نامه انجمن‌های معماری و مرمت به رئیس‌جمهور:

تخریب بافت تاریخی شیراز را متوقف کنید





۸ دی ۱۴۰۰، ۰:۲۲

انجمن‌های علمی معماری، مرمت و شهرسازی کشور در نامه‌ای نگرانی درباره تخریب‌های سازمان یافته و گسترده در گذشته و امروز بافت تاریخی شیراز را به اطلاع رئیس‌جمهور رساند.
به گزارش مهر، اتحادیه انجمن‌های علمی معماری، مرمت و شهرسازی کشور زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره موضوع تخریب بافت تاریخی شیراز نامه‌ای به ابراهیم رئیسی نوشت.
در بخشی از این نامه آمده است:
«تخریب‌های گسترده‌ای در بافت تاریخی شهر شیراز در این سال‌ها تحت عنوان توسعه حرم صورت گرفته؛ که با تأسف بسیار اکثر بناهای جایگزین، کاربری‌های تجاری داشته و به نوعی پاساژسازی و مال‌سازی با عنوان توسعه حرم صورت گرفته است. این سوداگری شهری گسترده متأسفانه قصد توقف نداشته و هر روز به بهانه‌های مختلف و با طرح‌های عجولانه و بدون کارشناسی، بخش‌های بزرگی از بافت تاریخی شیراز با پیشینه هزارساله و هم‌پیوند با هویت ایرانی – اسلامی را به عنوان توسعه حرم، اما با مقاصد پشت پرده مالی و سوداگری نابود کرده است.پروژه ناموفق بین‌الحرمین که پس از سال‌ها هیچ رونق و اعتلایی به مفهوم زیارت نداده، درس عبرتی برای متولیان امر نشده است و همچنان به دنبال مداخلات بزرگ مقیاس در محدوده حرم و تخریب تاریخ و فرهنگ شیراز هستند. در آخرین طرحی که برای این بافت ارزشمند تاریخی برنامه‌ریزی شده است، ایجاد یک صحن بزرگ بین حرم شاه‌چراغ (ع) و حرم سید علاالدین حسین (ع) است که با تخریب ۵۷ هکتار (۵۷۰ هزار مترمربع) از بافت تاریخی و از بین رفتن صدها خانه‌ی ثبت ملی و ارزشمند همراه خواهد بود. تخریب مواریث فرهنگی و تاریخی این سرزمین توسط هر جایگاه، سازمان یا مقام مسئولی، خیانت به فرهنگ، تاریخ و هویت این سرزمین است.آنچه که باعث تاسف بسیار است، این حقیقت غیرقابل کتمان بوده که موارد بسیاری از تملک‌ها و تصاحب‌های خانه‌های این بافت تاریخی به زور و با حکم دادگاه و یا قطع خدمات شهری نظیر برق و گاز جهت فشار برای تخلیه خانه‌ها و در کل با عدم رضایت ساکنان همراه بوده و به نوعی بخش‌هایی از توسعه حرم مطهر به صورت غصبی اتفاق افتاده است و قطعاً ارواح طیبه امامزادگان عظیم‌الشان مدفون در این شهر مذهبی تاریخی نیز راضی به توسعه حرم به این شکل نیستند و در ثانی، حتی اگر این تخریب‌ها با رضایت مالکان اتفاق افتاده باشد، اموال فرهنگی و تاریخی جز سرمایه‌ها و ثروت‌های فرهنگی کل مردم جامعه محسوب می‌شود.»
این نامه در آخر می‌گوید: «اتحادیه‌ی انجمن‌های علمی دانشجویی معماری، مرمت و شهرسازی ایران به نمایندگی از دانشجویان سراسر کشور در این سه رشته، تقاضامند است هرچه سریع‌تر نسبت به توقف اقدامات مخربانه در بافت تاریخی شهر شیراز و حفاظت و مرمت بناهای ارزشمند آن و ترویج مفاهیم «زیست مومنانه در جوار حرم مطهر شاه‌چراغ» و «گردشگری زیارت محور با تاکید بر حفاظت از ارزش‌های تاریخی و فرهنگی» دستورات، اقدامات و پیگیری‌های لازم را مبذول کنید.»

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

محدودسازی اینترنت  توسعه اینترنت روستایی را  کُند می‌کند

وزیر ارتباطات در نخستین نشست خبری خود مطرح کرد

محدودسازی اینترنت توسعه اینترنت روستایی را کُند می‌کند

تابستانی گــــــرم‌تر از همیشه

هواشناسی هشدار داده که بارش‌های امسال سدها را پر کرده است اما تابستان پیش‌رو گرم‌ترین فصل سال‌های اخیر خواهد بود

تابستانی گــــــرم‌تر از همیشه

وقتی تاب‌آوری کافـــــی نیست

وقتی تاب‌آوری کافـــــی نیست

گیشـــــــه زنده شــد؟

نگاهی به وضعیت گیشه سینما و تئاتر در روزهای پس از جنگ

گیشـــــــه زنده شــد؟

سرنوشت مبهم یک کار خیر

گزارش «پیام ما» از پرونده خرید تجهیزات برای بیمارستان «لامرد»که به اختلافی طولانی کشید

سرنوشت مبهم یک کار خیر

کنکوری‌ها در انتظار یک تاریخ قطعی

بلاتکلیفی دانش‌آموزان در سایه جنگ

کنکوری‌ها در انتظار یک تاریخ قطعی

سمت درست تاریخ

به بهانه برگزاری دادگاه پژمان جمشیدی؛ چرا درک فرد آزاردیده از تجاوز و همراهی با او برای ما مشکل است؟

سمت درست تاریخ

نغمه‌هایی که از دریا می‌آینــــــد

گفت‌وگو با «سید فؤاد توحیدی»، پژوهشگر موسیقی نواحی درباره ریشه‌های جغرافیایی و فرهنگی نغمه‌های جنوب

نغمه‌هایی که از دریا می‌آینــــــد

نگاهی به دغدغه‌های محیط‌زیستــی از دریچه تصاویر

«محیط‌زیست از نگاه هنرمندان» منتشر شد

نگاهی به دغدغه‌های محیط‌زیستــی از دریچه تصاویر

خیابان؛ عرصه مشترک یا میدان تقابل؟

در گفت‌وگو با «مهرداد زواره‌محمدی» معمار و پژوهشگر مطرح شد

خیابان؛ عرصه مشترک یا میدان تقابل؟

بیشترین نظر کاربران

سرنوشت مبهم یک کار خیر

سرنوشت مبهم یک کار خیر