وضعیت قرمز آبِ پایتخت

وزیر نیرو: زمان برای مقابله با کم‌آبی اندک است، سخنگوی صنعت آب: صرفه‌جویی‌ها کافی نبود





وضعیت قرمز آبِ پایتخت

۲۲ تیر ۱۴۰۴، ۱۵:۱۵

از نظر حجم مخازن سد امیر امیرکبیر ۵۸ درصد، لار ۳۴ درصد و طالقان ۳۲ درصد، ترکیب سدهای لتیان و ماملو هم ۴۷ درصد نسبت به سال قبل عقب است و این نشان می‌دهد سال آبی بسیار سختی را داریم. اینها اعدادی است که روز گذشته سخنگوی صنعت آب کشور اعلام کرده است. هم‌زمان وزیر نیرو نیز هشدار داده است شرایط آبی تهران و البرز وخیم است و برای جبران کم‌آبی نیز زمان اندکی باقی مانده است. مدیران آبی کشور می‌گویند نیاز به افزایش میزان صرفه‌جویی در مصرف آب وجود دارد، وگرنه روزهای دشوارتری از راه خواهد رسید.

با عبور تقویم از میانه تیر و نزدیک شدن به پایان نخستین ماه تابستان، تقریباً چشم امید مدیران آبی کشور از آسمان برای بارش و بهبود نسبی در وضعیت سدهای کشور برداشته شده است. روز گذشته سخنگوی صنعت آب در مورد وضعیت آب سدهای پایتخت و لزوم صرفه‌جویی بیشتر هشدار داده است و اکنون وزیر نیرو می‌گوید باید مصرف را کم کنیم.

«عباس علی‌آبادی» که از طرح انتقال آب طالقان به تهران بازدید می‌کرد، اعلام کرد در شرایطی که استان‌های تهران و البرز با یکی از خشک‌ترین سال‌های خود در شش دهه اخیر مواجه هستند و کاهش ۴۷ درصدی نزولات جوی در کنار افت بی‌سابقه ذخایر سدها زنگ خطر کمبود آب را در این مناطق پرجمعیت به صدا درآورده است، دولت چهاردهم و وزارت نیرو در تلاش‌اند تا با اجرای پروژه‌های اساسی نسبت به حل بلندمدت این چالش اقدام کنند.

وب‌سایت خبری وزارت نیرو به‌نقل از علی‌آبادی نوشت: «دولت چهاردهم اجرای طرح‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت متعددی را در دستورکار قرار داده است که یکی از مهمترین این طرح‌ها، خط دوم پروژه آبرسانی طالقان به تهران است؛ پروژه بزرگی که از آن به‌عنوان راه‌حلی میان‌مدت برای جبران کسری منابع سد کرج و تأمین آب شرب استان‌های تهران و البرز یاد می‌شود. با بهره‌برداری از این سامانه، سالانه حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب از رودخانه طالقان به تصفیه‌خانه‌های تهران و کرج منتقل می‌شود و امکان مانور این دو کلانشهر کشور را در تأمین آب شهروندان افزایش می‌دهد.»

وزیر نیرو همچنین در نشستی که با مدیران آبی البرز و تهران داشت، گفت: «تهران در یکی از خشک‌ترین دوره‌های خود قرار دارد و ذخایر سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت به‌شدت کاهش یافته است. دولت با جدیت اجرای پروژه آبرسان طالقان به تهران را دنبال می‌کند و خوشبختانه فاز نخست آن در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد. زمان برای مقابله با کم‌آبی محدود است، اگرچه پروژه‌های متعددی در دست اجراست، اما عبور از تابستان سخت پیش رو نیازمند همراهی جدی مردم در کاهش مصرف آب است. انتظار داریم شهروندان تهران و کرج با صرفه‌جویی حتی جزئی، در این مسیر به دولت کمک کنند. با وجود محدودیت منابع، دولت در تلاش است تا با اقدامات زیرساختی امنیت آبی دو کلانشهر کرج و تهران را تضمین کند، اما تحقق کامل این مهم نیازمند همراهی مشترکان و صرفه‌جویی در مصرف آب است.»

روز گذشته «عیسی بزرگ‌زاده»، سخنگوی صنعت آب کشور، نیز در مورد وضعیت وخیم آبی در تهران هشدار داد و اعلام کرد کاهش و صرفه‎‌جویی در مصرف به‌قدر کفایت نبوده است: «به‌رغم اینکه پیش‌بینی شده بود در استان تهران در ماه‌های اردیبهشت و خرداد بارش نرمال داشته باشیم، این اتفاق نیفتاد و مجموع بارش‌های دریافتی از ابتدای سال آبی تا ۲۰ تیرماه حدود ۱۵۰ میلی‌متر ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۳۴ درصد کاهش و نسبت به بلندمدت ۴۴ درصد کاهش داشته‌ایم.» 

بنابر اعلام بزرگ‌زاده از نظر حجم مخازن سد امیر امیرکبیر ۵۸ درصد نسبت به سال قبل عقب‌تر است، لار ۳۴ درصد، طالقان ۳۲ درصد، ترکیب سدهای لتیان و ماملو هم ۴۷ درصد عقب است و این نشان می‌دهد سال آبی بسیار سختی را داریم: «از زمستان سال قبل در اطلاع‌رسانی‌های مختلف از مردم استان تهران، البرز و بخش‌هایی از استان قزوین که از سدهای پنجگانه آب دریافت می‌کنند، خواستیم با مدیریت مصرف کمک کنند، اما کاهش مصارف ناشی از مدیریت مصرف مطلقاً کافی نبود و ما بیم داریم که با کمبود آب، رفاه مردم در تهران، البرز و نواحی که از سدهای پنجگانه مصرف می‌کنند، کاهش یابد. از همه شهروندان می‌خواهیم مدیریت مصرف آب را در سرلوحه قرار دهند و مصرف را کاهش دهند که تاب‌آوری منابع بیشتر شود و شرایط آبی بیش از گذشته سخت نشود.»

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مسیر ناهموار احیای دریاچه ارومیه

انتقاد پزشکیان از نبود اطلاعات دقیق و نقشه جامع آب برای مدیریت منابع

مسیر ناهموار احیای دریاچه ارومیه

احیای ارومیه در گرو حکمرانی علمی آب

در نشست احیای دریاچه ارومیه با حضور پزشکیان مطرح شد

احیای ارومیه در گرو حکمرانی علمی آب

آمادگی کامل آبفا اهواز برای مقابله با تنش آبی تابستان

مدیریت منابع آب در مرکز خوزستان اعلام کرد

آمادگی کامل آبفا اهواز برای مقابله با تنش آبی تابستان

ناظرانی که از برداشت آب سود می‌برند

حکمرانی آب در دام تعارض منافع

ناظرانی که از برداشت آب سود می‌برند

یک دانش، دو سرنوشت

قنات در ایران فراموش شد، آموناس در پرو سیاست‌گذاری شد

یک دانش، دو سرنوشت

کشف سازه تاریخی «قیرخ ایاخ» در قنات اهر

کشف سازه تاریخی «قیرخ ایاخ» در قنات اهر

جریان پایه زاینده‌رود قطع نمی‌شود

شرکت آب منطقه‌ای اصفهان

جریان پایه زاینده‌رود قطع نمی‌شود

روزانه ۴۳۱ هزار مترمکعب بدون تصفیه وارد محیط می‌شود

توسعه تصفیه‌خانه‌های فاضلاب خوزستان در دستور کار

روزانه ۴۳۱ هزار مترمکعب بدون تصفیه وارد محیط می‌شود

«بازنگری در مدیریت آب؛ حساب‌های ملی آب ابزار حکمرانی پایدار»

مدیریت منابع آب

«بازنگری در مدیریت آب؛ حساب‌های ملی آب ابزار حکمرانی پایدار»

زیر بارِ «آب‌بَــــــــری»

اهالی ۸ روستا در خراسان رضوی برای تأمین آب شرب، روزانه ۱۰ کیلومتر راه را تا نزدیک‌ترین شهر طی می‌کنند

زیر بارِ «آب‌بَــــــــری»

بیشترین نظر کاربران

نساجـی تشنـــــه آب

نساجـی تشنـــــه آب