پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : جامعه

«میم»‌های خطرناک برای آب‌وهوا

حتماً شما هم وقتی به اینستاگرام سر می‌زنید، با انبوه دایرکت‌هایی پر از «میم»‌های مختلف مواجه می‌شوید که دوستانتان برایتان ارسال کرده‌اند؛ تصاویری طنز که در فضای مجازی با نوشته‌هایی برای توصیف یک رفتار، تصویر و موقعیت، به‌سرعت دست‌به‌دست می‌شوند. اما آیا تابه‌حال فکر کرده‌اید که انتشار بعضی از این میم‌ها، می‌تواند به محیط‌‌زیست آسیب برساند؟
«میم»‌های خطرناک برای آب‌وهوا

لایحۀ پیشگیری از فرونشست‌ در انتظار تصمیم مجلس

|پیام ما| فرونشست‌ها به یکی از ابربحران‌های کشور تبدیل شده است که نه‌تنها شهر تهران، بلکه بسیاری از مناطق شهری و روستایی کشور را درگیر کرده است . کم آبی و خشکسالی، برداشت بی‌رویۀ آب از چاه‌ها و همچنین عدم مدیریت منابع آبی، به این چالش دامن می‌زند. بااین‌حال، شهر تهران به‌جز فرونشست‌ها، با فروریزش‌ها هم مواجه است؛ یعنی ریزش‌هایی که در اثر سیستم فرسودۀ آب شهری رخ می‌دهد. زیرساخت‌های شهری تهران وضعیت ناپایداری پیدا کرده‌اند. آخرین فرونشست در تهران، مربوط به میدان ونک بوده است و مشخص نیست فرونشست بعدی در کدام خیابان شلوغ تهران اتفاق بیفتد؟ چندی پیش «علی بیت‌اللهی» مدیر بخش زلزلۀ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در مورد فرونشست‌ها در گفت‌وگو با «پیام ما» تأکید کرده بود، شهرداری تهران با برعهده‌گرفتن مالکیت قنات‌های تهران، اقدام به ساماندهی موضوع فرونشست‌ها کند. همچنین آب و فاضلاب برای نوسازی و بهسازی شبکۀ آب شهری، اقدامی اساسی انجام دهد.
لایحۀ پیشگیری از فرونشست‌ در انتظار تصمیم مجلس

تخریب‌ نادیده‌ها

ایران در حوزۀ میراث، ۳۴ هزار اثر ثبتی، ۱۹هزار محوطۀ تاریخی و هزاران بنای تاریخی دیگر دارد که شرایط و میزان آسیب‌پذیری آن‌ها با هم متفاوت است، اما بناهای با ابعاد کوچک یا ثبت‌نشده، در معرض آسیب بیشتری قرار دارند و کمتر هم به آن‌ها پرداخته می‌شود. از تپه‌های تاریخی گرفته تا غارها و سنگ‌نگاره‌ها، همچنین خانه‌ها و کاروانسراهایی که تیغ فرسودگی و تخریب هر روز زخمی‌ترشان می‌کند. پیگیری اخبار منتشرشده در همین چند هفتۀ اخیر، آمار قابل‌توجهی از آسیب‌ها به این میراث ارزشمند را نشان می‌دهد. ارزشی که «محمدرضا کارگر» عضو هیئت علمی دانشگاه میراث و مشاور معاونت میراث فرهنگی هم آن را تأیید می‌کند و دربارۀ ضرورت حفظ تمامی این بناها به «پیام ما» می‌گوید: «حتی بناهای تاریخی با ابعاد کوچک‌تر هم باید در استان‌ها محافظت شوند؛ چون برای گردشگری و اقتصاد یک منطقه اهمیت زیادی دارد. نمونۀ موفق آن هم در کشور مثل ایتالیا رقم خورده و یک طرح خوب دراین‌باره اجرا کرده‌اند.»
تخریب‌ نادیده‌ها

نمایش نسخه مرمت‌شده «خانه خدا» در موزه سینما

موزه سینما مستند «خانه خدا» را که با همکاری فیلمخانه ملی ایران اصلاح و مرمت شده، نمایش می‌دهد.
نمایش نسخه مرمت‌شده «خانه خدا» در موزه سینما

درگذشت یک هنرمند پیشکسوت موسیقی ایرانی

سید عباس معین عباسی مشهور به طباطبایی از هنرمندان پیشکسوت عرصه موسیقی ایرانی روز هفدهم مرداد در ۸۸ سالگی در اصفهان دار فانی را وداع گفت.
درگذشت یک هنرمند پیشکسوت موسیقی ایرانی

استانی‌شدن انتخابات شوراهای شهر در سال آینده عملیاتی می‌شود؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر مجلس استانی شدن انتخابات را در دستور کار قرار دهد و امسال آن را به تصویب برساند، در انتخابات سال آینده عملیاتی خواهد شد و در غیر این صورت به انتخابات دوره هفتم شوراها نمی‌رسد.
استانی‌شدن انتخابات شوراهای شهر در سال آینده عملیاتی می‌شود؟

افزایش حدود ۳ درجه‌ای دمای هوای کشور طی ۳۰ سال اخیر

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده طی ۳۰ سال اخیر دمای هوای کشور حدود ۲.۷ درجه سلسیوس افزایش یافته است.
افزایش حدود ۳ درجه‌ای دمای هوای کشور طی ۳۰ سال اخیر

آغاز مرمت خانه تاریخی «بزی‌بزرگ» دزفول

سرپرست میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دزفول از آغاز عملیات مرمت و بازسازی دیوار بیرونی خانه ثبت‌ ملی «بزی‌بزرگ» در این شهرستان خبر داد.
آغاز مرمت خانه تاریخی «بزی‌بزرگ» دزفول

«تابوت سرگردان» در راه بازار کتاب

جدیدترین رمان حمیدرضا شاه‌آبادی با عنوان «تابوت‌ سرگردان» قرار است به زودی منتشر شود. این کتاب، رمانی تاریخی و در ژانر ترسناک است.
«تابوت سرگردان» در راه بازار کتاب

مرگ زیر تیغِ آفتاب

|پیام ما| آفتاب سوزان جنوب، همچنان که گرما می‌بخشد گاه داغ مرگ را بر سینه‌ زحمت‌کش‌ترین کارگرها می‌گذارد. کارگری که پوست تنش سوخته و دست‌هایش پینه بسته اما برای کار مجبور است زیر آفتاب داغ ۵۰ درجه جنوب کار کند اما این کار کردن بدون تاوان نیست. ۱۵ مرداد جاری که گذشت، کارگران پارس جنوبی که یک نگاه‌شان به کارشان بود و یکی به آسمان، به همکارشان که رفته بود بالا تا پاکسازی دودکش واحد بخار پالایشگاه اول مجتمع گاز پارس جنوبی در عسلویه را انجام دهد، از حال رفته و بیهوش میان تسمه نخی آویزان می‌بینند. کارگر به پایین کشیده می‌شود، تیم امدادی از راه می‌رسند و تلاش می‌کنند تا بدن بی جان این کارگر ۴۹ ساله احیا شود اما همه چیز بی‌نتیجه است و جان می‌بازد. شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است: «این فرد از پرسنل پیمانکار بازرسی فنی، در حین انجام کار دچار گرمازدگی و کاهش علائم هوشیاری می‌شود و به بیمارستان نبی اکرم (ص) عسلویه اعزام شده و علی‌رغم تلاش کادر درمان، متاسفانه وی فوت می‌کند.»
مرگ زیر تیغِ آفتاب