پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | وضعیت اضطراری 5 سد تامین‌کننده آب شرب پایتخت

وزیر کشور هم درباره وضعیت آب شرب تهران هشدار داد

وضعیت اضطراری 5 سد تامین‌کننده آب شرب پایتخت

احمد وحیدی از مردم خواست که با توجه به کاهش نزولات آسمانی و آب ذخیره شده در پشت پنج سد اصلی تامین آب تهران، در مصرف آب صرفه‌جویی کنند





وضعیت اضطراری 5 سد تامین‌کننده آب شرب پایتخت

۵ آبان ۱۴۰۱، ۰:۰۰

|پیام ما| وضعیت ذخایر آب شرب در تهران و برخی دیگر از کلانشهرهای کشور اصلا خوب نیست. این خوب نبودن تفسیر اعدادی است که وضعیت بارش‌ها و ذخایر سدها نشان می‌دهد. مسئولان وزارت نیرو می‌کوشند درباره بحران تامین آب شرب با احتیاط سخن بگویند اما وضعیت به گونه‌ای نیست که بتوان وضعیت اضطراری کنونی را کتمان کرد. اکنون وزیر کشور هم از لزوم مدیریت مصرف سخن گفته است.

 

وزیر کشور در حاشیه سومین جلسه ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران که سه‌شنبه شب از وضعیت بغرنج ذخایر آب شرب تهران خبر داد. احمد وحیدی از مردم خواست که با توجه به کاهش نزولات آسمانی و آب ذخیره شده در پشت پنج سد اصلی تامین آب تهران، در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.
به گزارش ایسنا و به گفته وحیدی در این جلسه موضوع آب هم بررسی شده است. وزیر کشور افزود: «متاسفانه وضعیت آب پشت این پنج سد خوب نیست و لازم است که مردم صرفه‌جویی کنند.»
وزیر کشور از مردم خواست که در این شرایط مطابق با الگوی مصرف و دستورالعمل اعلام شده از سوی وزارت نیرو عمل کنند تا مشکل کم‌آبی برطرف شود. او درباره احتمال جیره‌بندی آب در تهران، گفت: «بهتر است این موضوع را همکاران ما در وزارت نیرو به طور کامل پاسخ داده و اطلاعات دقیق بدهند اما آنچه که مهم است ما باید در مصرف آب مراقبت کنیم و صرفه‌جویی داشته باشیم.»

وزیر نیرو درباره وضعیت آب شرب مشهد گفت: مشهد کلانشهری است که جمعیت بسیاری در آن ساکن هستند و همچنین نزدیک به ۳۰ میلیون زائر برای زیارت بارگاه منور رضوی به این شهر سفر می‌کنند. لازم است با فرض تداوم شرایط خشکسالی، طرح‌هایی احصاء شده که در شرایط اضطراری رفع تنش، به سرعت اجرا شود

محمدرضا خانیکی مدیر دفتر مطالعات منابع آب استان تهران پیش از این به «پیام‌ما» گفته بود که در سال اخیر، میزان بارش استان تهران مجموعا ۲۰۸ میلی‌متر بوده که در مقایسه با سال آبی قبل حدود ۲۴ درصد کاهش میزان بارندگی را تجربه کرده و در مقایسه با بارندگی متوسط بلندمدت ۲۶ درصد کاهش بارندگی را نشان می‌دهد.
در همین حال وزیر نیرو هم تایید کرده که فقط ۳۷ درصد ظرفیت سدهای کشور آبگیری شده است. علی اکبر محرابیان گفت: ذخایر آب سدهای کشور کاهش چشمگیری داشته و فقط ۳۷ درصد ظرفیت آنها آبگیری شده است.
به گزارش ایرنا محرابیان افزود: امسال شرایط خشکسالی بیشتر نمود دارد و در حال حاضر شاهد پاییزی هستیم که نسبت به سال‌های قبل در خشکسالی رکورد زده است گر چه ناامید نیستیم از این که در روزها و ماه‌های آینده شاهد بارش‌هایی باشیم که تا حدی شرایط فعلی را جبران کند.
او ادامه داد: مهرماه امسال که پشت سر گذاشته شد نسبت به شرایط طبیعی، ۸۰ درصد کاهش بارش داشتیم که در نوع خود بی‌نظیراست و موضوع مهم اکنون، مدیریت مصرف آب توسط مردم کشورمان با توجه به شرایط بارشی است.
وزیر نیرو گفت: با توجه به ذخایر سدها و آب‌های زیرزمینی باید طوری برنامه‌ریزی شود که بتوان میزان تاب‌آوری شهرها را افزایش داد تا با بارش‌های آینده، شرایط فعلی جبران شود.
طرح‌های اضطراری رفع تنش در مشهد
وزیر نیرو درباره تامین آب شرب شهر مشهد نیز افزود: ما بر اساس برنامه‌ریزی‌هایی که به خصوص برای کلانشهرها در نظر گرفته‌ایم، بدبینانه‌ترین شرایط را در نظر می‌گیریم مانند اینکه شرایط بارشی و خشکسالی بیشتر ادامه داشته باشد.
او افزود: مشهد کلانشهری است که جمعیت بسیاری در آن ساکن هستند و همچنین نزدیک به ۳۰ میلیون زائر برای زیارت بارگاه منور رضوی به این شهر سفر می‌کنند و بر همین اساس لازم است تا برنامه‌ریزی دقیقی برای تامین منابع آب صورت پذیرد و با فرض تداوم شرایط خشکسالی، طرح‌هایی احصاء شده که در شرایط اضطراری رفع تنش، به سرعت اجرا شود.
وزیر نیرو گفت: برای سال جاری آبی یعنی تا پایان شهریور ۱۴۰۲ بر همین اساس برنامه‌ریزی شده است و برخی طرح‌ها برای رفع تنش در نظر گرفته شده و نیاز است که ۲ طرح بزرگ سد شوریجه و خط انتقال آب از شمال استان برای تکمیل پیگیری شود.
به گفته او برای فعال شدن طرح‌ها پیش‌بینی‌هایی صورت گرفته است و در روزهای آینده نشست تخصصی برای برآورد و تامین اعتبار آنها برگزار می‌شود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی هم پیش از این در تحلیل وضعیت موجود به «پیام ما» گفته بود که اکنون تهران نیازمند بارش‌های سنگین است. احد وظیفه با بیان اینکه سدهای تهران بحرانی‌ترین روزهای تاریخ خود را سپری می‌کنند، اظهار امیدواری کرده بود «بارش برف» بتواند وضعیت ذخایر آبی پایتخت را بهبود بخشد.
اما نشستن و در انتظار برف ماندن چندان عاقلانه به نظر نمی‌رسد. به نظر می‌رسد اکنون وقت آن رسیده که درباره آب تهران و برخی دیگر از کلان‌شهرهای کشور به صراحت از عنوان «وضعیت اضطرار» استفاده شود و راهکارهایی عملیاتی برای عبور وضعیت کنونی به صورت عمومی به اجرا درآید. در این وضعیت «توصیه شهروندان به صرفه‌جویی» احتمالا نتایج ملموسی در پی نخواهد داشت.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *