ضرورت مدیریت پسماند و اصلاح الگوی مصرف

کاهش مصرف پلاستیک نیازمند عزم همگانی





کاهش مصرف پلاستیک نیازمند عزم همگانی

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۱۱:۲۷

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به نقش پررنگ مردم در کاهش مصرف پلاستیک، وضعیت کنونی را فرصتی برای تغییر عادات مصرفی دانست. او تأکید کرد کاهش مصرف پلاستیک تنها در صورتی امکان‌پذیر است که ابتدا راهکارهای جایگزین به مردم ارائه شود و سپس از آن‌ها خواسته شود «نه به پلاستیک» بگویند.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به اهمیت تغییر الگوی مصرف پلاستیک در کشور، گفت شرایط فعلی می‌تواند فرصتی برای اصلاح رفتارهای مصرفی و کاهش استفاده از محصولات پلاستیکی باشد. هادی کیادلیری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد که همه مردم می‌توانند در کاهش مصرف پلاستیک نقش مؤثری داشته باشند، اما پیش از دعوت به این تغییر، لازم است راه‌حل‌های جایگزین در اختیار شهروندان قرار گیرد.

او با اشاره به استراتژی‌های جهانی حفظ محیط‌زیست گفت سه محور اصلی در این حوزه شامل استفاده از انرژی‌های پاک، حفاظت از تنوع زیستی و توجه به بازیافت و بازچرخانی است. کیادلیری افزود پلاستیک و زباله از بزرگ‌ترین معضلات جهانی هستند و امروز بسیاری از کشورها برای کاهش آثار مخرب آن‌ها برنامه‌ریزی‌های جدی انجام داده‌اند.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست با اشاره به افزایش مصرف محصولات پلاستیکی گفت در حال حاضر برای هر خرید، مصرف چندین کیسه پلاستیکی امری طبیعی شده است. او این روند را نگران‌کننده دانست و تأکید کرد برای کاهش مصرف باید ابتدا گزینه‌های جایگزین مناسب مانند کیسه‌های پارچه‌ای یا محصولات قابل بازیافت در دسترس مردم قرار گیرد.

کیادلیری نقش مشارکت عمومی را در کاهش مصرف پلاستیک مهم دانست و اظهار کرد با همکاری رسانه‌ها و مشارکت مردم می‌توان جریان مؤثری برای دستیابی به راه‌حل‌های منطقی ایجاد کرد. او گفت حتی می‌توان از روش‌های سنتی که پیش از رواج پلاستیک در کشور وجود داشته بهره گرفت.

وی با اشاره به ماندگاری طولانی پلاستیک در طبیعت توضیح داد که این مواد موجب تخریب خاک و ایجاد آلودگی گسترده می‌شوند. به گفته او، کاهش آلودگی پلاستیکی در نهایت توسط خود مردم امکان‌پذیر است، زیرا پذیرش تغییر در سبک زندگی می‌تواند مسئولان و تصمیم‌گیران را نیز در جهت مدیریت بهتر پسماندها ترغیب کند.

کیادلیری در پایان گفت بسیاری از کشورها با موفقیت از مسیر کاهش مصرف پلاستیک عبور کرده‌اند، اما در ایران به دلیل ارزان بودن مواد اولیه و صرفه اقتصادی نداشتن بازیافت، برخی کارخانه‌ها و شرکت‌ها توجه کافی به بازیافت ندارند. او تأکید کرد حرکت به سمت فرهنگ مصرف کمتر پلاستیک نیازمند اراده جمعی و برنامه‌ریزی جدی است.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بحران مدیریت پسماند و نخاله‌های ساختمانی

خبر فوری :شکایت محیط زیست سرخس از شهرداری

بحران مدیریت پسماند و نخاله‌های ساختمانی

تغییر نام «کمجان»، تغییر هویت تالاب است

گفت‌وگوی «پیام ما» با دبیر «تشکل احیاکنندگان تالاب بین‌المللی کمجان» درباره فهرست جدید نام تالاب‌های کشور

تغییر نام «کمجان»، تغییر هویت تالاب است

مرکز آموزشی و پژوهشی کنوانسیون رامسر در مرکز و غرب آسیا را احیا کنیم!

به‌بهانه صدسالگی« اسکندر فیروز»

مرکز آموزشی و پژوهشی کنوانسیون رامسر در مرکز و غرب آسیا را احیا کنیم!

جنگل‌تراشی برای مدیریت پسماند

درخواستی مبنی بر اختصاص سه و نیم تا پنج هکتار از جنگل‌های «سراوان» برای گسترش سایت پسماند به سازمان منابع طبیعی ارسال شده است

جنگل‌تراشی برای مدیریت پسماند

توقف احداث محل نگهداری سگ‌های بلاصاحب در پارک ملی بوجاق

توقف احداث محل نگهداری سگ‌های بلاصاحب در پارک ملی بوجاق

ردپای هما در ارتفاعات گیلان

ردپای هما در ارتفاعات گیلان

کنوانسیون خزر سهم ایران از بستر دریا را تغییر نمی‌دهد

تأکید بر حفظ حقوق حاکمیتی

کنوانسیون خزر سهم ایران از بستر دریا را تغییر نمی‌دهد

کشف لاشه آهو و سلاح شکاری

دستگیری شکارچی غیرمجاز در حاشیه پارک ملی قمیشلو

کشف لاشه آهو و سلاح شکاری

کشف محموله ۵ تنی چوب قاچاق در آمل

خبر فوری محیط زیست

کشف محموله ۵ تنی چوب قاچاق در آمل

عبور ورودی آب دریاچه ارومیه از ۴.۵ میلیارد مترمکعب

گامی امیدوارکننده در احیای زیست‌بوم منطقه

عبور ورودی آب دریاچه ارومیه از ۴.۵ میلیارد مترمکعب