سایت خبری پیام ما آنلاین | سالِ شکست اقلیمی

یک سازمان خیریه بریتانیایی خسارت‌های ویرانگرترین رویدادهای آب‌وهوایی سال 2022 را بررسی کرد

سالِ شکست اقلیمی

پاتریک وات، مدیر اجرایی کریستین اید: پشت این ارقام دلاری، میلیون‌ها داستان از رنج‌های انسانی نهفته است. بدون کاهش عمده در انتشار گازهای گلخانه‌ای، این تلفات انسانی و خسارت‌های جانی افزایش خواهد یافت





سالِ شکست اقلیمی

۷ دی ۱۴۰۱، ۸:۲۶

|پیام ما|سیل کشنده پاکستان، خشکسالی طولانی‌مدت شاخ آفریقا، موج گرمای هند، آتش‌سوزی شیلی، توفان گرمسیری اروپا؛ ده‌ها رویداد اقلیمی در سال 2022 روی داد و جان‌های بسیاری را در جهان گرفت و ضررهای مالی به‌بار آورد. در روزهای پایانی سال 2022 میلادی، سازمان خیریه «کریستین اید» این بلایای آب و هوایی را بررسی کرده و ده مورد از بدترین حوادث را نام برده است. برخی از مخرب‌ترین رویدادهای آب و هوایی شدید امسال به کشورهای فقیرتر ضربه زده که سهم کمی در ایجاد بحران اقلیمی داشته‌اند. مجموع خسارات این ده رویداد اقلیمی، بیشتر از 168 میلیارد دلار ضرر مالی برای جهان را نشان می‌دهد؛ خسارتی که به گفته مدیر اجرایی کریستن اید، بیشتر از این رقم است و البته پشت آن «میلیون‌ها داستان از رنج‌های انسانی نهفته است».

 

سازمان خیریه «کریستین اید» (Christian Aid) که در راستای زندگی بدون فقر فعالیت می‌کند، بدترین بلایای مربوط به آب و هوای امسال را برجسته کرده و در گزارشی عنوان کرده که این توفان‌های سهمگین، بارش‌های شدید و خشکسالی‌های هولناک ناشی از افزایش دمای کره زمین در نتیجه فعالیت‌های انسانی است. این گزارش نشان می‌دهد که 10 توفان، سیل و خشکسالی خسارت‌بار سال 2022 که هر کدام دست کم سه میلیارد دلار هزینه در بر داشته‌اند، در خط مقدم بحران‌های اقلیمی این سال ویرانگر بوده‌اند. این میان سیل‌های پاکستان در ماه‌های ژوئن تا سپتامبر بر اثر «مونسون» روی داد، بیشترین تأثیر از نظر خسارت‌های جانی را در بر داشته، چرا که باعث مرگ 1739 نفر و آواره شدن 7 میلیون نفر شده است.

مدیر اجرایی کریستین اید بر ضرورت به‌کارگیری سیاست‌هایی برای انعکاس واقعیت تاکید دارد. به گفته او امسال حتی بریتانیا هم از تغییر اقلیم در امان نماند و توفان یونیس و موج گرمای تابستان را تجربه کرد و این روند بر «نیاز به‌کارگیری سیاست‌هایی برای تسریع انتقال به صفر خالص» و «عقب‌نشینی از حماقت‌هایی چون افتتاح یک معدن زغال‌سنگ جدید در کامبریا» تأکید می‌کند

بر اساس گزارش آژانس امدادرسانی، این خسارت‌ها در اروپا شامل 130 کشته و آواره‌شدن بیش از 40 هزار نفر است. کریستین اید می‌گوید هزینه مالی این بلایا تاکنون 5.6 میلیارد دلار بوده اما این رقم فقط مربوط به خسارات بیمه شده است؛ هزینه واقعی سیل بیش از 30 میلیارد دلار برآورد شده است. در کنار 10 رویداد پرهزینه، گزارش این سازمان خیریه سایر حوادث قابل توجه مرتبط با آب و هوا که باعث مرگ، آوارگی، ویرانی و آسیب‌های محیط زیستی شده را نیز بررسی کرده است.
سال پرحادثه
گاردین با انتشار این گزارش نوشته است، سیل مالزی، برزیل و شرق آفریقا، خشکسالی طولانی‌مدت در شاخ آفریقا، موج‌های گرما در هند و پاکستان، قطب شمال و جنوب، آتش‌سوزی جنگل در شیلی، توفان‌های جنوب شرقی آفریقا و فیلیپین و همچنین توفان گرمسیری در بنگلادش از جمله حوادثی است که در بررسی سالانه کریستین اید جای گرفته است. این بلایا همچنین توفان «یونیس» در فوریه را هم در بر می‌گیرد که بریتانیا، ایرلند و سایر بخش‌های اروپا را درنوردید، جان 16 نفر را گرفت و باعث خسارتی 4.3 میلیاردی شد.
خشکسالی تابستان امسال اروپا که به دلیل تغییر اقلیم چندین احتمال وقوع آن چندین برابر افزایش یافته است، در مجموع 20 میلیارد دلار خسارت داشته. این خشکسالی سبب ضربه به تولیدات کشاورزی ضربه زده، افزایش قیمت، تاثیر بر نیروگاه‌های انرژی و ایجاد اختلال در حمل و نقل شده است.

مدیر اندیشکده انرژی و اقلیم Power Shift Africa: دیدن گستره فروپاشی اقلیمی که جهان در سال 2022 متحمل شده، نگران‌کننده است. این گزارش به واضح‌ترین شکل ممکن می‌گوید که چرا اقدام فوری اقلیمی در سال 2023 حیاتی است. ما باید شاهد حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی، تسریع در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و حمایت بیشتر از گروه‌های آسیب‌پذیر باشیم

طبق این بررسی همچنین خشکسالی در چین 8.4 میلیارد دلار و در برزیل 4 میلیارد دلار هزینه داشته است.
وقوع سیل در استرالیا در ماه‌های فوریه تا مارس منجر به مرگ 27 نفر شد. در ماه آوریل نیز در آفریقای جنوبی 459 نفر بر اثر سیل جان خود را از دست دادند. به‌دنبال این دو رویداد، ده‌ها هزار نفر آواره شدند و میلیاردها دلار خسارت بر جای ماند. امسال از سوی دیگر سیل‌های بسیار خسارت‌باری چین را درنوردید.
اندوه پشت اعداد
پاتریک وات، مدیر اجرایی کریستین اید می‌گوید: «وجود 10 فاجعه اقلیمی جداگانه در سال گذشته که هر کدام بیش از 3 میلیارد دلار خسارت داشته‌اند، نشان‌دهنده هزینه مالی نبود اقدام در برابر بحران اقلیمی است. اما پشت این ارقام دلاری میلیون‌ها داستان از تلفات و رنج‌های انسانی نهفته است. بدون کاهش عمده در انتشار گازهای گلخانه‌ای، این تلفات انسانی و خسارت‌های جانی مدام افزایش خواهد یافت. خسارت انسانی تغییر اقلیم در خانه‌هایی دیده می‌شود که در اثر سیل از بین رفته‌اند، عزیزانی که در اثر توفان کشته شده و معیشت‌هایی که در اثر خشکسالی ویران شده‌اند. اگر در خط مقدم بحران اقلیمی زندگی می‌کردید، امسال برای شما هم سال ویرانگری بود.»
وات بر ضرورت به‌کارگیری سیاست‌هایی برای انعکاس واقعیت تاکید دارد. به گفته او امسال حتی بریتانیا هم از تغییر اقلیم در امان نماند و توفان یونیس و موج گرمای تابستان را تجربه کرد و این روند بر «نیاز به‌کارگیری سیاست‌هایی برای تسریع انتقال به صفر خالص» و «عقب‌نشینی از حماقت‌هایی چون افتتاح یک معدن زغال‌سنگ جدید در کامبریا» تأکید می‌کند.
اقدام فوری در 2030 حیاتی است
بر اساس بررسی کریستن اید، بیشتر رویدادهای بزرگ آب‌وهوایی امسال در نقاطی رخ داده که کمترین نقش را در ایجاد بحران اقلیمی داشته‌اند. به همین دلیل در این گزارش بر اهمیت صندوق ایجاد شده در مذاکرات بین‌المللی Cop27 را تاکید شده تا خسارت و آسیب‌هایی که بر اثر بحران اقلیمی بر مردم کشورهای فقیرتر تحمیل شده، جبران شود. در گزارش این سازمان از رهبران جهان درخواست شده تا به‌زودی نحوه مدیریت پولی که به صندوق «زیان و خسارت» وارد می‌شود را تعیین کنند.
چرچ‌تایمز هم در گزارشی، از محمد آدو، مدیر اندیشکده انرژی و اقلیم Power Shift Africa، مستقر در نایروبی اینطور نقل کرده است: «دیدن گستره فروپاشی اقلیمی که جهان در سال 2022 متحمل شده، نگران‌کننده است. روشن است که اوضاع در حال بحرانی‌تر شدن است. این گزارش به واضح‌ترین شکل ممکن می‌گوید که چرا اقدام فوری اقلیمی در سال 2023 حیاتی است. ما باید شاهد حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی، تسریع در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و حمایت بیشتر از گروه‌های آسیب‌پذیر باشیم.»

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

کاشی‌های رنگ‌پریده‌

هنر کاشی‌کاری در ایران در تهدید کاشی‌های چاپی رنگ باخته‌ است

کاشی‌های رنگ‌پریده‌

حراج میراث جهانی

اداره کل میراث فرهنگی سمنان موضوع فروش دو کاروانسرای «آهوان» را تایید کرد

حراج میراث جهانی

«گرنویل» داستان موفق یک احیا

مقایسهٔ ظرفیت یک تجربهٔ جهانی موفق با شهرهای تاریخی ایران

«گرنویل» داستان موفق یک احیا

پرواز «همای سعادت» از «کُنار صندل» تا «کاخ سفید»

به‌بهانهٔ دیده شدن کرکس ریشدار در بلندی‌های البرز کوه

پرواز «همای سعادت» از «کُنار صندل» تا «کاخ سفید»

ترمه؛ هنری به قدمت هفت قرن

دستگاه‌های نساجی به تاروپود هنر ترمه‌بافی هم رسوخ کردند

ترمه؛ هنری به قدمت هفت قرن

مُهر تعطیلی بر پیشانی ۵۰۰ بومگردی

رئیس جامعهٔ اقامتگاه‌های بومگردی به «پیام ما» خبر داد

مُهر تعطیلی بر پیشانی ۵۰۰ بومگردی

بازدید از موزه‌ها در سبد تفریح ایرانی‌ها جایی ندارد

گفت‌وگوی «پیام ما» با رئیس موزهٔ ملی ایران

بازدید از موزه‌ها در سبد تفریح ایرانی‌ها جایی ندارد

فرونشست زیر پای آثار تاریخی

فرونشست‌های محوطه تاریخی مرودشت به ۲۰ سانتی‌متر رسید

فرونشست زیر پای آثار تاریخی

دست‌بافتهٔ کویر در سراشیبی فراموشی

کرباس، پارچهٔ سفید پنبه‌ای، با همهٔ مزایایش این روزها خریدار ندارد

دست‌بافتهٔ کویر در سراشیبی فراموشی

بررسی ابعاد تدوین سند ملی موزه‌داری

با حضور کارشناسان انجام شد

بررسی ابعاد تدوین سند ملی موزه‌داری

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *