین بیان کرد: «یکی دیگر از ظرفیت‌ها، طرح انتقال آب از دریای عمان است که به‌صورت کامل با مشارکت بخش خصوصی در حال پیگیری است. اگرچه این پروژه با مشکلاتی مواجه است، اما تلاش داریم برای رفع موانع آن گام برداریم.»

استاندار افزود: «درصورت تکمیل این طرح‌ها، امکان استقلال زاهدان از منابع سیستان فراهم می‌شود. همچنین، منابع مازاد در حوزه سیستان می‌تواند در راستای توسعه طرح‌هایی نظیر ۴۶ هزار هکتاری مورد استفاده قرار گیرد. این طرح‌ها می‌توانند در مناطقی که زیرساخت آبی وجود دارد، با استفاده از روش‌های نوین به کار گرفته شوند؛ از جمله توسعه کشت‌های گلخانه‌ای و دامپروری در داخل سیستان.»

بیجار در پایان تأکید کرد: «اگرچه مردم سیستان به‌طور سنتی به کشاورزی و دامداری تعلق خاطر دارند و این فعالیت‌ها برایشان یک شغل محسوب می‌شود، اما باید با نگاهی جدید این حوزه‌ها را مدیریت و هدایت کنیم.»

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *