سایت خبری پیام ما آنلاین | کشیت راه ندارد و مردم واقعاً در جهنم زندگی می‌کنند

کشیت راه ندارد و مردم واقعاً در جهنم زندگی می‌کنند





۱۳ بهمن ۱۳۹۴، ۲۲:۴۲

خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر
کشیت راه ندارد و مردم واقعاً در جهنم زندگی می‌کنند
بخش شصت و سه

در این شماره‌ روزنامه هم ادامه مروری بر اهم طرح‌ها و فعالیت‌های سومین دوره انجمن شهرستان کرمان را پی می‌گیریم.

آب لوله‌کشی غیر بهداشتی سلامت مردم سرآسیاب شش را به خطر انداخته
در روزنامه کیهان، گزارش جلسه انجمن شهرستان کرمان در خرداد 1357، با تیتر «برای بقای صنعت فرش، بانک تعاون قالی‌بافان تأسیس کنید» آمده است:
«انجمن شهرستان کرمان (محمد صنعتی) در جلسه اخیر خود از بی توجهی به صنعت فرش کرمان انتقاد کرد و محمود فخری عضو انجمن گفت: هنرمندان قالی‌باف درون خانه‌های خود زندانی شده‌اند و وام بانک‌ها به این قالی‌بافان نیز کفاف تأمین وسایل این گروه را نمی‌دهد. در جلسه اخیر انجمن شهرستان کرمان که به ریاست محمد صنعتی و حضور بخشدار بخش مرکزی تشکیل شد از مشکلات کمبود آب آشامیدنی در روستاها نیز انتقاد شد.
صنعتی رییس انجمن گفت: آب لوله‌کشی غیر بهداشتی سلامت مردم سرآسیاب شش را به خطر انداخته و اداره کل تعاون و امور روستاها در این زمینه از خود سلب مسئولیت کرده است. وی ضمن طرح این موضوع گفت: شش کیلومتر از آب لوله کشی این منطقه در جوی‌های کثیف و روباز روان است و اهالی هم ظاهراً آب آشامیدنی سالم می‌خورند، در حالی که در این مسیر شش کیلومتری اهالی لباس و ظرف می‌شویند.
وی همچنین اضافه کرد: جاده کرمان ـ زنگی‌آباد که مجری‌اش اداره تعاون بوده هنوز ساخته نشده، خراب شده است و به هیچ وجه قابل استفاده نیست. فخری نماینده راور توجه اعضا را به نابودی صنعت فرش کرمان جلب کرد و گفت: صنعت فرش باید در سطح وسیعی گسترش یابد و هنرمندان نیز مشمول بیمه‌های درمانی شوند. وی اضافه کرد: قالی‌بافان راور در خانه‌های خود حبس شده‌اند و فاقد کارگاه مجهز هستند. وی سپس به کمک‌های مالی به این گروه اشاره کرد و گفت: بانک‌ها تنها پانصد تومان به قالی‌بافان وام می‌دهند در حالی که با این پول نمی‌توان حتی وسایل اولیه را تهیه کرد. فخری هم چنین پیشنهاد کرد جلسه‌ای با شرکت مسئولین شرکت فرش و بازرگانی و تجار قالی تشکیل شود و برای گسترش این هنر نیز بانک تعاون قالی‌بافان تشکیل شود.
حسینی‌نسب گفت: در روستای قوام‌آباد کارشناس، محلی را تعیین کرد و یک حلقه چاه با هزینه 115هزار تومان حفر شد ولی از آب خبری نیست (1).
حسین‌زاده نماینده گلباف برای تعمیر دو دبستان و مدرسه راهنمایی تقاضای 44 هزار تومان کمک کرد و خواستار تأمین برق هنرستان این منطقه نیز شد. وی افزود: برای تأمین آب لوله‌کشی جوشان، هشتادان و سعدآباد نیز باید هر چه زودتر اقدام شود. رییس انجمن شهرستان در انتقاد از انجمن ده رشیدیه گفت: اعتباری برای ساختن یک باب مدرسه در اختیار انجمن ده این منطقه قرار داده‌ایم ولی اینان به بهانه نبودن آب در نزدیکی محل از ساختن مدرسه برای فرزندان خود، خودداری کرده‌اند.
حسینی در مورد ضرورت احیای صنعت قالی‌بافی گفت: باید جلوی ورود موکت و فرش‌های ماشینی گرفته شود. وی هم چنین به نبودن درمانگاه در خیابان مرکزی شهر اشاره کرد و گفت: خیابان شاهپور درمانگاه ندارد و باید از هفته‌ها قبل نوبت بگیرند.
در این جلسه خواسته‌های مردم سیرچ مبنی بر بخش شدن این منطقه و آسفالت و تقاضای تجهیز استادیوم ورزشی جانی‌آباد و ایجاد حمام جدید در روستای ده لولو مطرح شد و تصمیماتی در این موارد اتخاذ گردید.
صنعتی گفت: 35 هزار تومان اعتبار در اختیار تعاون و امور روستاها برای ایجاد حمام در خورند (راور) قرار گرفته ولی تا کنون اقدامی نشده است. وی افزود: در روستای همقاوند، حمام را نیمه تمام گذاشته‌اند و از حمام نوساز به جای طویله و آغل استفاده می‌شود و رختشوی‌خانه زنگی‌آباد نیز خوابگاه کارآموزان شده است.
رشیدفرخی نماینده بخش مرکزی در مورد لوله کشی آب سیدی گفت: مردم برای لوله‌کشی آب روستایشان نه پول دارند و نه می‌دهند و نگهداری موتور آبشان را نیز به عهده نمی‌گیرند.
محمد صنعتی در پاسخ گفته این عضو که با خنده دیگر اعضا روبرو شد گفت: مسئولیت موتور آب و گرفتن آب بها به عهده انجمن ده است و مردم باید برای لوله‌کشی روستایشان کمک کنند. در این جلسه از پراکندگی زباله در گوشه و کنار شهر انتقاد شد و گفته شد: گلباف تا پایان امسال قادر به استفاده از تلویزیون خواهد شد و برق مرکز حرفه‌ای این منطقه نیز تأمین می‌شود و از سوی آموزش و پرورش آزمایشگاه مرکزی در گلباف دایر خواهد شد» (2).
کشیت راه ندارد و مردم واقعاً در جهنم زندگی می‌کنند
در گزارش روزنامه آیندگان تیر ماه 1357، از جلسه انجمن شهرستان کرمان، با تیتر «در شرکت واحد اتوبوس‌رانی با پارتی‌بازی به افراد کار می‌دهند؛ حمله تند انجمن شهرستان کرمان به نابسامانی‌های شرکت واحد؛ اگر شرکت واحد خصوصی بود تا حالا صاحبان آن میلیونر شده بودند و سودجویان آلبالو را در جوپار کیلویی 20 ریال می‌خرند و 80 ریال می‌فروشند» آمده است:
«پنجاه و ششمین جلسه انجمن با حضور کلیه اعضا و به ریاست صنعتی تشکیل شد. ابتدا رییس انجمن درباره تأسیس بانک فرش که در دو جلسه قبل بحث گردیده بود و اقداماتی که در این مورد انجام شده صحبت کرد و نامه‌های رسیده به انجمن جهت اطلاع اعضا قرائت شد.
حسین‌زاده نماینده گلباف در مورد مشکلات و نارسایی‌های حوزه انتخابیه خود صحبت کرد و افزود: جاده گلباف پر از دست‌انداز است و خواستار شد در این مورد اقدام شود. فخری نماینده راور گفت: درمانگاه شیر و خورشید راور که سال قبل قرار بود افتتاح گردد هنوز افتتاح نشده و مرکز بهداری و بهزیستی راور فاقد دارو و شیر خشک است و این بخش فاقد ماما می‌باشد و به طور کلی وضع درمانی راور در هم و برهم است …
صنعتی رییس انجمن در پاسخ نماینده راور اظهار داشت درمانگاه شیر و خورشید راور آماده بهره‌برداری است و جمعیت شیر و خورشید بایستی از تهران پزشک اعزام نماید ولی هنوز اعزام نشده و همین مشکل را در گلباف داریم و از طرف جمعیت شیر و خورشید به بهداری و بهزیستی نامه نوشته‌اند شما پزشک معرفی نمایید تا استخدام کنیم. جهت رفع مشکل درمانی روستائیان نیز اقدام به ایجاد یک خانه پزشک سیار گردیده تا مشکلات درمانی روستائیان موقتاً برطرف گردد. شما می‌توانید کسانی را که مدرک تحصیلی کم‌تر از دیپلم دارند به بهداری و بهزیستی معرفی کنید تا پس از طی دوره شش ماهه مامایی مشغول به کار شوند. در این جا نامه مربوط به صالحی دبیر بازنشسته کرمان که توسط انجمن شهر کرمان به وی مأموریت داده شده تا به وضع شرکت واحد اتوبوس‌رانی کرمان رسیدگی کند قرائت شد و در پی آن اعضا هر یک به گونه‌ای از وضع اسفناک و درهم و برهم شرکت واحد اتوبوس‌رانی کرمان سخن گفتند. یکی از اعضا گفت: شرکت واحد کرمان محلی شده برای کسانی که بی‌کار هستند و یا پارتی بازی در این شرکت به آن‌ها کار می‌دهند.
حسینی نسب ضمن انتقاد از وضع مدیریت و عدم کارایی شرکت واحد کرمان اظهار داشت: مدیریت شرکت واحد بسیار نامطلوب است این شرکت دارای 45 دستگاه اتوبوس می‌باشد و 129 نفر پرسنل دارد چطور می‌خواهید این شرکت ورشکست نشود و همان طور که می‌دانیم دولت هرگز تاجر خوبی نبوده و بایستی به وضع این شرکت رسید. صالحی افزود: در رسیدگی که داشتم متوجه شدم در کارگاه مکانیکی این شرکت 11 نفر کار می‌کنند و ماهیانه مبلغ 58 هزار تومان هزینه دارد. مهدوی نماینده دیگر انجمن اظهار داشت: اول دعا کنید هیچ کاری دولتی نباشد اگر شرکت واحد خصوصی بود صاحبان آن هر کدام میلیونر شده بودند.
نعمت‌زاده نماینده انجمن گفت: مردم که یک سال انتظار دارند میوه‌ای به دست بیاید محصول به دست مشتی غارتگر و چپاول گر می‌افتد برای مثال آلبالو را در جوپار کیلویی 20 ریال می‌خرند و در کرمان 80 ریال می‌فروشند، مسئول این همه گرانی کیست؟ …
بخشدار شهداد که در این جلسه انجمن حضور داشت گفت: وظیفه خود می‌دانیم که از اعضای انجمن شهرستان که از بخش شهداد بازدید و از نزدیک با مشکلات مردم این بخش آشنا شدند تشکر نمایم. وی سپس در مورد کانال‌کشی آب از رودخانه گفت: مبلغ سی هزار تومان برای بقیه کانال‌کشی کمبود داریم که مورد تصویب اعضا قرار گرفت.
بخشدار شهداد اظهار داشت یکی از دهات شهداد به نام کشیت راه ندارد و مردم واقعاً در جهنم زندگی می‌کنند و تقاضا نمود جهت تسطیح راه کشیت گریدر در اختیار وی قرار دهند. او سپس گفت: زنی پنج شب پیش به علت درد زایمان و نرفتن دکتر از شهداد به کشیت فوت کرده است مسئول مرگ این زن بدبخت کیست؟ چرا مسئولین بهداری و بهزیستی رسیدگی نمی‌کنند؟
در پایان این جلسه پیرامون اتومبیل‌های دولتی که روی آن‌ها نوشته شده: اتومبیل دولتی، استفاده اختصاصی ممنوع بحث شد و ادهمی نماینده انجمن گفت: باید ترتیبی داده شود که مدیران کل خودشان رانندگی کنند و احتیاج به راننده نداشته باشند …
صنعتی رییس انجمن شهرستان کرمان در پایان از نمایندگان رسانه‌های گروهی تشکر کرد و گفت: رسانه-های گروهی مسئولیتشان در قبال مردم بیشتر است. در این جلسه بیلان کار یک ساله انجمن شهرستان کرمان جهت استحضار اعضا قرائت شد و نسخه‌هایی از آن در اختیار اعضای انجمن قرار گرفت» (4).

پی نوشت:
(1) ـ گویا مطلب مزبور در روزنامه‌ی کیهان اشتباه چاپ شده است. عبارت صحیح آن این است که 115 هزار تومان برای حفر یک حلقه چاه هزینه شده است (محمد صنعتی).
(2) ـ روزنامه کیهان، ‌دوشنبه 15 خرداد 1357، شماره 10481.
(3) ـ روزنامه آیندگان، پنجشنبه 8 تیر 1357، شماره 3155.
(4) ـ روزنامه آیندگان، پنجشنبه 8 تیر 1357، شماره 3155.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *