پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | «محرم» از محیط زیست غافل نشویم

«محرم» از محیط زیست غافل نشویم





۱۱ شهریور ۱۳۹۸، ۱۰:۰۹

«محرم» از محیط زیست غافل نشویم

چنانچه امکان شست‌ و شو ظروف معمولی وجود دارد، از ظروف یک بار مصرف کمتر استفاده شود.

بخشنامه نظارتی در ایّام محرم و صفر به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده و حوزه بهداشت هر دانشگاهی از اول  ماه محرم، موظف به اجرای این بخشنامه و اعزام تیم‌های بازرسی برای کنترل موارد تاکید شده در این بخشنامه است. در واقع، براساس این ابلاغیه دانشگاه‌های علوم پزشکی موظف به بسیج تیم‌ های ثابت و سیار خود برای این ایّام هستند.

استقرار ۳۰ تا ۳۵ تیم برای کنترل موکب‌ ها

فرهادی معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درخصوص فعالیت‌ های درون مرزی مرکز سلامت محیط در ایّام محرم افزود: فعالیت‌های درون‌ مرزی وسیع ‌تر و در سراسر کشور خصوصا در استان‌ های ایلام، اهواز، آبادان، کرمانشاه (در صورت راه‌اندازی مرز خسروی) انجام می‌ شود. به دنبال این فعالیت‌ها، پایانه‌های مرزی، سرویس‌های بهداشتی، بهداشت مسکن و کنترل آب و غذا در مسیری که زائران از این پایانه‌ها به سمت کربلا و نجف می ‌روند، کنترل می‌ شود.

فرهادی درخصوص محورهای کنترل بهداشتی در ایّام محرم و صفر، گفت: توصیه ما به مردم در امور آشپزی در این ایّام، استفاده از آشپزهای حرفه‌ ای است چراکه این افراد کارت بهداشت دارند و آموزش‌ های لازم را جهت رعایت تمهیدات بهداشتی دریافت کرده‌اند.

 معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: در گام دوم بهداشت فردی کنترل می ‌شود. در این راستا، شست ‌و شوی دست‌ها و استفاده از لباس و روپوش مناسب جهت پخت و پز ضروری است. محور سوم، به رعایت بهداشت مواد اولیه غذایی در طبخ مانند گوشت و مرغ و نمک اختصاص دارد و تمام این موارد کنترل می ‌شوند. توصیه می شود برای تهیه و طبخ غذا، محصولات اولیه مناسب خریداری شده و خرید گوشت و مرغ نیز حتما در چرخه دامپزشکی انجام شود.

لزوم نگهداری مواد غذایی در ظروف آلومینیومی

فرهادی افزود: کنترل بعدی به بهداشت و سلامت ظروف و ابزاری مانند ظروف پخت و پز و یک بار مصرف مربوط است. ترجیح این است، چنانچه امکان شست‌ و شو و گندزدایی ظروف معمولی وجود دارد، از ظروف یک بار مصرف به دلایل زیست محیطی و آلودگی‌ هایی که در بهداشت محیط ایجاد می ‌کنند، کمتر استفاده شود. اما چنانچه از ظروف یکبار مصرف استفاده می شود، باید به نوع ظرف و خصوصیات آن به لحاظ تحمل درجه حرارت توجه شود.

وی افزود: برای نگهداری غذای داغ بهتر است از ظروف آلومینیومی استفاده کنند. برای نوشیدنی های سرد، لیوان های پلی اتیلنی شفاف و برای مایعات گرم، لیوان های گیاهی و کاغذی مناسب تر است. توجه شود که چنانچه شرایط گندزدایی ظروف معمولی وجود ندارد، بهتر است از ظروف یکبار مصرف استفاده شود. اما این نکته نیز قابل توجه است که از مواد اولیه نامرغوب و ظروف یکبارمصرف نامناسب به علت ارزان‌تر بودن به هیچ وجه استفاده نشود. غذای نذری که با استفاده از مواد نامرغوب تهیه می شود، بیشتر به سلامت عزاداران آسیب می رساند. ظروف یکبار مصرف مناسب دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت هستند.

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اضافه کرد: در بسیاری از موارد، مراسم عزاداری در منازل انجام می‌ شود اما در مواردی هم  این امور در مساجد، تکایا و هیات‌ ها صورت می گیرد. بر همین اساس نیز، همکاران ما می ‌توانند این امکان را از نظر سازه، وضعیت آب و فاضلاب و دفع پسماند، ارزیابی کنند و مشاوره‌ های لازم را ارائه دهند. توجه شود که ذبح دام در هیات‌ها و کوچه و خیابان انجام نشود چراکه خونابه‌های آن روان می شود و امکان دفع آن در سطح شهر وجود ندارد. بنابراین، خرید و ذبح دام از چرخه دامپزشکی انجام شود.

فرهادی با بیان اینکه تلفن ۱۹۰ رسیدگی به شکایات مردمی همواره فعال است، گفت: نظارت‌های بهداشت محیط در ایام محرم و صفر تشدید می‌شود و همکاران ما به صورت سرزده از هیئت‌ها، تکایا و مساجد بازدید خواهند کرد. این نظارت‌ها و کنترل‌ها از ابتدای محرم تا پایان صفر ادامه خواهد داشت. اوج این فعالیت‌ها نیز در ایّام قبل از تاسوعا و عاشورا و مراسم اربعین و ۲۸ صفر خواهد بود. تیم‌های ثابت و سیار نیز با حداکثر توان در این راستا بسیج شده‌اند.

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *