پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | صدور ۱۱۱۸ کیفرخواست برای متهمان ناآرامی‌ها در تهران

سخنگوی قوه قضاییه خبر داد

صدور ۱۱۱۸ کیفرخواست برای متهمان ناآرامی‌ها در تهران





صدور ۱۱۱۸ کیفرخواست برای متهمان ناآرامی‌ها در تهران

۲ آذر ۱۴۰۱، ۰:۰۷

سخنگوی قوه قضاییه گفت: طبق آمار ارائه شده در تهران تاکنون برای ۱۱۱۸ نفر کیفرخواست صادر شده است. در مورد آمار محکومیت و برائت در سراسر کشور تاکنون ۲۴۳۲ نفر رای بدوی اعم از محکومیت و برائت صادر شده است. مسعود ستایشی در خصوص آخرین وضعیت پرونده حادثه اوین گفت: در حال تحقیقات از ۴۲ متهم هستیم و با توجه به شلوغی و ترافیک رسیدگی در آن مجموعه این پرونده با جدیت در حال رسیدگی است و واجد محرمانگی است و پس از مشخص شدن ابعاد آن، اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. او در پاسخ به سوالی درباره پرونده شهادت نادر بیرامی فرمانده حفاظت سپاه کرمانشاه گفت: شهادت سردار نادر بیرامی که مسئول سپاه کرمانشاه بود را خدمت مردم غیور کرمانشاه و خانواده این شهید گرانقدر تسلیت عرض می‌کنم. سالگرد فوت یکی از افراد منطقه بود که اغتشاشگران حضور پیدا می‌کنند و حامل سلاح سرد بودند و به ماموران حمله‌ور می شوند و ۳ نفر از ماموران را با سلاح سرد مجروح می‌کنند و سردار بیرامی به درجه شهادت نائل می‌شود. ۵۲ نفر از اغتشاشگران که در موقعیت بودند دستگیر می‌شوند. ۳ نفر از ضاربین شناسایی شدند که یک نفر از آنها دستگیر شده و اقرار کرده و دو نفر دیگر اگر دستگیر شدند فورا اطلاع‌رسانی می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه در مورد آمار محکومیت و برائت در سراسر کشور تاکنون ۲۴۳۲ نفر رای بدوی اعم از محکومیت و برائت صادر شده، گفت: بنابر آمار ارائه شده در تهران، تاکنون برای ۱۱۱۸ نفر کیفرخواست صادر شده است

ستایشی همچنین درباره «طرح دعوی در محاکم بین‌الملل به طرفیت رسانه‌هایی که در آتش اغتشاشات می‌دمند» گفت: این رسانه‌ها اقدام به جنگ روانی می‌کنند و بر اساس آن اقدام مجدانه و مؤثری در بحث جمع‌آوری مستندات از نهادهای ذی‌مدخل کردیم و به محض قطعی شدن جمع‌آوری مستندات، اقدامات قضائی لازم را انجام می‌دهیم. معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری و وزارت امور خارجه هم اقداماتی در این باره داشته‌اند. معاون بین‌الملل قوه قضائیه اخیراً سفری به نیویورک داشت و به صورت فردی و جمعی با نمایندگان ۱۰۰ کشور دیدار و گفت‌وگو کرده و نقش مخرب رسانه‌های معاند را تبیین کرد. همچنین مصاحبه‌هایی انجام و اقدامات رسانه‌های بی‌بی‌سی و سعودی اینترنشنال در مصاحبه با عناصر جدایی‌طلب مطرح شد و سکوت کشورهای غربی در خصوص حوادث تروریستی در شاهچراغ و ایذه را مورد اشاره قرار گرفت و اعلام کردند که فعالیت رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایرانی مغایر ضوابط بین‌المللی است و ما انگلیس را مسئول آن می‌دانیم. او درباره مسئله ایذه گفت: موضوع ایذه سخت و ناگوار بود و بعد از قضیه حرم مطهر شاهچراغ و حوادث دیگر که نسبت به حافظان امنیت حاصل شد، ما شاهد خبر ایذه بودیم. احضارها و تذکرات لازم داده شد و ما کسانی را که توجه نکردند و به دستور قضایی بی‌توجه بودند تفهیم اتهام و بازداشت کردیم و قرار قانونی مناسب صادر شد. او افزود: یکسری یافته‌ها از حادثه تلخ ایذه داریم که از طریق ضابطان عام و خاص به قوه قضاییه رسیده است و تماما این اخبار را جمع‌آوری و بررسی می‌کنیم تا به یک جمع‌بندی درست برسیم و ببینیم ضوابط این حمله تروریستی چگونه بوده است. ستایشی تاکید کرد: تخریب عمدی دوربین‌ها از سوی تروریست‌ها در شب قبل جنایت با هدف اغتشاش بوده تا شناسایی نشوند. سرنخ‌هایی بدست آمده و تعدادی بازداشت شدند. فتنه اصلی این حادثه، در حوزه اراذل و اوباش بوده و ۵۷ نفر دستگیر شدند و از این تعداد ۴۹ نفر بازداشتند و ۳ نفر با وثیقه و ۵ نفر با کفالت آزاد شدند.
نتایج قضایی سفر نماینده رهبری به سیستان و بلوچستان
ستایشی در پاسخ به سوالی درباره اقدام نماینده رهبر انقلاب در دلجویی از مردم سیستان و بلوچستان و تاکید بر ضرورت برخورد با مقصران حوادث خاش و زاهدان و اینکه آیا در مورد این حادثه و حوادثی که در جریان ناآرامی‌های اخیر منجر به آسیب رسیدن به برخی اشخاص و اموال مردم شده پرونده‌ای تشکیل شده است؟ گفت: این سفر، سفر موفقی ارزیابی می‌شود. این سفر برای بررسی اوضاع و احوال منطقه مورد بحث بوده است. دیدار چهره به چهره با مردم منطقه، معتمدین، علما و خانواده شهدا و جانباختگان اخیر و استماع دغدغه‌ها و نگرانی‌های آنان صورت گرفته است. این سفر با استقبال گسترده مردم سیستان و بلوچستان مواجه شد. سران طوایف و بزرگان استان از این سفر استقبال کردند.
به گفته ستایشی بر اساس مصوبات سفر، با توجه به سخنان نماینده مقام معظم رهبری، شورای تامین استان و تاکیدات قوه قضاییه نسبت به پرونده متهمان اقدام کردیم که ۴۲ نفر از آن‌ها آزاد شدند و بقیه افراد بنا بود تا ۱۰۰ نفر تعیین تکلیف شوند که این افراد تکلیفشان محقق شد و در این زمان ۱۰۰ نفر از آن‌ها آزاد شدند و برخی هم با قرار تامین آزاد می‌شوند و باید حواس‌شان باشد مقررات و قوانین را رعایت کنند و نشان دهند پشیمان شده‌اند. او ادامه داد: برخی بی‌گناه هستند یا گناه آن‌ها کم است که آزاد شدند. اجرای قانون وظیفه ذاتی قوه قضاییه است و مطالبه مردم در آن منطقه این امر است که با مقصران و مسببان برخورد شود. مردم نمی‌پذیرند که مسببان و مقصران آزاد شوند و قوه قضاییه باید با در نظر گرفتن موقعیت و اینکه همه در مقابل قانون یکسان هستند برخورد قانونی و شرعی انجام دهد. او افزود: اگر کسی از ماموران هم مرتکب خطا و صدمات شده باشد قوه قضاییه با تمسک به اصل قانون و بدون در نظر گرفتن ملاحظات و با تمسک به اصل قانون رفتار خواهد کرد. افراد می‌توانند شکایت کنند تا به شکایت آن‌ها رسیدگی شود.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *