لاهیجان‌زاده: حفاظت از فوک خزری نیازمند تقویت همکاری‌های ملی و منطقه‌ای است





لاهیجان‌زاده: حفاظت از فوک خزری نیازمند تقویت همکاری‌های ملی و منطقه‌ای است

23 مهر 1405، 18:28

معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست در سومین نشست دبیرخانه حفاظت از فوک خزری، بر ضرورت توسعه همکاری‌های ملی و منطقه‌ای، کاهش تهدیدهای انسانی و صیانت از زیستگاه‌های این گونه ارزشمند تأکید کرد.

برگزاری سومین نشست دبیرخانه حفاظت از فوک خزری

به گزارش پیام ما سازمان حفاظت محیط‌زیست، سومین نشست دبیرخانه حفاظت از فوک خزری با حضور احمدرضا لاهیجان‌زاده، معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران، مدیرکل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی و جمعی از مدیران، کارشناسان و نمایندگان مراکز تحقیقاتی برگزار شد. هدف از این نشست بررسی چالش‌های حفاظت از فوک خزری و تدوین راهکارهای مؤثر برای تقویت تعاملات ملی و منطقه‌ای به منظور صیانت از این گونه در معرض خطر اعلام شد.

ضرورت کاهش تهدیدهای انسانی و ارتقای امنیت زیستگاه‌ها

احمدرضا لاهیجان‌زاده در این نشست با تأکید بر اینکه رهاسازی فوک‌های درمان‌شده به‌تنهایی برای حفظ جمعیت این گونه کافی نیست، اظهار داشت: تعیین دقیق وظایف دستگاه‌های مسئول، افزایش هماهنگی میان بخش‌های اجرایی و توسعه مشارکت استان‌های ساحلی از الزامات اجرای برنامه اقدام ملی است. وی زیستگاه‌هایی نظیر میانکاله، بوجاق، گمیشان و آشوراده را حائز اهمیت برشمرد و مقابله با تورهای رهاشده در دریا، کاهش آلودگی‌های پلاستیکی و ارتقای امنیت این زیستگاه‌ها را از محورهای اصلی خواند. وی همچنین توسعه مراکز امداد و نجات را ابزاری مؤثر برای افزایش آگاهی عمومی و جلب مشارکت مردمی دانست.

تأکید بر همکاری‌های منطقه‌ای و پایش‌های علمی

در ادامه این نشست، کنعانی، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران، بر تداوم پایش‌ها و اجرای برنامه اقدام ملی تأکید کرد. شهرام فداکار، مدیرکل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی نیز بررسی علل مرگ‌ومیر فوک‌ها و توسعه همکاری میان کشورهای حاشیه دریای خزر را از اولویت‌ها برشمرد. توسعه مطالعات علمی، استانداردسازی نمونه‌برداری‌ها و افزایش مشارکت صیادان از دیگر محورهای مطرح‌شده بود. گفتنی است در حاشیه این نشست، یک فرد فوک خزری پس از یک ماه درمان و مراقبت، در فاصله ۱۵ کیلومتری ساحل و در عمق مناسب دریای خزر رهاسازی شد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *