پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | سه غذای سالم که ممکن است برای روده خوب نباشد

سه غذای سالم که ممکن است برای روده خوب نباشد





۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۷:۱۹

سه غذای سالم که ممکن است برای روده خوب نباشد
مواد غذایی سالم می‌تواند باعث ایجاد برخی مشکلات در بدن گردد. روشی که در آن غذا هضم شده و سپس جذب می‌گردد تا حد زیادی به میکروبیوم‌های هر فردی بستگی دارد. این موارد نیز تحت تاثیر فاکتورهای مختلفی قرار دارند. برخی از این فاکتورها همچون تغذیه با شیر مادر، مقدار فیبری که دریافت می‌کنید یا مصرف شکر در رژیم غذایی می‌تواند بر روی این موضوع تاثیر بگذارد. نتیجه این است که حتی مواد غذایی سالم نیز می‌تواند در برخی از افراد مشکل زا باشد. در این مقاله قصد داریم برخی از مواد غذایی سالم را معرفی کنیم که ممکن است باعث ایجاد مشکل در بدن برخی از افراد شود. در ادامه نیز سعی می‌کنیم روش‌هایی را برای بهره مندی از مزایای تغذیه‌ای آن‌ها بیان کنیم:
آرد سبوس دار:
آرد سبوس دار به خاطر داشتن فیبر بالا یک منبع غذایی عالی است. اگرچه این ماده بسیار مغذی است؛ اما در برخی از افراد می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. تمامی آردها (حتی آرد سبوس دار)دارای فیبر کافی برای پایدار نگه داشتن سطح قند خون نیستند. زمانی که آرد را به صورت سریع هضم می‌کنید، قند خون شما افت می‌کند. در این حالت بدن به جای اینکه در حالت هضم یا استراحت قرار گیرد وارد حالت مبارزه یا دفاعی می‌شود. همین امر نیز می‌تواند مشکلات گوارشی برای فرد ایجاد نماید. در عوض می‌توان به جای مصرف غذاهایی که از آرد تهیه شده‌اند، از حبوبات و غلات به شکل کامل( همچون برنج، کینوا ،ارزن و غیره) استفاده نمود.
کلم بروکلی، گل کلم،کلم و سایر خانواده کلم‌ها: سبزیجات منبع بسیار سالمی برای بدن هستند. اما باید به این نکته توجه داشت که برخی از سبزیجات حاوی نشاسته هستند که ممکن است باعث ایجاد مشکلات گوارشی گردند. این نشاسته‌ها اسمزی هستند به این معنا که آن‌ها آب را وارد دستگاه گوارش خواهند کرد. برای بیشتر افراد این موضوع باعث ایجاد مشکل نمی‌شود؛ اما در برخی از افراد می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی همچون درد، نفخ یا اسهال شود. در عوض می‌توان از سبزیجات و میوه‌هایی استفاده کرد که دارای نشاسته اندکی هستند.(همچون فلفل دلمه‌ای، هویج، خربزه، گوجه فرنگی، خیار، موز و مرکبات در برخی از موارد افرادی که با خوردن غذاهای نشاسته دار مشکلات گوارشی را تجربه می‌کنند، ممکن است مشکلات میکروبیومی داشته باشند که در آن باکتری‌های خوب از روده بزرگ به روده کوچک مهاجرت کرده است. رفع این مشکل می‌تواند تحمل فرد را برای مصرف غذاهای نشاسته دار افزایش دهد.
غذاهای تخمیری:
ب غذاهایی همچون کیم چی و کلم ترش، سرشار از باکتری‌های خوبی هستند که میکروبیوم بدن را تغذیه می‌کنند. با این حال، غذاهای تخمیری همچنین حاوی هیستامین نیز می‌باشند که می‌تواند در برخی از افرادی که دارای هیستامین اضافی هستند، ایجاد مشکل کند. این مشکل زمانی رخ می دهد که فرد آنزیم مورد نیاز برای شکستن آن را نداشته باشد یا به خاطر رشد بیش از حد برخی از باکتری‌ها، هیستامین بیشتری در بدن وجود داشته باشد. وجود مقادیر زیاد هیستامین می‌تواند باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک شود. البته این مورد در ایجاد اسهال، درد شکمی، نفخ و سوزش سردل نیز نقش دارد.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر