پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : تغییر اقلیم

افزایش حدود ۳ درجه‌ای دمای هوای کشور طی ۳۰ سال اخیر

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده طی ۳۰ سال اخیر دمای هوای کشور حدود ۲.۷ درجه سلسیوس افزایش یافته است.
افزایش حدود ۳ درجه‌ای دمای هوای کشور طی ۳۰ سال اخیر

بررسی تخریب مناطق عشایری دشت لار

مدیر امور عشایر استان تهران بر افزایش سطح زندگی این جامعه تولید کننده تأکید کرد و گفت: مقرر شده است تا به هر شکل ممکن از ورود گردشگران به دشت لار جلوگیری شود.
بررسی تخریب مناطق عشایری دشت لار

ضعف نظام سلامت در برابر تغییر اقلیم

تغییر اقلیم و گرمایش زمین، تنها‌ محیط‌زیست و منابع طبیعی را درگیر نمی‌کند، بلکه بر بیماری‌های نوپدید و تسریع آن‌ها در کشورهای مختلف هم تأثیر می‌گذارد. تجربۀ کرونا به ما نشان داد، در دنیای امروز یک بیماری و اپیدمی مختص یک کشور نیست و افزایش ارتباطات در زمان حاضر، به شیوع آن‌ها در کشورهای مختلف منجر می‌شود. اما درحال‌حاضر، محققان با بررسی تغییر اوضاع اقلیمی یافته‌اند، این تغییرات در بروز بیماری‌ها مؤثرند. بیش از نیمی از بیماری‌های انسانی مانند تب دنگی، هپاتیت، ذات‌الریه، مالاریا و زیکا، می‌تواند در اثر تغییر اوضاع اقلیمی، تشدید شود. گروهی از محققان دانشگاه هاوایی در مانوا آمریکا، در نشریۀ «نیچر کلایمت چنج» تحقیقی را منتشر کرده‌اند که به نمونه‌های تجربی دربارۀ ۱۰ مخاطرۀ اقلیمی حساس به انتشار گازهای گلخانه‌ای در بروز بیماری‌های عفونی شناخته‌شدۀ انسانی، پرداختند. این مخاطرات شامل گرمایش زمین، خشکسالی، موج گرما، حریق جنگلی، بارش شدید، سیل، توفان، بالاآمدن سطح آب دریاها، تغییرات بیوشیمیایی اقیانوس‌ها و تغییر پوشش خشکی است. این تحقیق نشان داد، گرمایش زمین، بارش، سیل، خشکسالی، توفان، تغییر پوشش خشکی، تغییر اقلیم اقیانوسی، آتش‌سوزی جنگل‌ها، موج گرما و تغییر سطح آب دریاها، بر بیماری های عفونی ناشی از ویروس‌ها، باکتری‌ها، حیوانات، قارچ‌ها، تک‌یاخته‌ها، گیاهان و کرومیست‌ها تأثیر گذاشته است. انتقال بیماری‌های عفونی، عمدتاً از طریق ناقل‌ها بوده است، اگرچه نمونه‌های موردی نیز از موارد انتقال آبی، هوازی، تماس مستقیم و از طریق غذا یافت شد. در نهایت این مطالعه نشان داد، بیش از ۵۸ درصد یا ۲۱۸ مورد از ۳۷۵ مورد بیماری انسانی، دست‌کم تحت‌تأثیر یک مخاطرۀ اقلیمی از طریق ۱ هزار و ۶ مسیر منحصربه‌فرد بوده است.
ضعف نظام سلامت در برابر تغییر اقلیم

هشدار هواشناسی نسبت به افزایش دمای هوای تهران و خطر گرمازدگی

اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به افزایش دمای هوای تهران تا پنجشنبه (۱۸ مرداد) و افزایش نسبی اشعه ماوراء بنفش خورشید (UV) خطر گرمازدگی خبر داد.
هشدار هواشناسی نسبت به افزایش دمای هوای تهران و خطر گرمازدگی

ناپایداری موسمی در ۱۸ استان

سازمان هواشناسی با اشاره به ناپایداری‌های محلی در ۱۸ استان از جمله تهران نسبت به آب‌گرفتگی، سیلاب و خسارت به محصولات کشاورزی هشدار صادر کرد.
ناپایداری موسمی در ۱۸ استان

راه حفظ تنوع زیستی مدیریت مشارکتی است

«شینا انصاری» ۲۴ سال قبل با قبولی در آزمون استخدامی وارد سازمان حفاظت محیط‌زیست شد و مراتب اداری را یکی‌یکی بالا رفت. برای چند سالی در شهرداری به فعالیت‌هایش در حوزۀ محیط‌زیست ادامه داد و حالا قصد بازگشت به این سازمان را دارد. شینا انصاری یکی از کاندیداهای زن ریاست سازمان حفاظت محیط‌زیست است که جزئی از بدنۀ این سازمان به شمار می‌آید. در گفت‌وگو با شینا انصاری، از او پرسیدیم آیا می‌تواند اولویت‌هایی که در برنامه‌هایش اشاره کرده‌ را اجرایی کند؟ با مشکل کمبود بودجه چه می‌کند و جایگاه زنان به‌ویژه در حوزۀ محیط طبیعی چطور خواهد بود؟ برنامۀ حفاظت مشارکتی چقدر قابل تسری‌یافتن به سایر مناطق است؟ و برنامه‌ای برای امنیتی‌زدایی از این حوزه دارد؟
راه حفظ تنوع زیستی مدیریت مشارکتی است

آیا گرم‌ترین روزهای سال را پشت سر گذاشته‌ایم؟

آیا گرم‌ترین روزهای سال را پشت سر گذاشته‌ایم؟

اسرار درۀ «گزنک»

برای دومین‌بار پیاپی در ماه گذشته، «گزنک» در بخش لاریجان شهرستان آمل، دچار سیلاب شد؛ سیلابی که بنا به اعلام دفتر مدیریت بحران استانداری مازندران، ناشی از ذوب و جاری‌شدن برف‌های دماوند بود. گرچه به‌نظر این اتفاق در اثر گرمای چند روز اخیر اتفاق افتاده است، اما نه فقط تیرماه سال گذشته، سه مرتبۀ دیگر از سال ۱۳۹۶، این سیلاب در درۀ گزنک و بخش لاریجان اتفاق افتاده است. بااین‌حال‌، سازمان‌های دولتی متولی، هیچ پایشی بر وضعیت برف‌چال‌ها یا یخچال‌های این قله و کوه ندارند و با وجود تکرار هرسالۀ سیلاب، به‌نظر هربار از وقوع آن غافلگیر می‌شوند. سیلاب اخیر خوشبختانه خسارت جانی نداشته است، اما هیچ‌کس نمی‌داند چه زمانی درۀ گزنک سیلابی خانمان‌برانداز بر اهالی آوار می‌کند؛ چرا که حتی مرکز تحقیقات آب کشور وابسته به وزارت نیرو هم آن را پایش و مطالعه نمی‌کند. به‌نظر، مخاطرات دماوند مانند رازی سربه‌مهر خواهند ماند که هرازگاهی از «گزنک» به بیرون درز پیدا کرده و هشدار می‌دهد؛ هشداری که جدی گرفته نمی‌شود.
اسرار درۀ «گزنک»

احداث پارک آبخیز تهران در انتظار همکاری شهرداری

اقدامات آبخیزداری متفاوتی شامل احداث یا مرمت بند سنگ‌ها در استان تهران در حال انجام است. این اقدامات ممکن است تا 35 درصد در کنترل سیلاب‌ها موثر باشند. احداث پارک آبخیز در شهر تهران نیز یکی از این اقدامات است که به دلیل عدم همکاری شهرداری به تعویق افتاده است.
احداث پارک آبخیز تهران در انتظار همکاری شهرداری

وضعیت خشک‌شدگی تالاب‌های کشور

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست از وضعیت خشک‌شدگی تالاب‌های کشور و شرایط اقلیمی خاصی که برای ایران در حال رقم خوردن است خبر داد.
وضعیت خشک‌شدگی تالاب‌های کشور