پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : محیط زیست

هوای پایتخت در شرایط «ناسالم»

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد میانگین کیفیت هوای پایتخت هم‌اکنون (۱۵ مرداد) در شرایط «ناسالم» برای گروه‌های حساس است.
هوای پایتخت در شرایط «ناسالم»

دستگیری دو شکارچی غیرمجاز در شاهرود

رئیس اداره پارک ملی توران از دستگیری دو شکارچی غیرمجاز در این پارک ملی خبر داد.
دستگیری دو شکارچی غیرمجاز در شاهرود

وزش باد و گرد و خاک در برخی از نقاط کشور

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از وزش باد شدید، گردوخاک و کاهش کیفیت هوا طی پنج روز آینده در نقاط مختلف کشور خبر داد.
وزش باد و گرد و خاک در برخی از نقاط کشور

تاخت و تاز متخلفان در «سیوک»

خبر خوبی است که یک منطقه به ردهٔ منطقه حفاظت شده ارتقا پیدا کند ولی برای سیوک این خبر،‌آغازی برای اتفاقات مثبت نبود. نه تنها اتفاقی در رده حفاظتی آن رخ نداد بلکه عملا بعد از چند سال پاسگاهی که در منطقه ساخته شده بود رها شد تا تخریب و بالطبع منطقه حفاظت شده رها شود. «سیوک» منطقه‌ای است که فقط نام «حفاظت شده» را یدک می‌کشد. نه دولت‌ها در سرنوشتش تاثیر داشتند و نه رفت و آمد مدیران مختلف. «سیوک» مانده با انبوهی از مشکلات محیط زیستی و مردمی که عاشقانه دل به این خاک دارند و در هر آتش‌سوزی به دل آتش می‌زنند تا جنگل را نجات دهند.
تاخت و تاز متخلفان در «سیوک»

کشاورزی شهری؛ مسیری پایدار برای خروج از بحران غذایی

|پیام ما| گزارش اخیر وزارت کشاورزی نیجریه پیش‌بینی می‌کند که حداقل ۳۱.۵ میلیون شهروند ممکن است بین ژوئن تا آگوست امسال دچار بحران غذایی و تغذیه شوند. این داده‌های نگران‌کننده، شدت بحران غذایی را که به تدریج در چند سال گذشته تشدید شده است، نشان می‌دهد. قیمت بالای میوه‌ها و سبزیجات و کاهش عرضه آنها در بازارهای محلی قابل مشهود است؛ وضعیتی که آینده تیره‌ای را برای نیجریه به تصویر می‌کشد.
کشاورزی شهری؛ مسیری پایدار برای خروج از بحران غذایی

حکم حبس و جریمه نقدی برای یک فعال محیط‌زیست

|پیام ما| «یوسف فرهادی بابادی» یکی از فعالان محیط‌زیست کشور، از تیرماه پارسال به‌دلیل مواضع منتقدانه‌اش در حوزۀ محیط‌زیست، درگیر پروندۀ شکایتی شده که هنوز حکم نهایی برای آن صادر نشده است.
حکم حبس و جریمه نقدی برای یک فعال محیط‌زیست

دفاع خونین از جنگل «گیسوم»

بامداد هفتم مرداد، دو جنگلبان با شنیدن صدای اره موتوری و افتادن درخت در منطقۀ جنگلی گیسوم تالش، متوجه سه قاچاقچی درحال‌ بریدن درخت شدند. یکی از قاچاقچیان با اره موتوری روشن به جنگلبانان حمله و یکی از آن‌ها را از ناحیۀ دندان، زبان، دست، صورت و پا مجروح کرد. آن‌ها پس از این حمله،‌ بدون برداشتن محمولۀ چوب‌ها، از منطقۀ درگیری متواری شدند. با وجود تاریکی هوا و انبوهی جنگل، جنگلبان دوم موفق به برداشتن پلاک خودروی قاچاقچیان شد و هر سه نفر ظرف ۷ ساعت بعد از حادثه، شناسایی و دستگیر شدند. سه متخلف مدت زیادی در بازداشت نماندند و کمتر از ۴۸ ساعت بعد با قرار وثیقه آزاد شدند.
دفاع خونین از جنگل «گیسوم»

هشدار هواشناسی نسبت به افزایش دمای هوای تهران و خطر گرمازدگی

اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به افزایش دمای هوای تهران تا پنجشنبه (۱۸ مرداد) و افزایش نسبی اشعه ماوراء بنفش خورشید (UV) خطر گرمازدگی خبر داد.
هشدار هواشناسی نسبت به افزایش دمای هوای تهران و خطر گرمازدگی

مستدل و قانونی حرف بزنیم

دو سال قبل، بعد از حواشی رخ‌داده در جریان راه‌اندازی پتروشیمی میانکاله، «حسینعلی ابراهیمی کارنامی» از ریاست محیط‌زیست استان مازندران کنار گذاشته شد. فعالان استانی آن زمان به عملکرد این مدیر استانی در جریان راه‌اندازی پتروشیمی انتقاداتی داشتند و او را همراه محیط‍‌زیست نمی‌دانستند. او حالا اما می‌گوید آن زمان مطابق قانون عمل کرده و به نادرست توپ از سوی سازمان مرکزی در زمین استان انداخته شده بود و اگر درحال‌حاضر خودش به ریاست سازمان حفاظت محیط‌زیست برسد، سعی می‌کند این رویه‌ها را اصلاح کند. او حالا کاندیدای پست ریاست سازمان حفاظت محیط‌زیست است؛ مردی ۵۲ ساله که از کارشناسی کار را در منابع طبیعی و محیط‌زیست شروع کرده و بعد در سال ۸۴ ریاست محیط‌زیست شاهرود، سال ۸۵ مدیرکل محیط‌زیست استان سمنان، سال ۱۳۹۳ مدیرکل محیط‌زیست استان فارس و بعد مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی شده است. او استان‌های متنوعی را دیده و آخرین پست مدیریتی‌اش هم مدیرکل محیط‌زیست استان مازندران بوده و معتقد است مدیران سازمان با وجود همۀ انتقادات و سختی‌هایی که متحمل می‌شوند، درد مجموعه را می‌فهمند و این نکتۀ مهمی برای ریاست یک سازمان است.
مستدل و قانونی حرف بزنیم

تنفس در غبار

سازمان هواشناسی کشور، آغاز این هفته را نیز با هوایی با غلظت بالای گردوغبار در سیستان‌وبلوچستان به‌ویژه در شهرستان‌های زابل، زهک، هامون، نیمروز و هیرمند، پیش‌بینی‌ کرده است. در حالی غبار در این مناطق با بادهای صدوبیست‌روزه تشدید شده است، که کمتر از دو ماه قبل، دفتر محیط‌زیست سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی، در مورد افزایش خطر ابتلا به سرطان با تنفس گرد‌وغبار غلیظ با ترکیبات موجود در زیرگردهایی که در استان سیستان‌وبلوچستان به هوا بلند می‌شوند، هشدار داده بود و تأکید کرده بود، همۀ افرادی که در معرض این پدیده هستند، باید آزمایش‌های غربالگری سرطان را جدی بگیرند. بااین‌حال نه وزارت نیرو طی چند سال گذشته برای غبارهایی با منشأ داخل اقدام مؤثری انجام داده است و نه وزارت خارجه برای منشأ خارجی ریزگردها؛ تنها اقدام وزارت بهداشت، ارائۀ آمارهای کلی از بستری در بیمارستان‌ها بوده است.
تنفس در غبار