پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بدون عنوان

بایگانی مطالب : شهر

تداوم وضعیت نارنجی هوای تهران

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد میانگین کیفیت هوای پایتخت هم‌اکنون (۲۴ مرداد) در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد.
تداوم وضعیت نارنجی هوای تهران

تبدیل خانه‌های تاریخی منطقه ۱۲ تهران به پاتوق معتادان

شهردار منطقه ۱۲ تهران بیان کرد: در حوزه گردشگری بیشترین همکاری با وزارت گردشگری شد؛ بگونه‌ای که سازمان میراث قرار شد که از سرچشمه تا خانه کاظمی مسیر گردشگری ایجاد کند و در مورد احیای خانه های تاریخی جلسات زیادی با احیاگران داشتیم تا این خانه‌های میراثی که تبدیل به پاتوق کارتن خواب‌ها شده است، ساماندهی شود.
تبدیل خانه‌های تاریخی منطقه ۱۲ تهران به پاتوق معتادان

آیندۀ شهرهای هوشمند

از آنجایی که جهان شاهد مهاجرت بی‌سابقه‌ای از روستاها به مناطق شهری است، شهرها با یک چالش بزرگ روبه‌رو هستند: چگونه جمعیتی که دائماً درحال رشد هستند را در خود جای دهند؟ این پدیده، بر منابع، زیرساخت‌ها و خدمات شهری فشار زیادی وارد می‌کند. باتوجه‌به این موضوع چالش‌برانگیز، ظهور فناوری‌های نوظهور مانند اینترنت اشیاء (IoT)، تجزیه و تحلیل داده‌ها و هوش مصنوعی (AI)، ابزار بالقوه‌ای هستند که پاسخی مؤثر به چالش‌های شهری معاصر را ممکن می‌سازند.
آیندۀ شهرهای هوشمند

هاری درمان ندارد

هاری درمان ندارد و به آن بیماری بدون علاج می‌گویند. وقتی سگ‌گزیدگی یا حیوان‌گزیدگی اتفاق می‌افتد، تزریق واکسن یکی از راه‌های درمان است، اما اگر به‌موقع نرسد یا واکسن‌ها که عموماً وارداتی هستند، به‌طور مناسب نگهداری نشوند و کیفیت و خاصیت خود را از دست بدهند، فرد مبتلا به هاری، فرصت بسیار کمی برای زندگی دارد. به‌همین خاطر کارشناسان حوزۀ بهداشت، توصیه‌های بسیاری می‌کنند تا جایی که ممکن است، از قرارگرفتن در معرض حیوانات وحشی خودداری کنیم. اما آخرین وضعیت هاری در ایران چگونه است و از نظر ابتلا در چه وضعیتی قرار داریم؟ «محمدرضا شیرزادی» رئیس ادارۀ مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان وزارت بهداشت، دراین‌باره به «پیام ما» گفت: بیماری هاری یک بیماری بومی در ایران است و متأسفانه گوشت‌خواران و پستانداران، به‌عنوان مخزن بیماری‌ هاری مطرح هستند. اگر این حیوانات فردی را مورد گزش و جراحت قرار بدهند، باعث می‌شود که بیماری به آن‌ها منتقل شود.
هاری درمان ندارد

لایحۀ پیشگیری از فرونشست‌ در انتظار تصمیم مجلس

|پیام ما| فرونشست‌ها به یکی از ابربحران‌های کشور تبدیل شده است که نه‌تنها شهر تهران، بلکه بسیاری از مناطق شهری و روستایی کشور را درگیر کرده است . کم آبی و خشکسالی، برداشت بی‌رویۀ آب از چاه‌ها و همچنین عدم مدیریت منابع آبی، به این چالش دامن می‌زند. بااین‌حال، شهر تهران به‌جز فرونشست‌ها، با فروریزش‌ها هم مواجه است؛ یعنی ریزش‌هایی که در اثر سیستم فرسودۀ آب شهری رخ می‌دهد. زیرساخت‌های شهری تهران وضعیت ناپایداری پیدا کرده‌اند. آخرین فرونشست در تهران، مربوط به میدان ونک بوده است و مشخص نیست فرونشست بعدی در کدام خیابان شلوغ تهران اتفاق بیفتد؟ چندی پیش «علی بیت‌اللهی» مدیر بخش زلزلۀ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در مورد فرونشست‌ها در گفت‌وگو با «پیام ما» تأکید کرده بود، شهرداری تهران با برعهده‌گرفتن مالکیت قنات‌های تهران، اقدام به ساماندهی موضوع فرونشست‌ها کند. همچنین آب و فاضلاب برای نوسازی و بهسازی شبکۀ آب شهری، اقدامی اساسی انجام دهد.
لایحۀ پیشگیری از فرونشست‌ در انتظار تصمیم مجلس

استانی‌شدن انتخابات شوراهای شهر در سال آینده عملیاتی می‌شود؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر مجلس استانی شدن انتخابات را در دستور کار قرار دهد و امسال آن را به تصویب برساند، در انتخابات سال آینده عملیاتی خواهد شد و در غیر این صورت به انتخابات دوره هفتم شوراها نمی‌رسد.
استانی‌شدن انتخابات شوراهای شهر در سال آینده عملیاتی می‌شود؟

ستیز با حمل‌ونقل پاک در تهران

در سال‌های نه‌چندان دور توسعهٔ استفاده از دوچرخه جزو طرح جامع تهران بود و قرار بود دوچرخه سهم یک و نیم درصدی در حمل‌ونقل شهر تهران ایفا کند. با این حال اکنون برخی مدیران شهری استفاده از دوچرخه در تهران را طرحی شکست‌خورده می‌دانند و با همین منطق پروندهٔ دوچرخه را بسته‌شده می‌دانند و تلاش‌های گذشته را هم ناشی از سلیقه شخصی قلمداد می‌کنند. آنها معتقدند به دوچرخه بهای زیادی داده شده است. سیدمحمد آقامیری، عضو شورای شهر تهران، بر این نظر است که شمار دوچرخه‌سوارهایی که در تهران تردد می‌کنند‌،‌ محدودند. بنابراین از نظر او ترویج این کار چندان سودمند نیست.
ستیز با حمل‌ونقل پاک در تهران

هوای تهران برای گروه های حساس ناسالم است

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا بر روی عدد ۱۱۲ قرار گرفته و هوای تهران برای گروه های حساس ناسالم است.
هوای تهران برای گروه های حساس ناسالم است

هوای پایتخت در شرایط «ناسالم» برای گروه‌های حساس

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد میانگین کیفیت هوای پایتخت هم‌اکنون در شرایط «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار دارد.
هوای پایتخت در شرایط «ناسالم» برای گروه‌های حساس

آسانسور ناایمن شهرداری

یک کارمند شهرداری به‌دلیل سقوط آسانسور در معاونت اجتماعی شهرداری منطقۀ ۱۸، جان باخت. تبعات وجود ساختمان‌های ناایمن، دامن شهرداری تهران را هم گرفته است. «ایمنی» در نهادی که خود باید مسئولیت حفاظت از جان شهروندان در مقابل چنین ساختمان‌هایی باشد، این‌گونه تعریف می‌شود و جان انسانی از دست می‌رود. تهران مانند بسیاری از شهرهای کشور، ساختمان‌های ناایمن کم ندارد. اما اینکه یکی از این ساختمان‌های ناایمن، جزو املاک و ساختمان‌های نهادی خود شهرداری باشد، محل بحث است. براساس آخرین آمار سازمان آتش‌نشانی تهران، در پایتخت ۷۵ ساختمان اداری و تجاری ناایمن همچون پاساژهای «شانزلیزه»، «ناهید» و فجر، «شرکت ژال» در خیابان شریعتی، «ساختمان هرمزان» در سعادت‌آباد، «مجتمع تجاری بوستان» در پونک و برخی پاساژهای بازار بزرگ تهران، از جمله «گرندهتل»، ساختمان‌هایی هستند که هنوز ایمن‌سازی نشده‌اند.در لیست بلندبالای آتش‌نشانی، ساختمان‌های دولتی اعم از بیمارستان و اماکن دولتی هم وجود دارد و فقط ساختمان‌های تجاری‌صنعتی نیستند، اما ناایمن‌ها، شهر پرتراکمی چون تهران را تهدید می‌کنند. سال گذشته رئیس کمیسیون عمرانی و شهرسازی شورای شهر تهران، در گفت‌وگو با برنامۀ «تهران ۲۰» از وجود ۱۱ هزار ساختمان ناایمن و شناسایی آن‌ها خبر داده بود که از نظر نهاد شهری، در مرحلۀ بحرانی قرار نداشتند، اما «پرخطر» شناخته می‌شدند. ساختمان‌های ناایمن از نظر فنی، اماکنی هستند که از لحاظ سازه، تأسیسات و موقع حریق، ایمنی لازم را ندارند.
آسانسور ناایمن شهرداری