پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : میراث

مانع اختصاصی‌سازی و تخریب بافت تاریخی-صنعتی شهر آبادان شوید

جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی آبادان در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری خواستار جلوگیری از فرایند خصوصی‌سازی و خطر امحای بافت تاریخی منازل سازمانی شرکت نفت در محلات بریم و بوارده شدند.
مانع اختصاصی‌سازی و تخریب بافت تاریخی-صنعتی شهر آبادان شوید

«سوگواری در ینگ‌آباد» منتشر شد

«سوگواری در ینگ‌آباد» نوشته محمد طاووسی منتشر و راهی بازار کتاب شده است.
«سوگواری در ینگ‌آباد» منتشر شد

مرمت مسجد تاریخی امام خمینی (ره) بروجرد

معاون میراث فرهنگی لرستان از مرمت مسجد تاریخی امام خمینی (ره) بروجرد در راستای حفاظت و مرمت بناهای تاریخی استان خبر داد.
مرمت مسجد تاریخی امام خمینی (ره) بروجرد

تکمیل مصائب «مسجد جامع عباسی»

میراث چندهزارسالۀ اصفهان، سال‌هاست که درگیر فرونشست شده‌اند، اما لابه‌لای این آسیب‌های بی‌درمان! گاهی چالش‌های دیگر هم رخ می‌دهد که عامل تخریب بیشتر و فرسودگی میراث ماندگار این شهر است. میدان «نقش‌جهان»، مساجد و پل‌های این شهر، به‌دلیل برداشت آب‌های زیرزمینی، فرونشست قابل‌توجهی را تجربه می‌کند. اما حالا «مسجد جامع عباسی» درگیر یک معضل جدید هم شده؛ نشست زمین و آسیب به پایه‌های مسجد، به‌دلیل فرسودگی سامانۀ فاضلاب. این درحالی‌است که متخصصان بارها تأکید کرده‌اند، باتوجه‌به حساسیت سازه‌های تاریخی این مسجد، فرونشست می‌تواند سبب ترک، چرخش ساختمان و آسیب جدی و حتی تخریب سازه‌ای آن شود.
تکمیل مصائب «مسجد جامع عباسی»

اختصاص اعتبار ۴۳ میلیارد تومانی به محور ساسانی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از اختصاص اعتباری بالغ‌ بر ۴۳ میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های حفاظتی و مرمتی محور ساسانی این استان خبر داد.
اختصاص اعتبار ۴۳ میلیارد تومانی به محور ساسانی

روزگار سپری‌ شدۀ کیسه‌بافی

صنایع‌دستی در روزگار گذشته مانند عصر حاضر، یک کالای لوکس یا گران‌قیمت که بیشتر کاربری تزئینی داشته باشد، به حساب نمی‌آمد. هنرهای دستی چنان با زندگی بشر درآمیخته بود که وقتی در آستانۀ فراموشی قرار گرفت، یادمان آمد باید برای حفظ و احیاء آن دست‌به‌کار شویم. هنر «کیسه‌بافی» هم از گزند فراموشی در امان نمانده و حالا باید راه‌ورسم آن را از زبان برخی اهالی روستا بشنویم.
روزگار سپری‌ شدۀ کیسه‌بافی

پایه‌های «مسجد جامع عباسی» در حال نشست است

سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان از نشست پایه‌های مسجد جامع عباسی به سبب فرسودگی سامانه فاضلاب خبر داد.
پایه‌های «مسجد جامع عباسی» در حال نشست است

نشانه‌هایی از عصر آهن در تپه تاریخی علیشار

معاون اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی، از یافته‌های سفالی در عملیات کاوش در تپه تاریخی علیشار که نشان از زندگی در عصر آهن دارد، خبر داد.
نشانه‌هایی از عصر آهن در تپه تاریخی علیشار

ورود شهرداری به حریم «آزادی»

«آزادی» را نمی‌توان از راه دور دید. سازه‌های شهرداری حریم بصری این برج را مخدوش کرده و تصاویر منتشرشده نشان می‌دهند که سنگ‌فرش‌های حریم اطراف آن به‌دلیل نصب این سازه‌ها کنده شده است. نامۀ سرپرست برج آزادی خطاب به شهردار منطقۀ ۹ نیز نشان می‌دهد، سوراخ‌کردن و جای‌گذاری پیچ (رول‌بولت‌کردن) در سنگ سطح کف عرصۀ میدان آزادی، باعث تخریب سنگ‌ها شده. اما سرپرست برج آزادی در گفت‌وگو با «پیام ما» مدعی است که آسیبی به خود بنا وارد نشده و شهرداری برای رفع این آسیب اقدام کرده است. این اتفاق درحالی‌است که برج آزادی، به‌عنوان نماد پایتخت و حتی به‌عنوان یک نماد ملی، در سال ۱۳۵۳ به ثبت ملی رسیده و چنین اقدامی خلاف قانون است.
ورود شهرداری به حریم «آزادی»

رد پای یک نهاد در تخریب غسالخانۀ «عمو زین‌الدین»

|پیام ما| سال ۱۳۹۹ که ماجرای تغییر کاربری غسالخانۀ «عموزین‌الدین» مطرح شد، «محمد فروغی» یکی از معتمدان محله و عضو هیئت امنای مسجد «حاج آخوند»، به «ایسنا» گفته بود که اهالی محل بخشی از قبرستان را حصارکشی کرده‌اند و انتظار داریم بنای غسالخانه که به ثبت ملی هم رسیده است و مزار تعدادی از شخصیت‌ها در این محل وجود دارد، حفظ شود. محلی‌ها می‌گفتند کتیبه‌ای در غسالخانه بوده که به‌یک‌باره ناپدید شده است. «مجید رضازاد عموزین‌الدینی» مورخ تبریزی که اصالتً اهل محلۀ «عموزین‌الدین» هم هست نیز، همان موقع گفته بود ساماندهی قبرها به‌علت تاریخی‌نبودن این قسمت، شاید عیبی نداشته باشد، اما حفظ و مرمت غسالخانه مهم است؛ انتظاری که برآورده نشد و حالا مسئولان تبریز پیگیر عاملان تخریب غسالخانه‌ای هستند که ثبت ملی شده بود.
رد پای یک نهاد در تخریب غسالخانۀ «عمو زین‌الدین»