روایت تلاش هنرمندان برای مقابله با حیوان‌آزاری و ترویج رفتارهای مسئولانه با حیوانات

نه به حیوان‌آزاری؛ از استوری اینستاگرام تا صحنه نمایش

اعتراض هنرمندان به استفاده از نام حیوانات در توصیف مجرمان و تبهکاران، باورهای نادرست را کاهش می‌دهد و از زیست‌بوم طبیعی حمایت می‌کند





نه به حیوان‌آزاری؛ از استوری اینستاگرام تا صحنه نمایش

۱۶ دی ۱۴۰۳، ۱۸:۴۸

انتشار ویدئوهایی در نفی حیوان‌آزاری همچون خشونت علیه حیوانات، نبود سرپناه برای آنها در سرما، هشدار و چک کردن موتور اتومبیل‌ها قبل از روشن کردن، ممانعت از ورود به قلمرو و زیست‌بوم حیوانات غیراهلی، انتشار فیلم‌هایی مبنی‌بر چگونگی مواجهه با حیوانات وحشی که در روزهای سرد در حاشیه جاده‌ها یا روستاهای اطراف محل زندگی‌شان دیده می‌شوند؛ از مهمترین موضوعات زیست‌محیطی بود که هنرمندان در صفحه‌های اینستاگرامی خود منتشر کردند.

نگرانی پریناز ایزدیار برای بچه‌گربه‌های خوابیده در موتورهای گرم اتومبیل

پریناز ایزدیار و رضا کیانیان با انتشار استوری‌های هشداردهنده، از مردم خواستند در فصل سرما از حیوانات شهری و گربه‌های پناه‌گرفته در موتور خودروها مراقبت کنند

پریناز ایزدیار، بازیگر سینمای ایران، نسبت به مراقبت از حیوانات به‌خصوص در سرمای هوا هشدار داد. او با انتشار ویدئویی از سگ‌های نگهبان که با زنجیر و قلاده کنار یکی از ورودی‌های شهرک‌های شمال شهر بسته شده بودند، در استوری خود نوشت: «این حیوانات بی‌زبان را با زنجیر در هوای برفی و یخ بدون سرپناه بسته‌اند و وقتی اعتراض می‌کنم که چرا این زبان‌بسته‌ها را با زنجیر بسته‌اید، گفتند حیوان هستند، عادت دارند.»

 

او همچنین نسبت به گربه‌هایی که در سرمای زمستان به موتورهای تازه خاموش‌شده اتومبیل‌ها پناه می‌برند، هشدار داد و نوشت: «صبح‌ها قبل از روشن کردن ماشین‌ها کاپوت را بالا بزنیم و از نبود بچه‌گربه‌های احتمالی مطمئن شویم.»

 

رضا کیانیان هم نسبت به حیوان‌آزاری واکنش نشان داده است و در یک استوری نوشت: «حیوان‌‌آزارها: مجرمین آینده».

 

شهره سلطانی و شرح حقوق حیوانات در نمایش «من و گربه پری»

شهره سلطانی با نمایش «من و گربه پری» دغدغه‌های خود درباره حقوق حیوانات خانگی و تأثیر رفتارهای انسانی بر زندگی آنها را به صحنه آورد

در بین چهره‌های فرهنگی شهره سلطانی، بازیگر تئاتر و هنرهای نمایشی، یکی از فعال‌ترین هنرمندان در عرصه محیط‌زیستِ حیوانات است. علاقه سلطانی به حیوانات و حمایت از آنها تنها به کنش‌های بیرونی منوط نشد و او موضوع حمایت از حیوانات و البته رعایت حقوق آنها را در نمایش‌های روی صحنه نیز به نمایش گذاشت.

 

به‌این‌ترتیب که شهره سلطانی در تابستانی که گذشت نمایش «من و گربه پری» را با موضوع حمایت از حیوانات خانگی و به شوخی نگرفتن زندگی آنها در آپارتمان‌‌نشینی‌های امروز روی صحنه برد.

 

ملاحظه حیواناتی که کنار انسان زندگی می‌کنند

این بازیگر در همان روزهایی که نمایشنامه‌ «من و گربه پری» را به قلم سیمین امیریان، کارگردانی کرد در گفت‌وگویی مفصل با خبرگزاری خبرآنلاین گفت آنچه او را مصمم کرده که این نمایشنامه را کار کند، ماجرایی بود که در همسایگی او و همسرش بهروز ‌پناهنده، بازیگر تئاتر که در این نمایش در نقش گربه بازی کرده بود، اتفاق افتاد. به‌این‌ترتیب که شهره سلطانی در خانه خود دو حیوان خانگی نگهداری می‌کند و تعداد زیادی گربه نیز دارد که در پارکینگ و تراس خانه رفت‌و‌آمد می‌کنند و او به این حیوانات کوچک شهری و همچنین گربه‌های کوچه و خیابان‌های جانبی غذارسانی می‌کند. حال اینکه یک همسایه‌ای داشته که مخالف نگهداری از حیوانات بوده است و این مخالفت کار را به جایی رساند که همسایه از آنها شکایت کرد و موضوع شکایت هم این بود  که چرا به حیوانات غذا می‌دهند. خلاصه در میانه همین بحث‌ها بودیم که یک روز آمدند و گربه‌ها را با دارت بیهوش کردند و به بیرون از حیاط خانه بردند و سلطانی از همان زمان فکر کرد که چگونه می‌تواند این دغدغه شخصی را نشان دهد. ضمن اینکه او در صفحه شخصی خود با بیش از یک میلیون دنبال‌کننده به‌اندازه کافی درباره حمایت از حیوانات شهری پست و استوری گذاشته بود، ولی تصمیم گرفت در قالب یک نمایش درباره دو حیوان گربه و سگ به‌عنوان هم‌زیستان انسان سخن بگوید و درنهایت تصمیم گرفت اجرای نمایش «من و گربه پری» را با هدف ملاحظه حیواناتی که کنار انسان زندگی می‌کنند، روی صحنه ببرد.

 

نگهداری حیوانات غیرمتعارف در خانه‌ها ممنوع

یکی از موضوعات مهم در زندگی‌های به‌اصطلاح لوکس و لاکچری نگهداری از حیوانات غیرمتعارف در خانه‌ها است که این بازیگر و فعال محیط‌زیست نسبت به این موضوع هم صحبت‌های قابل‌توجهی را بیان کرد.

 

شهره سلطانی گفت: «جای هر حیوانی در خانه نیست. می‌بینم که برخی از افراد در خانه‌های خود حیواناتی مثل شیر، مار و انواع سوسمار نگهداری می‌کنند و بعد هم یک موجود زنده دیگر را می‌اندازند جلوی حیوان‌هایی ازاین‌دست و به تماشای خورده شدن آن می‌نشینند. بنابراین، به‌شدت مخالف این نوع نگهداری و یا به‌عبارت بهتر اسارت حیوانات هستم و به‌اعتقاد من، این نوع محافظت کردن‌ها به اکوسیستم لطمه می‌زند؛ نه غذا دادن به حیوانات شهری. البته ناگفته نماند که در‌عین‌حال با نگهداری حیوانات در باغ وحش هم مخالف هستم و باید در زیستگاه خود زندگی کنند.»

 

نه کفتار کثیف است، نه جغد شوم

واکنش اخیر سلطانی به رسانه‌ها و نوع تیترزنی آنها نیز جالب و درعین‌حال ستودنی بود. یکی از رسانه‌ها درباره اعترافات یک جنایتکار چنین تیتر زده بود: «اعترافات تکان‌دهنده کفتار کثیف؛ عامل تعرض به زن جوان مقابل میز عدالت» و شهره سلطانی در استوری خود در واکنش به این تیتر نوشت: «آقای رسانه: اسامی حیوانات صفت مجرمان و تبهکاران نیست. وقتی می‌نویسید (اعترافات کفتار کثیف) عملاً به مخاطب پیام اشتباه و غلط می‌دهید که این حیوان کثیف است. تاوان این اشتباه شما را حیوانات با جانشان می‌دهند و کشته می‌شوند. نه کفتار کثیف است، نه جغد شوم. خرافات را رواج ندهید.»   

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *