پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : فرهنگ

«روزهای عالی»: قصیده‌ای برای توالت‌های عمومی توکیو

همه باید به یک میزان به توالت‌های عمومی تمیز و مناسب دسترسی داشته باشند؛ ثروتمند و فقیر یا پیر و جوان ندارد. بازتاب این ایده را می‌توان در فیلم «روزهای عالی» ساخته «ویم وندرس» دید که در سال ۲۰۲۳ اکران شد. وندرس دستشویی‌های عمومی توکیو را انتخاب کرد تا طی یک روایت، مضامین تنهایی، سادگی و زیبایی زندگی روزمره را نشان دهد.
«روزهای عالی»: قصیده‌ای برای توالت‌های عمومی توکیو

مراسم یادبود «منوچهر حسن‌زاده» برگزار می‌شود

مراسم یادبود «منوچهر حسن‌زاده»، ناشر و از بنیان‌گذاران انتشارات مروارید که دوم تیر در ۹۱ سالگی از دنیا رفت، روز سه‌شنبه، ۱۹ تیرماه از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.
مراسم یادبود «منوچهر حسن‌زاده» برگزار می‌شود

نمایش یک مستند درباره «دولتمند خلف»

بیست‌هشتمین برنامه نمایش مستندهای ایران‌شناسی به فیلم مستند «دور مشو» ساخته مسعود امینی تیرانی اختصاص دارد.
نمایش یک مستند درباره «دولتمند خلف»

آیین عزا

عزاداری یا سوگواری که در یادبود فرد درگذشته یا برای صبر بر مصیبت وارد شده برگزار می‌شود، در همۀ اقوام و ملل ریشه‌های مشترکی دارد؛ اما بسته به جغرافیا، اقلیم و باتوجه‌به فرهنگ‌های مختلف در هر منطقه، با ویژگی‌های خاص هم همراه است. آیین‌های عزاداری برای ایام محرم و خاندان «سیدالشهدا (ع)» هم، گرچه مضمون یکسانی دارند، اما روستاها و شهرهای مختلف ایران هریک این عزا را به رسم خاصی برگزار می‌کنند که همین تفاوت‌ها موجب ثبت ملی برخی آیین‌ها هم شده است. هرچند برخی از این آیین‌ها با وجود ثبت ملی، آن‌طور که باید شناخته شده نیستند.
آیین عزا

اعلام فروش سینمای ایران در هفته دوم تیرماه

فروش سینمای ایران از نهم تا پانزدهم تیرماه به بیش از ۳۵ میلیارد و ۷۳۹ میلیون تومان رسید. همچنین در این هفته ۶۸۲ هزار و ۵۵۲ نفر به تماشای فیلم‌های اکران شده نشستند.
اعلام فروش سینمای ایران در هفته دوم تیرماه

انتشار کتاب «رویارویی فالانژ مقدونی با جنگجوی پارسی»

کتاب «رویارویی فالانژ مقدونی با جنگجوی پارسی» نوشته «موری دام» به‌تازگی با ترجمه «علی‌اصغر سلحشور» از سوی انتشارات «ققنوس» منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این‌کتاب سال ۲۰۱۹ توسط انتشارات «اُسپْرِی» منتشر شده است.
انتشار کتاب «رویارویی فالانژ مقدونی با جنگجوی پارسی»

مروری بر اولویت‌های فرهنگی رئیس‌جمهور منتخب

با اعلام پایان شمارش تعرفه‌ها در تمامی شعب اخذ رأی در داخل و خارج کشور، «مسعود پزشکیان» با کسب اکثریت آرا، به‌عنوان رئیس‌جمهوری ایران برگزیده شد. در تبلیغات انتخابات اخیر موضوع فرهنگ، هرچند اندک، در کنار دیگر مباحث دیگر مطرح شد و بر این اساس نامزدهای مختلف در یک میزگرد و مناظره حول محور فرهنگ صحبت‌هایی داشتند. مهم‌ترین اولویت‌ها و دغدغه‌های فرهنگی پزشکیان در ادامه مرور می‌شود.
مروری بر اولویت‌های فرهنگی رئیس‌جمهور منتخب

تجهیز تئوریک ایدۀ «مدرسۀ طبیعت»

«عبدالحسین وهاب‌زاده» خالق ایده و مؤسس نهاد «مدرسۀ طبیعت» در ایران است. ایده‌ای که در گسترش فراگیر در مدت‌زمانی کوتاه، توفیقی چشم‌گیر داشت؛ گرچه موانعی بر سر راه گسترش نهاد مدرسۀ طبیعت قرار گرفته است، اما ترویج ایده متوقف نمانده و با تجهیز تئوریک در حوزۀ اندیشه و ایجاد بحث‌های پرشور در سطح جامعه، راه خود را از میانۀ معابر پرپیچ‌وخم و سنگلاخی، عمیق‌تر و جدی‌تر گشوده است. بسیاری از مکاتب و اندیشه‌های تربیتی یا مبتنی بر شاخه‌ای از فلسفه هستند، (ایده‌الیسم، رئالیسم، طبیعت‌گرایی، اگزیستانسیالیسم و ...) و یا مبتنی بر نوعی ایدئولوژی (ملی‌گرایی، لیبرالیسم، محافظه‌کاری، آرمانشهرگرایی و ...)؛ اما ایدۀ مدرسۀ طبیعت که در آن پرورش مقدم بر آموزش است و طبیعت نخستین مدرسه به حساب می‌آید، هرچند ممکن است قرابتی در ظاهر با فلسفۀ تربیتی طبیعت‌گرایانه «روسو» و نزدیکی‌هایی با ایدئولوژی تربیتی لیبرالیستی «جان لاک» داشته باشد، اما نگاه به کودک و شیوۀ یادگیری و محیط مساعد برای پرورش و شکوفا شدن او از تاریخ زیستی گونۀ انسان و زیستگاه و شیوه‌های قدیمی و آزموده شده در بستر طبیعت و تاریخ تکامل انسان سرچشمه می‌گیرد.
تجهیز تئوریک ایدۀ «مدرسۀ طبیعت»

تاثیر معکوس بازی‌های المپیک بر صنعت گردشگری پاریس

پاریس، بدون گردشگر در بحبوحه بازی‌های المپیک مانده است. به نظر می‌رسد که بازی‌های المپیک تأثیر معکوسی بر صنعت گردشگری و هتل‌داری پاریس داشته و هزینه‌های بالا در کنار گرمای شدید، گردشگران را از رزرو هتل در این شهر برای تماشای بازی‌ها منصرف کرده است.
تاثیر معکوس بازی‌های المپیک بر صنعت گردشگری پاریس

«ناصرالدین شاه و ببری خان بدغذا» در سعدآباد

نمایش «ناصرالدین شاه و ببری خان بدغذا» به نویسندگی و کارگردانی سجاد آقابابائی در مجموعه فرهنگی سعدآباد اجرا می‌شود. این نمایش به عنوان یک تئاتر موزه و با ترکیبی از برگزاری آیین باستانی تیرگان روی صحنه می‌رود.
«ناصرالدین شاه و ببری خان بدغذا» در سعدآباد