پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | انتقاد شدید از مرکز آمار ایران

انتقاد شدید از مرکز آمار ایران





۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۱۵:۰۴

خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر
انتقاد شدید از مرکز آمار ایران
بخش پنجاه و نه

در این شماره‌ روزنامه هم ادامه مروری بر اهم طرح‌ها و فعالیت‌های سومین دوره انجمن شهرستان کرمان را پی می‌گیریم.

بازدید از راور و بررسی مشکلات آن منطقه
در مهر سال 1356 ش. رییس انجمن شهرستان کرمان (محمد صنعتی)، نماینده کرمان در مجلس شورای ملی (ملک منصور اسفندیاری) و رییس دفتر برنامه و بودجه (دکتر اسفندیاری) از راور بازدید کردند. در گزارش روزنامه کیهان آمده است:
«به منظور بازدید از طرح‌های عمرانی و بررسی نیازمندی‌های مردم راور آقای ملک منصور اسفندیاری نماینده مردم کرمان در مجلس شورای ملی به اتفاق آقای محمد صنعتی رییس انجمن شهرستان کرمان و آقای دکتر اسفندیاری رییس دفتر برنامه و بودجه و آقای ادهمی عضو انجمن شهرستان وارد راور شدند و از سوی آقای محمدرضا ناصراسدی بخشدار راور، داود مظفری شهردار و اعضای انجمن شهر و روسای ادارات و جمعی از اهالی مورد استقبال قرار گرفتند.
بازدید از بخش‌ها و قسمت‌های مختلف روستاها براساس یک برنامه تدوین شده از طرف انجمن شهرستان کرمان انجام می‌شود که بر اساس آن مقامات محلی هر چند مدت به ترتیب از کلیه بخش‌ها و روستاهای شهرستان کرمان بازدید می‌کنند و از نزدیک نیازهای اهالی و خواسته‌های آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد تا نسبت به رفع احتیاجات و نواقص اقدام لازم به عمل آید.
هنگام ورود هیئت اعزامی آقای محمود فخری نماینده مردم راور در انجمن شهرستان خیرمقدم گفت، آنگاه آقای ملک منصور اسفندیاری و محمد صنعتی و همراهان به اتفاق محمود فخری نماینده مردم راور و بخشدار و شهردار و روسای ادارات از روستاهای شریف‌آباد، خیرآباد، خالق‌آباد، شهرآباد، خورند، تاشک و آب‌کوهی راور بازدید به عمل آوردند و از نزدیک به نیازهای اهالی این روستاها پرداختند. در این بازدید مبلغی معادل چهار میلیون ریال جهت اجرای طرح‌های عمرانی از محل اعتبارات نمایندگان مجلس شورای ملی به شرح زیر در اختیار انجمن‌ها دهات قرار گرفت:
1ـ جهت احداث ساختمان مدرسه روستای ده علی مبلغ دو میلیون و پانصد هزار ریال
2ـ جهت احداث ساختمان مدرسه در روستای خالق آباد مبلغ سیصد هزار ریال اختصاص یافت که معادل همین مبلغ نیز از طرف اهالی تأمین شود.
3ـ جهت لوله‌کشی آب روستای چاهوئیه مبلغ دویست و پنجاه هزار ریال اختصاص یافت که معادل همین مبلغ نیز از طرف اهالی تأمین شود.
4ـ جهت تعمیر حمام روستایی رودخانه مبلغ هشتاد هزار ریال تأمین اعتبار شده است.
همچنین جهت احداث سیل برگردان در روستای رودخانه مبلغ هفتاد هزار ریال اختصاص یافت. جهت احداث سرویس بهداشتی در ده جلال‌آباد مبلغ بیست هزار ریال تأمین شد که بقیه هزینه آن را اهالی ده تأمین خواهند کرد. مبلغ بیست هزار ریال جهت احداث سرویس بهداشتی در روستای تیران و بقیه اعتبار آن از محل خود یاری اهالی این روستا پرداخت می‌شود. همچنین جهت احداث غسال‌خانه در ده فیض‌آباد پس از برآورد معادل پنجاه درصد خود یاری اهالی از طرف آقای ملک منصور اسفندیاری نماینده مجلس شورای ملی تأمین و پرداخت می‌گردد (1).
در بازدید از ده شریف آباد جهت ساختمان یک باب دبستان مبلغ پانصد هزار ریال از محل اعتبارات انجمن شهرستان در اختیار آموزش و پرورش راور قرار گرفت. همچنین جهت ساختمان 2 باب حمام در دهات تیران و تاشک که اهالی هر کدام از این دهات مبلغ دویست هزار ریال به صورت خودیاری تأمین نموده‌اند که مقرر گردید معادل همان مبلغ انجمن شهرستان پس از بررسی تأمین نماید. همچنین مقرر شد پس از مطالعات لازم جهت تعمیر و مرمت حمام‌های روستاهای ریحان، بغیجان و ده شیب از طرف انجمن شهرستان کرمان به هر کدام از این دهات مبلغ پنجاه هزار ریال پرداخت شود.
سپس آقای ملک منصور اسفندیاری نماینده مجلس شورای ملی و محمد صنعتی رییس انجمن شهرستان کرمان و آقای دکتر اسفندیاری رییس دفتر برنامه و بودجه و آقای ادهمی عضو انجمن شهرستان در جلسه‌ای که در سالن اجتماعات شهرداری راور با حضور محمود فخری نماینده راور، در انجمن شهرستان ، محمد رضا ناصر اسدی بخشدار، مظفری شهردار، منصور نخعی رییس انجمن شهر و اعضای انجمن و روسای ادارات و عده زیادی از اهالی تشکیل گردیده بود شرکت کردند.
ابتدا مظفری شهردار نیازهای اهالی را مطرح و سپس آقای ملک منصور اسفندیاری نماینده مردم کرمان در مجلس شورای ملی طی سخنرانی مشروحی مردم را به همکاری و مشارکت در امر اجرای طرح‌های عمرانی با انجمن شهرستان دعوت کرد.
نام‌ برده ضمن سخنان خود گفت: مطالعات قطعی سد راور انجام شده و طولی نمی‌کشد که کار ساختمان آن آغاز خواهد شد. وی در مورد راه کرمان ـ راور ـ دیهوک اظهار داشت در مسیر کرمان ـ راور هنوز باید چندین پل ساخته شود و 35 کیلومتر از این راه هنوز باقی مانده و اکیپی جهت مطالعات و نقشه‌برداری در مسیر راه راور ـ دیهوک مشغول کار هستند. با توجه به این که قرار است قسمت‌هایی از مسیر تغییر کند، بعد از مطالعات و نمونه‌برداری خاک از قسمت‌های مختلف این جاده این راه به طور اساسی آسفالت هم خواهد شد. ملک منصور اسفندیاری گفت: آقای دکتر صالحی وزیر راه و ترابری به من قول داده‌اند که در آینده نزدیک به کرمان بیایند و من سعی می‌کنم ایشان را به راور بیاورم تا از نزدیک این راه را مشاهده نمایند. آقای اسفندیاری در پاسخ یکی از سپاهیان ترویج و آبادانی مأمور خدمت در ده خیرآباد که چند خواسته از اهالی این ده را مطرح کرد اظهار داشت؛ من با مسئولین مربوطه در این مورد صحبت می‌کنم و از آن‌ها می‌خواهم در آینده نزدیک ترتیبی دهند تا اهالی خیرآباد نیز از شبکه برق منطقه راور جهت روشنایی معابر و منازل خود استفاده نمایند … ضمناً از طرف انجمن قول مساعد داده شد تا پس از بررسی‌های لازم مبلغ 3 میلیون ریال جهت اجرای طرح‌های عمرانی در اختیار شهرداری قرار گیرد …» (2).
توصیه انجمن شهرستان مبنی بر آب رسانی بهداشتی به روستاها
در گزارش روزنامه آیندگان از جلسه انجمن شهرستان (مهر 1356 ش) آمده است: «سی و یکمین جلسه انجمن شهرستان کرمان به ریاست صنعتی و با حضور اعضا در محل انجمن تشکیل شد و رییس انجمن شهرستان کرمان گفت: طرح‌های عمرانی و نوسازی و رفاهی وسیعی در شهرستان کرمان به مورد اجرا گذارده شده است.
رییس انجمن شهرستان کرمان در سخنان خود به مناسبت بزرگداشت روز معلم و از مقام اجتماعی معلم تحلیل کرد و ضمن اشاره به اجرای طرح‌های آب‌رسانی و راه‌سازی و درمانگاه‌ها در سطح شهرها و روستاها به سازمان‌های اجرایی یادآور شد با توجه به پیشنهاد اعضای انجمن شهرستان کرمان مقدر شده است به منظور تسریع در امور عمرانی، طرح‌های آب‌رسانی و درمانگاه‌ها را سازمان بهداری و بهزیستی و طرح‌های راه‌سازی را اداره راه و ترابری انجام دهد.
سپس هر یک از اعضای انجمن‌شهرستان کرمان در زمینه اجرای طرح‌های آب‌رسانی و تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز مردم روستاهای بخش شهداد، اختیارآباد و شرف‌آباد حومه کرمان، نسک و جوشان گلباف، گوهر و فیض‌آباد راور، سعیدی کرمان، سکنج ماهان، کوثرخیز، شاه‌آباد اسماعیل‌آباد و محی‌آباد جوپار و هم چنین ایجاد مهد کودک در چترود مطالبی اظهار داشتند.
آن گاه آقای جوهرزاده رییس بهداشت محیط سازمان بهداری و بهزیستی در مورد اجرای طرح‌های آب-رسانی که در نیمه دوم سال 1356 توسط واحد بهداشت محیط اجرا می‌شود، مطالبی گفت و یادآور شد: 12 طرح آب‌رسانی در شهرستان کرمان اجرا خواهد شد که در حال حاضر 9 طرح آب‌رسانی در روستاهای اختیارآباد، شاهرخ‌آباد، قوام‌آباد، ده زیار، رحیم‌آباد، فیض‌آباد، ده علی و یوسف‌آباد راور و رباط به مورد اجرا گذارده شده است و 4 طرح در دست بررسی است که پس از تهیه نقشه و طرح انجام خواهد شد …» (3).
انتقاد شدید از مرکز آمار ایران
در جلسه انجمن در اسفند 1356، این مسایل مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت: «انجمن شهرستان کرمان در تیرماه گذشته به خاطر تصمیم‌گیری در شورای عمران شهری و روستایی از مرکز آمار ایران خواست که آمار منطقه را در اختیار انجمن بگذارد. این مرکز نیز موافقت کرد که تا آخر شهریور خواسته انجمن را برآورده سازد ولی تا کنون خبری از آن نشده است.
این مطالب را صنعتی رییس انجمن در جلسه اخیر انجمن عنوان کرد و ضمن انتقاد شدید از مرکز آمار ایران گفت: این مرکز در سال 1355 در مدت یک سال آمار کشور را تهیه کرد ولی پس از 8 ماه هنوز نتوانسته است آن را چاپ کند در حالی که آمار باید بلافاصله بعد از تهیه منتشر شود.
جلیل مظهری عضو انجمن نیز گفت: چند روز قبل به مسئول آمار گفتم: گروهی در حدود 30 تا 40 نفر لیسانسیه جوان و علاقه‌مند مدت یک سال تلاش کردند و به دورافتاده‌ترین نقاط کرمان رفتند ولی زحمات آن‌ها گویا بیهوده بوده است.
وی افزود: ورقه‌های آمار به علت سهل‌انگاری مسئولین مدت‌هاست که در قفسه‌ها افتاده و معلوم نیست چند سال دیگر منتشر و در اختیار خواستاران قرار خواهد گرفت.
حسینی نسب تقاضای اهالی گیشین و انجمن ده بیدوئیه و کمبود بنزین در شهر کرمان را عنوان کرد و رییس انجمن نیز گفت: مژده می‌دهم که یک جایگاه بنزین آماده بهره‌برداری است و تا چند روز دیگر در خیابان خواجو افتتاح می‌شود و قرار است در خیابان‌های آلاشت و بلوار نیز جایگاه‌های موقت تأسیس شود …
حسینی نیز گفت: 430 دستگاه آپارتمان سه اتاقه که هر یک 87 هزار تومان تمام شده و مسئله آب و برق آن‌ها نیز حل شده است در اختیار کارگران قرار می‌گیرد. یکی از اعضا گفت: خدا کند این خانه‌ها مانند خانه‌های پانصد دستگاه نشود که تعدادی از آن‌ها را به کسانی دادند که 3 یا 4 خانه داشتند و تعدادی هم پس از تحویل فروختند و یا اجاره دادند. حسینی در جواب گفت: قرار است حق فروش و اجاره به کسی داده نشود و خانه‌ها فقط به کارگرانی که فاقد خانه هستند داده می‌شود. در این جلسه همچنین بودجه احداث و مرمت چند راه و خیابان به تصویب رسید …» (4).

پی نوشت:
(1) ـ لازم به ذکر است که در آن دوره مجلس شورای ملی (طبق قانون بودجه) هر یک از نمایندگان، سالیانه مبلغ دو میلیون ریال در اختیار داشتند تا با تشخیص خود و بر اساس نیازها و احتیاجات منطقه انتخابی خود، در هر طرحی که صلاح می‌دیدند، هزینه نمایند (محمد صنعتی).
(2) ـ روزنامه کیهان، سه‌شنبه 6 مهر 1356، شماره 10275.
(3) ـ روزنامه آیندگان، ‌شنبه 23 مهر 1356.
(4) ـ روزنامه کیهان، پنجشنبه 18 اسفند 1356، شماره 10410.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *