مس به یک مؤلفه ژئوپلتیکی در اقتصاد جهانی تبدیل شده است

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به رشد شتابان مصرف جهانی مس، این فلز را یکی از عناصر راهبردی اقتصاد و سیاست بین‌الملل دانست.





مس به یک مؤلفه ژئوپلتیکی در اقتصاد جهانی تبدیل شده است

22 آذر 1404، 21:39

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: با افزایش تقاضای جهانی و نقش کلیدی مس در فناوری‌های نوین، این فلز به یک مؤلفه ژئوپلتیکی در اقتصاد جهانی تبدیل شده است.

دکتر بابک نگاهداری در رویداد ملی ایده‌های نوآورانه و فناورانه در زنجیره ارزش مس، با اشاره به تحولات جهانی در حوزه مصرف فلزات راهبردی اظهار کرد: بررسی روندهای بین‌المللی نشان می‌دهد مصرف جهانی مس طی دو دهه گذشته رشد قابل توجهی داشته و از حدود ۱۵ میلیون تن در سال به بیش از ۳۳ میلیون تن رسیده است؛ روندی که پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده نیز با شتاب بیشتری ادامه یابد.

وی با تأکید بر اینکه مس دیگر صرفاً یک کالای صنعتی نیست، افزود: این فلز به‌واسطه نقش کلیدی در صنایع انرژی‌های تجدیدپذیر، خودروهای برقی، شبکه‌های هوشمند و زیرساخت‌های دیجیتال، به یکی از مؤلفه‌های ژئوپلتیکی اقتصاد جهانی تبدیل شده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به ظرفیت‌های معدنی کشور تصریح کرد: ایران با در اختیار داشتن حدود ۲۳ میلیون تن ذخیره قطعی مس و سهمی معادل ۲.۳ درصد از ذخایر جهانی، در رتبه دهم دنیا قرار دارد که این جایگاه، یک مزیت راهبردی برای اقتصاد معدنی کشور محسوب می‌شود.

نگاهداری با اشاره به توان تولید داخلی گفت: تولید سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن کاتد مس نشان‌دهنده دستیابی کشور به سطح قابل قبولی از دانش فنی و ظرفیت صنعتی است و نکته مهم آن است که حدود ۹۰ درصد این تولید توسط شرکت ملی صنایع مس ایران انجام می‌شود؛ تمرکزی که در بسیاری از صنایع دیگر کمتر دیده می‌شود.

وی صنعت مس را نسبت به سایر صنایع فلزی کم‌مصرف‌تر از نظر انرژی دانست و افزود: این ویژگی، در شرایط ناترازی انرژی، یک مزیت رقابتی مهم برای توسعه این صنعت به شمار می‌رود.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان با تأکید بر ضرورت تدوین راهبرد جامع برای صنعت مس خاطرنشان کرد: عبور از خام‌فروشی، توسعه زنجیره ارزش، تکیه بر نوآوری، جذب سرمایه انسانی نخبه و شکل‌گیری هم‌افزایی میان اجزای مختلف صنعت، پیش‌شرط تبدیل مس به پیشران توسعه پایدار اقتصاد ایران است.

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *