استرداد یک گلدان باستانی به مکزیک





استرداد یک گلدان باستانی به مکزیک

۳ تیر ۱۴۰۳، ۱۱:۲۲

مکزیک یک گلدان باستانی گمشده متعلق به دوران «مایا»ها را با کمک یک زن آمریکایی که این اثر باستانی را به قیمت کمتر از ۵ دلار از یک فروشگاه دست‌دوم فروشی خریده بود، پس گرفت.

به گزارش پیام ما به نقل از ایسنا، «آن لی دوزیه» که در «واشنگتن دی سی»‌ مستقر است، اخیرا از سفارت مکزیک به خاطر نقشش در بازگرداندن این گلدان ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ ساله به سرزمین اصلی آن پیام قدردانی دریافت کرد.

سفیر مکزیک در ایالات متحده آمریکا با انتشار پستی در «ایکس» نوشت: «یک اثر تاریخی ارزشمند از تاریخچه «مایا» کشور ما به خانه بازگشته است… از سخاوت آن لی دوزیه تشکر می‌کنیم. این جواهر تاریخی دوباره به مجموعه موزه ملی مردم‌شناسی و تاریخ مکزیک اضافه خواهد شد تا میراث فرهنگی غنی مردم ما حفظ شود.»

«دوزیه»‌ این گلدان باستانی را در سال ۲۰۱۹ از یک مغازه دست‌ دوم فروشی در «مریلند»‌ دید و در آن زمان فکر کرد که این گلدان که نسبتا قدیمی به نظر می‌رسد بیش از سی سال قدمت ندارد، در نتیجه ۴ دلار برای خرید آن پرداخت کرد.

این زن در ماه ژانویه برای یک سفر کاری به «مکزیکو سیتی» رفت و از موزه ملی مردم‌شناسی بازدید کرد و در آنجا سایر گلدان‌های متعلق به دوران «مایا»ها که به نمایش گذاشته شده بودند را تماشا کرد و به شباهت قابل توجه آن‌ها به گلدانی که در خانه از آن نگهداری می‌کند، پی برد. او که هنوز مطمئن نشده بود که یک اثر تاریخی دوران «مایا»ها را در خانه نگهداری می‌کند، این موضوع را به یکی از مسئولان موزه گزارش داد و به توصیه این کارشناس با وزارت مکزیک تماس گرفت.

پس از ارسال تصاویری از گلدان و توضیحاتی درباره ابعاد آن، موزه ملی مردم‌شناسی مکزیک پاسخ داد که این گلدان قطعا یک اثر تاریخی اصل است که مکزیک خواستار بازپس‌گیری آن است.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

چکش بر نمدِ خاطـــــــــره

فعالان صنایع‌دستی و میراث فرهنگی سمنان با فروش و تخریب مجتمع نمدمالی مخالف‌اند

چکش بر نمدِ خاطـــــــــره

ایستگاه راه‌آهن تهران؛ موزه‌ای زنده بر ریل‌ها

روایتی از احیای میراث صنعتی ایران در قلب پایتخت

ایستگاه راه‌آهن تهران؛ موزه‌ای زنده بر ریل‌ها

یک دانش، دو سرنوشت

قنات در ایران فراموش شد، آموناس در پرو سیاست‌گذاری شد

یک دانش، دو سرنوشت

زنی که با سوزن، اقتصاد خانه را می‌دوزد

گزارشی از سوزن‌دوزی زنان سیستان‌وبلوچستان، هنری که هنوز سهم عادلانه‌اش را از بازار نگرفته

زنی که با سوزن، اقتصاد خانه را می‌دوزد

هشدار درباره خطر پیش‌دستی دیگران در ثبت جهانی آسبادها

میراث فرهنگی و گردشگری

هشدار درباره خطر پیش‌دستی دیگران در ثبت جهانی آسبادها

پنج موزه و هفت بنای تاریخی فارس در انتظار سرمایه‌گذاران بخش خصوصی

پنج موزه و هفت بنای تاریخی فارس در انتظار سرمایه‌گذاران بخش خصوصی

کشف سازه تاریخی «قیرخ ایاخ» در قنات اهر

کشف سازه تاریخی «قیرخ ایاخ» در قنات اهر

جنگ به روایت های مستقل نیاز دارد

گفت‌وگو با «هادی آفریده» درباره ساخت مستند در موشک‌باران و مشکلات مستندسازی از جنگ و میراث فرهنگی

جنگ به روایت های مستقل نیاز دارد

نشانه‌های نجومی پیش از استون‌هنج آشکار شد

کشف تازه باستان‌شناسی در بریتانیا

نشانه‌های نجومی پیش از استون‌هنج آشکار شد

هشدار درباره ساخت‌وسازهای بلندمرتبه در بافت تاریخی کرمان

چالش‌های حراست از بافت تاریخی کرمان

هشدار درباره ساخت‌وسازهای بلندمرتبه در بافت تاریخی کرمان