سایت خبری پیام ما آنلاین | زاکانی: ناسا دروغ می‌گوید

شهردار تهران گزارش علمی منتشر شده درباره شکل‌گیری ابر متان بر فراز «آرادکوه» را قبول ندارد

زاکانی: ناسا دروغ می‌گوید





زاکانی: ناسا دروغ می‌گوید

۱۵ آبان ۱۴۰۱، ۹:۱۷

|پیام ما| زاکانی شهردار تهران، توده پنج کیلومتری متان که ناسا تصویر آن را بر فراز آرادکوه ثبت کرده دروغ خوانده و گفته است که «هنوز از سوی دستگاه‌های بالادستی چیزی به ما اعلام نشده است». یک هفته پیش از او مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند تهران هم واکنشی مشابه به گزارش ناسا داشت: «هنوز چیزی به صورت مکتوب به ما نرسیده و موضوع خبر است و این بحث نیازمند بررسی‌های بیشتر است.» اداره کل ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده، ناسا، 12 روز پیش گزارشی از شناسایی 50 ابر ساطع‌کننده گاز متان منتشر کرد که یکی از آنها در تهران است. این نقاط داغ به وسیله یک طیف‌‌سنج تصویربرداری در ایستگاه فضایی بین‌المللی رصد شده و سازمان محیط زیست ایران هم آن را پذیرفته اما شهردار تهران و مدیران دیگر این سازمان همچنان در انتظار «گزارشی مکتوب از سوی دستگاه‌های بالادستی‌» هستند.

شناسایی منابع متان، می‌تواند قدمی کلیدی در روند مقابل با گرمایش جهانی باشد اما شهردار تهران همچنان در انتظار گزارشی کتبی است که گزارش ناسا را تایید کند

علیرضا زاکانی شهردار تهران، دیروز در آخرین واکنش‌ها به گزارش ناسا درباره ابر ۴.۸ کیلومتری متان، در جمع خبرنگاران گفت: «هنوز از سوی دستگاه‌های بالادستی چیزی به ما اعلام نشده است و البته ناسا همه چیزش دروغ است و این هم دروغ است.» پیش از او مهدی عزیزی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند تهران نیز این گزارش را تکذیب کرده و گفته بود: «هنوز چیزی به صورت مکتوب به ما نرسیده و موضوع خبر است و این بحث نیازمند بررسی‌های بیشتر است. اقدامی که در کهریزک منجر به تولید گاز متان شود انجام نمی‌دهیم.» به گفته او البته «محل‌های مختلفی در کهریزک وجود دارد که می‌تواند عامل این موضوع باشد»، هرچند تایید آن منوط به «گزارش مکتوب» است.
این تکذیبیه‌ها در حالی است که، در روزهای گذشته پیام جوهرچی، معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به گزارش ناسا درباره سایت آرادکوه که پیش از این هم خبرساز بوده است، به ایسنا گفت: «مراکز دفن قدیمی به‌طور قطع قابلیت دفع گاز متان را دارند و نمی‌توان این موضوع را حاشا کرد. در کشورهای پیشرفته برای طراحی محل دفن پسماند استحصال گاز دارند تا به‌عنوان یک منبع انرژی از آن در نیروگاه‌ها استفاده کنند.»
او افزود: «ما از دو سال گذشته دستور کار طراحی محل دفن زباله را به این شیوه ابلاغ کردیم که باید محل دفن‌های زباله جدید و براساس ضوابط و دستورالعمل ابلاغی سازمان محیط زیست ساخته شوند. به عبارتی لوله‌گذاری‌هایی برای خروج گاز متان و استحصال انرژی از متان صورت بگیرد. اگر این کار انجام شود چنین مواردی رخ نمی‌دهد.
به گفته جوهرچی محل دفن زباله‌های کشور قدیمی هستند، به‌طوری که ۶۰ تا ۷۰ سال از زمان احداث آن‌ها گذشته است و تاسیسات لازم برای استحصال گاز از آن‌ها وجود ندارد.
او البته حجم بالای گاز مشاهده‌ شده توسط ناسا که به یک سایت دفن زباله نسبت داده شده، را مشکوک دانست و اضافه کرد: «شاید عکس در لحظه‌ای که باد غالب به‌صورت عمودی وزیده، گرفته شده باشد چراکه در بیشتر مواقع باد افقی می‌وزد. از سوی دیگر شاید تنها آرادکوه باعث این اتفاق نباشد بلکه گاوداری‌های عمده در منطقه می‌تواند مزید بر علت شده باشند.»
یک هفته پیش نیز حسین حیدریان، مدیر مجتمع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه نیز به رکنا گفت:‌ «گزارش وجود ابر غول آسای گاز متان بر فراز آسمان جنوب تهران، خطری برای شهروندان ندارد.»
او از سوی دیگر بررسی گزارش ناسا را ضروری دانست و چنین توضیحی داد:‌ «ناسا، برای تشخیص گاز متان، روش طیف‌سنجی را انتخاب کرده است که برای اندازه‌گیری آلاینده‌های معدنی استفاده می‌شود. حالا اینکه چقدر ساختار متان شبیه آلاینده‌های معدنی مثل گرد و غبار است می‌تواند بر این گزارش تاثیر داشته باشد. دوم اینکه این روزها در تهران باد شدید و جریانات هوایی افقی و عمودی زیادی داریم؛ بنابراین متان متفرق خواهد شد و اینکه در طول 5 کیلومتر ابری متراکم تشکیل شود، کمی دور از ذهن است که باز هم تایید یا تکذیب آن، نیاز به بررسی بیشتر دارد.»
ناسا می‌گوید از زمان آغاز به کار تحقیقات منبع غبار معدنی سطح زمین در ماه جولای، بیش از 50 ابر غول‌آسای ساطع‌کننده متان در آسیای مرکزی، خاورمیانه و جنوب غربی ایالات متحده آمریکا شناسایی شده است. در این گزارش همچنین گفته می‌شود توده‌های داغ متان برآمده از تاسیسات گسترده و زیرساخت‌های نفت و گاز و همچنین سایت‌های بزرگ دفن زباله و زمین‌های کشاورزی است که میزان انتشار متان از آنها بسیار بالاست. متان عامل تقریباً ۳۰ درصد افزایش دمای جهان تا به امروز است. شناسایی منابع متان، می‌تواند قدمی کلیدی در روند مقابله با گرمایش جهانی باشد. با دانستن موقعیت مکانی منابع بزرگ انتشار، یعنی تاسیسات، تجهیزات و زیرساخت‌های مرتبط، می‌توان انتشار گازهای گلخانه‌ای را به سرعت محدود کرد. با این همه شهرداری تهران دست روی دست گذاشته‌ و همچنان در انتظار گزارشی کتبی درباره ابر غول‌آسایی است که در جنوب تهران گاز متان ساطع می‌کند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *