پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب :

«نان بلوط» زاگرس را عقیم می‌کند

«نان بلوط» بهانهٔ جدید برداشت از زاگرس است. در راستای تأمین «امنیت غذایی» و به‌بهانهٔ «خودکفایی» این‌بار قرار است بلوط‌ها از سطح جنگل‌های زاگرس جمع‌آوری شوند. جنگل‌هایی‌ که دهه‌هاست زیر بار انواع فشار‌ها از قبیل چرای بی‌رویهٔ دام،‌ تغییر کاربری، گردوغبار، زغال‌گیری، حریق‌‌، آفت و ... نفسشان به شماره افتاده است.
«نان بلوط» زاگرس را عقیم می‌کند

افزایش همیشگی قاچاق چوب

|پیام ما| فقط هفت ماه از سال گذشته است و آمار تکان‌دهنده‌ای از قاچاق چوب اعلام شده است. سازمان منابع‌طبیعی اعلام کرده است که ۱۰ میلیون مترمکعب چوب فقط به قصد رفع نیاز جامعهٔ محلی مصرف می‌شود و این، علاوه‌بر شش میلیون مترمکعبی است که برای رفع نیاز کارخانه‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کنترل استخراج غیرمجاز چوب درحالی در کشور به‌دشواری انجام می‌شود که در اکثر موارد مبدأ و مقصد چوب برداشت‌شده مشخص است. بنابه آمار این سازمان شش ماه اول سال گذشته حدود دو هزار و ۵۳۹ مترمکعب قاچاق چوب در کشور صورت گرفت و امسال در شش ماه اول سال حدود سه هزار و ۸۵ مترمکعب چوب قاچاق شده است. بر این اساس، کشف قاچاق چوب نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد افزایش یافته است. عددی که در محاسبهٔ تخریب جنگل به نسبت زایش آن بسیار بالاست. آنچه بیش‌ازپیش می‌تواند نگران‌کننده به نظر برسد این است که طی سال‌های گذشته به‌ویژه از ابتدای دههٔ ۹۰ قاچاق چوب هر سال به نسبت سال قبل از آن با افزایش ۱۰ درصدی روبه‌رو بوده است. این آمارها یعنی جنگل‌های ایران به‌صورت مستمر و با سرعت قطع می‌شوند و از بین میٰ‌روند.
افزایش همیشگی قاچاق چوب

حصار سنگی پای ریشه‌های بلوط

تصاویر، بیل مکانیکی بزرگی را نشان می‌دهد که سنگ‌ها را به کنار ریشه‌های از خاک بیرون افتاده بلوط می‌برد. اینجا «الگن» است. منطقه‌ای در ۷۰ کیلومتری مرکز شهرستان کهگیلویه و از توابع بخش «چاروسا» که از دو سال قبل پروژه‌ای به نام «ریشه در باد» در آن اجرایی شده. به این ترتیب بنیاد الگن با جمع‌آوری کمک‌های مردمی، ریشه بلوط‌های از خاک بیرون‌زده را با دورچین کردن سنگ محصور می‌کند تا «مانع افتادن آنها و فرسایش خاک» شود. پروژه اما مخالفانی هم دارد. بسیاری این کار را دستکاری در اکوسیستم منطقه، فریب دادن اذهان و ورود بیل مکانیکی و تجهیزاتی از این دست به مناطق بکر زاگرس را اشتباهی فاحش می‌دانند. اتفاقی که در طولانی‌مدت نه تنها باعث حفاظت از بلوط نخواهد بود که اذهان را از انجام کارهای اصولی و پیگیری مشکلات اصلی زاگرس دور خواهد کرد.
حصار سنگی پای ریشه‌های بلوط

جنگل ز پای افتاد

بررسی وضعیت جنگلها و مراتع ایران در سالی که گذشت
جنگل ز پای افتاد

زاگرس از دور زیباست!

با نگاهی به شرایط زیستی، اجتماعی، اقتصادی و از بین رفتن بخش بسیار مهمی از زیستگاه‌های آبی کشور که به نقطه شکست رسیده‌اند
زاگرس از دور زیباست!

زاگرس،‌ مهجور در میان رسانه‌ها

جنگل‌‌‌های زاگرس نقشی حیاتی در امنیت زیستی کشور دارند
زاگرس،‌ مهجور در میان رسانه‌ها

زاگرس گریه می‌کند

چالش‌های مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس
زاگرس گریه می‌کند

رد پای انسان در آتش‌سوزی‌ زاگرس

پس از چهار روز حریق کوه‌شره کهگیلویه‌و‌بویراحمد خاموش شد اما دود در بسیاری از کشورها هنوز در آسمان است
رد پای انسان در آتش‌سوزی‌ زاگرس

بیش از هر زمانی باید برای حفظ جنگل‌های زاگرس تلاش کنیم

جهانگیری:

وضعیت نامعلوم قاچاق چوب در زاگرس

دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی می‌گوید قاچاق چوب در جنگل‌های شمال کاهش یافته اما از زاگرس آماری وجود ندارد
وضعیت نامعلوم قاچاق چوب در زاگرس